På grund av en mild vinter, den varmaste sedan 1791, hann man bara slutföra tre omgångar i Elitserien. Och på de tre matcherna lyckades Hammarby ta lika många poäng.
  I SM gick det inte mycket bättre. Respass direkt i den andra omgången mot de blivande mästarna.
  Enda glädjeämnet var ”Burrets” fem strutar i serien som betydde skytteligavinst.

Göta-Hammarby 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
1-0 50 Erik Burman (Lulle Johansson)
Domare: Ragnar ”Ragge” Bäckström, Stockholm
Publik: 600
Om matchen: Göta vann något turligt mot ett otränat Hammarby på en ganska dålig Stadionis. Första perioden var jämn, andra dominerades av Hammarby och i tredje blev jämnare. Matchen var tuff utan att vara ful. Hammarby spelade i ”diskret gröna” tröjor. De tigerrändiga var dock med några år till

300218 (Hammarby IP)
Hammarby-Nacka 2-2 (1-0, 1-2, 0-0)
1-0 Erik Larsson, 1-1 Torsten Lundborg, 1-2 Torsten Lundborg, 2-2 Axel Nilsson
Publik: 200-300
Om matchen: Nacka skrällde till och vann en litet oförtjänt poäng mot Hammarby. Hammarby hade ett mål inne med två minuter kvar, men det dömdes bort för offside

300226 (Hammarby IP)
Hammarby-Karlberg 5-3 (3-3, 0-0, 2-0)
Mål, Hammarby: 1-0 Erik Larsson, 2-0 Bertil Lundell, 3-2 Erik Larsson, 4-3, Erik Larsson, 5-3 Erik Larsson Karlberg: Tage Broberg, Johannes Arvidsson, Andersson
Domare: Erik ”Göta” Gustafsson
Publik: 81 betalande (plus ungefär dubbla antalet icke betalande)
Om matchen: Hammarby vann till slut en match den här usla vintern. Bäst på plan var fyramålsskytten Erik ”Burret” Larsson

SM

300221 (Omg 2, Stadion)
Göta-Hammarby 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
1-0 Olle Waldenström, 2-0 Olle Waldenström, 3-0 Erik Burman (Lulle Johansson)
Domare: Gustav Thisell, Stockholm
Publik: 2 000
Om matchen: Hammarby gjorde en ganska bra match mot favoriterna Göta, trots att Sigge Öberg inte var med. Bra var Lundell, Erik Larsson och målvakten Liedstrand. Den relativt stora publiken kom inte bara för denna match. Även AIK-Karlberg spelade. Dessutom var det konståkningsuppvisning med Vivi-Ann Hultén