20 januari: Laget som besegrade Nacka i premiären: Erik Bengtsson, Axel Sandö, Bertil Lundell, Bengt Liedstrand, Emil Rundqvist, Sigge Öberg, Axel Nilsson och Erik Larsson.

20 januari: Hammarby i anfall mot Nacka.

Med 1930-talet inleddes Hammarbys storhetstid. Många heta duster utkämpades mot IK Göta. Här är Lennart "Joe" Hellman framme i en match någon gång på 30-talet.

Lagbild från åren runt 1930. Hockeylirarna i halvfet stil: Fritz Hedström, Sigge Öberg, Axel ”Lill-Acke” Nilsson, Sven ”Skräddarn” Kjell, Erik ”Burret” Larsson, Sture ”Stöttan” Gillström. Främre raden: Åke Hallberg, Bertil Lundell, Ville Broberg, Hans Friberg och Emil ”Mille” Ströberg.
Ytterligare en mild vinter ställde till det. Serien från säsongen före kunde inte spelas klart och detta år spelades i enkelserie.
  Serien var utökad till sju lag och Hammarby kom trea. I SM-spelet nådde Bajen final, där dock Södertälje SK blev för starka.
  I en jämn match tog SSK ledningen och kunde utöka till 2-0 på kontring då Hammarby pressade som bäst. Sigge Öberg vann dock skytteligan för SM.

Matcher

Elitserien

310120 (Hammarby IP)
Hammarby-Nacka 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
0-1 Emil Bergman, 1-1 Sigfrid Öberg, 2-1 Sigfrid Öberg, 3-1 Bertil Lundell
Domare: Ragnar ”Ragge” Bäckström, Stockholm (bra)
Publik: 200-500
Om matchen: En matt och tröstlös första period följdes av något bättre spel i de andra

310123 (Hammarby IP)
Hammarby-Djurgården 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
1-0 58 Bertil Lundell
Domare: Ivan Eklind, Stockholm
Publik: 200-400
Om matchen: En fullständigt intresselös och händelsefattig match. Lundell gjorde matchens enda mål i slutminuten efter ett sologenombrott. Hammarby vann rättvist efter en ganska överlägsen tredje period

310219 (Hammarby IP)
Hammarby-Karlberg 5-5 (0-2, 3-0, 2-3)
0-1 Tage Broberg, 0-2 Erik Andersson, 1-2 Sigfrid Öberg, 2-2 Bertil Lundell, 3-2 Axel Nilsson, 3-3 Tage Broberg, 3-4 Tage Broberg, 3-5 Tage Broberg, 4-5 Axel Nilsson, 5-5 Bertil Lundell
Domare: Bråland (verkligen svag på offside)
Publik: 64 betalande
Om matchen: En stark spurt två gånger om räddade en poäng. Kvitteringen kom med tre minuter kvar att spel. Bäst i Hammarby var Axel Nilsson, Sigge Öberg och Bertil Lundell

310309 (Hammarby IP)
Hammarby-Göta 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
0-1 10 Alvar Axelsson
Publik: 81
Om matchen: En bra match där Göta vann något oväntat, trots att laget saknade ett par nyckelspelare. Bäst i Hammarby var Bertil Lundell och Sigge Öberg

310311
Södertälje-Hammarby 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
1-0 Robert Pettersson (Johnny Johansson)
Domare: Erik ”Göta” Gustavsson
Publik: 750
Om matchen: I en fartfylld och situationsrik match vann Södertälje något tursamt. Det snöade ymnigt vilket verkade menande på spelet. Avgörandet kom några minuter före full tid

310313 (Hammarby IP)
Hammarby-AIK 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
1-0 Erik Larsson, 2-0 Emil Rundqvist, 3-0 Sigfrid Öberg
Domare: Bråland (behöver många lektioner innan han är mäktig döma en ishockeymatch)
Publik: 190
Om matchen: En tuff match som så ofta mot AIK. Hammarby vann rättvist

SM

310223 (kvalomg, Hammarby IP)
Hammarby-Tranebergs IF 7-0 (5-0, 1-0, 1-0)
1-0 1 Sigge Öberg, 2-0 1 Sigge Öberg, 3-0 Sigge Öberg, 4-0 Sigge Öberg, 5-0 Sigge Öberg, 6-0 Sigge Öberg, 7-0 Sigge Öberg
Publik: 200
Om matchen: Sigge Öberg blev den första sjumålskytten i svensk hockey. Idrottsbladet kallade matchen ”mindre intressant”. Hammarby var överlägset mot klass 2-laget Tranan

310225 (1:a omg, Hammarby IP)
Hammarby-Liljanshofs IF 4-0 (3-0, ?-0, ?-0)
1-0 Emil Rundqvist, 2-0 2 Sigge Öberg, 3-0 Erik Larsson, 4-0 Sigge Öberg
Om matchen: Hammarby startade i högsta fart och lugnade snart ned sig. Liljanshofs målvakt Olle Karlsson höll siffrorna nere.

310303 (semifinal, Stadion)
Hammarby-Djurgården 2-1 eft förl (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
0-1 Georg ”Fransman” Johansson-Brandius, 1-1 Bertil Lundell (Erik Larsson), 2-1 Emil Rundqvist
Publik: 1 500-2 000
Om matchen: Hammarby vann välförtjänt och Bertil Lundell var bäst i laget. Matchen var mycket spännande och avgjordes i slutet av den första förlängningsperioden. Gustav Johansson mycket bra i Djurgårdens mål

310306 (final, Stadion)
Hammarby-Södertälje 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
0-1 Henry Johansson, 0-2 Robert Pettersson
Domare: Ragnar ”Ragge” Bäckström, Stockholm
Publik: 1 000
Om matchen: I en trist match vann laget med det bästa försvaret. Bäst i Hammarby var Bertill Lundell