Spånga IS22811364-9017
Roma IF22701566-10314
IFK Österåker22202058-1604
Stocksunds IF2220 2062-1714

12 december: Almtunas Rolf Pettersson sätter 1-0 i matchen som slutade 6-2 till gästerna. Målvakten heter Kent Olsson och försvararen Jan-Åke Ek.
Hammarby gick in i säsongen med ett kraftigt försvagat lag jämfört med året före.
  Visserligen var talangen ”Råttan” Edberg kvar men annars var det en tunn trupp som skulle försvara de grönvita färgerna.
  Och det gick heller inte så bra. Fjärdeplatsen var den sämsta genom tiderna för Hammarby, och även om sämre resultat skulle följa i framtiden, så var detta säsongen då Bajen definitivt lämnade den absoluta eliten.
  Säsongens kultlag blev i stället nykomlingen IF Cobran, med en rad gamla hammarbyiter. Höjdpunkten blev derbyna lagen emellan.
  För andra året i rad blev Hammarby distriktsmästare för juniorer.

Division 2 Östra B

691110 (Johanneshov)
Hammarby-Spånga 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
Mål: Rolf Edberg, Sten Hellberg, Lars Söderström, Stefan Lundström, Per Löfström
Publik: 586
Om matchen: En lång match, 2 timmar och 27 minuter. Detta på grund av det fula spelet och hela 17 utvisningar. Rolf Edberg och Mikael Lindgren bäst i Hammarby.

691114 (Kärrtorp)
Cobran-Hammarby 5-8 (1-4, 2-0, 2-4)
5-4 Björn Igglund, 5-5 56 Christer Granberg, 5-6 Lars Löfström, 5-7 Rolf Edberg straff, 5-8 Karl Gunnar Fredriksson
Övriga mål, Cobran: Göran Hellman 2, Sören Bergqvist, Björn Djulstedt Hammarby: Karl Gunnar Fredriksson, Rolf Edberg, Christer Granberg, Jan Engström
Publik: 1 266
Om matchen: Det var Cobran-supportrarna som stod för den ovanligt höga stämningen på Kärrtorp. Trots det täta publiktrycket emot laget kunde Hammarby ta ledningen med 4-1. Cobran kom dock tillbaka och reducerade till 3-4. I början av den tredje perioden kom kvitteringen. Forne Hammarbyspelaren Göran Hellman missade i det här läget en straff. Björn Igglund, också en f d Hammarbyare, avslutade vändningen med sitt 5-4. Hammarby lyckades dock vända tillbaks.

691117 (Johanneshov)
Hammarby-Österåker 10-2 (5-1, 3-1, 2-0)
Mål, Hammarby: Jan Tingström 3, Per Löfström 2, Lars Löfström, Håkan Winslow, Christer Granberg, Karl Gunnar Fredriksson, Nils Ahl Österåker: Tommy Söderström, Örjan Rahmberg
Publik: 374
Om matchen: Pigg underhållning från Hammarby. Man lekte bort Österåker och Rolf ”Råttan” Edberg lekte mest och bäst. Bakåt var ”lille” Jan Åke Ek bäst.

691121 (Stockhagen)
Stocksund-Hammarby 7-11 (1-3, 2-6, 4-2)
Mål, Stocksund: Bo Myrén 3, Johan Löwenhielm 2, Hans Ohlin 2 Hammarby: Christer Granberg 4, Karl Gunnar Fredriksson 2, Lars Söderström, Stefan Lundström, Jan Engström, Nils Ahl, Rolf Edberg

691124 (Johanneshov)
Hammarby-Roma 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
1-0 Stefan Lundström, 1-1 Tommy Töpel, 1-2 Christer Andersson, 2-2 Sten Hellberg, 2-3 Stig Heidenberg, 3-3 57 Rolf Edberg, 3-4 58 Christer Andersson
Publik: 360
Om matchen: Roma vann sensationellt mot Hammarby i en rafflande tillställning. Hammarbys bästa var kedjan med Rolf Edberg, Sten Hellberg och Christer Granberg.

691202
Väsby-Hammarby 6-5 (2-1, 3-3, 1-1)
Mål, Väsby: Anders Täpp 3, Rolf Falk, Lennart Carlsson, Christer Johansson Hammarby: Christer Granberg, Rolf Almén, Stefan Lundström, Leif Söderström, Lars Söderström
Om matchen: Den inte obekante Mats Werner, firad hammarbystjärna i fotboll, deltog i den här matchen. Det snöade rätt mycket och hemmalaget var bättre när det inte snöade medan Hammarby var bättre på snöskottning. Hammarby hade ett mycket ungt lag.

691205 (Johanneshov)
Hammarby-Huddinge 7-6 (4-1, 1-2, 2-3)
Mål, Hammarby: Rolf Edberg 5, Nils Ahl, Stefan Lundström Huddinge: Åke Andersson 2, Jan Hellström 2, Leif Odefjärd, Sven Erik Eriksson
Domare: Gillis Johansson och Lars Ekman (Ekman skadades och ersattes i andra perioden av fd domaren Fritz Eriksson)
Om matchen: Huddinge hämtade upp 1-5 till 5-5 men Hammarby kom igen och satte två mål till. Hela 46 utvisningsminuter och en skadad domare i en rafflande match. Ekman fastnade i en spricka i isen och föll mot sargen så att axeln slogs ur led. På den här tiden fanns inga sjukvårdare på plats i andradivisionen. En dam i publiken kunde dock assistera innan färden till sjukhus.

691208
Nacka-Hammarby 3-3 (0-3, 1-0, 2-0)
Mål, Nacka: Gunnar Lindqvist 3 Hammarby: Rolf Edberg, Christer Granberg, Stefan Lundström
Om matchen: Nacka hämtade upp ett underläge från 0-3 till 3-3 trots att Hammarby gjorde en bra tredjeperiod efter att ha somnat till i den andra.

691212 (Johanneshov)
Hammarby-Almtuna 2-6 (1-2, 0-1, 1-3)
Mål, Hammarby: Jan Engström, Christer Granberg Almtuna: Martin Wallin 4, Dan Ahlqvist 2
Domare: Per-Åke Wigh, Enköping/Åke Lindholm, Enköping
Publik: 349
Om matchen: Hammarby inledde starkt, men sedan tog gästerna över. Det mesta handlade om Martin ”Norrlandsexpressen” Wallin, som gav Almtuna ledningen efter 5.57. Wallin gjorde även matchavgörande 3-1 i andra perioden, och sedan ytterligare två kassar i tredje. Almtunas seger var odiskutabel, men deras tränare Bertil Åhman var generös mot Bajen: ”Hammarby hade två man på topp som alltid var farliga. Annars tycker jag att Hammarby var ett piggt gäng.”

691216 (Stora Mossen)
Traneberg-Hammarby 2-4 (1-2, 0-0, 1-2)
Mål, Traneberg: Rune Lindh, Tommy Andersson Hammarby: Nils Ahl, Christer Granberg, Stefan Lundström, Anders Bergström
Om matchen: Dålig match på en usel is. Mikael Lindgren bra i målet. Rolf Edberg, Christer Granberg och Anders Bergström bra framåt.

691218 (Johanneshov)
Hammarby-Norrtälje 2-4 (0-0, 1-0, 1-4)
Mål, Hammarby: Christer Granberg, Hans Bergman Norrtälje: Hans Ekman, Ulf le Moine, Lars Folke Månström, Ola Nässén
Utv, Hammarby: 10x2 Norrtälje: 7x2
Publik: 481
Om matchen: Ett orutinerat Hammarby tappade matchen i den sista perioden då man drog på sig en rad utvisningar. Annars började matchen bra med hela 17-4 i skott i den första perioden.

700107
Norrtälje-Hammarby 7-4 (3-2, 1-0, 3-2)
1 per: 0-1 1.52 Rolf Edberg, 0-2 3.26 Sten Hellberg, 1-2 5.05 Kent Söderlind, 2-2 10.22 Lars Folke Månström, 3-2 12.34 Ola Nässén
2 per: 4-2 19.37 Sören Andersson
3 per: 5-2 9.14 Ulf le Moine, 6-2 10.48 Sven Martin Holmbom, 7-2 10.58 Ingvar Söderman, 7-3 11.50 Rolf Edberg, 7-4 12.08 Stefan Lundström
Publik: 503
Om matchen: Trots iskyla och dåliga isförhållanden bjöd båda lagen på en fartfylld och underhållande match. Hammarby började bäst men Norrtälje tog över spelet och vände 0-2 till 3-2 innan första perioden var över. I andra perioden fick Hammarby bättre ordning på spelet och pressade tillbaka hemmalaget, men utan att göra mål. Bara 23 sekunder före andra periodvilan lyckades i stället Norrtäljes bäste spelare, Sören Andersson, kontra in 4-2. Det var i det läget inte rättvist. I slutperioden blev Hammarby tvunget att fortsätta jaga. Det öppnade för nya kontringar från hemmalaget.

700109 (Johanneshov)
Hammarby-Traneberg 7-0 (0-0, 4-0, 3-0)
Mål: Rolf Edberg 2, Nils Ahl, Christer Granberg, Jan Engström, Leif Söderström, Lars Söderström
Publik: 81
Om matchen: Pinsamt liten publiksiffra då Hammarby slog tillbaka Traneberg efter en trött första period. ”Micke” Lindgren mycket bra i målet.

700113 (Studenternas)
Almtuna-Hammarby 5-2 (2-1, 3-1, 0-1)
Mål, Almtuna: Claes-Göran ”Myggan” Wallin 2, Rolf Pettersson, Torbjörn Källsten, Martin Wallin Hammarby: Nils Ahl, Jan Engström
Domare: L-E Isakson, Handen/Kuno Karlsson, Lännersta
Publik: 1 067
Om matchen: Hammarby var chanslöst, särskilt mot Almtunas vassa förstakedja med Claes-Göran ”Myggan” Wallin, Hans Brunk och Gunnar Sjögren. Matchen spelades under ymnigt snöfall, vilket tveklöst gynnade Hammarby. Almtunas snabba skridskoåkare fick inte upp farten på den snöfyllda isen, och därmed kunde Hammarby hålla förlustsiffrorna nere.

700116 (Johanneshov)
Hammarby-Nacka 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
1-0 Jan Engström, 1-1 Claes-Ove Fjällby, 1-2 Lars Stark
Skott: 38-29
Publik: 169
Om matchen: Ett matt Hammarby tappade matchen mot Nacka. Möjligtvis kan Nackas segermål föregåtts av en offside. Hammarby bättre de två sista perioderna, men gästerna höll tätt.

700120
Huddinge-Hammarby 2-9 (0-2, 0-4, 2-3)
Mål, Huddinge: Per Arne Nilsson, Jan Rylander Hammarby: Nils Ahl 2, Jan Tingström 2, Christer Granberg, Rolf Edberg, Sten Hellberg, Jan Engström, Rolf Almén

700123 (Johanneshov)
Hammarby-Väsby 8-3 (3-1, 1-1, 4-1)
Mål, Hammarby: Nils Ahl 4, Karl Gunnar Fredriksson 2, Christer Granberg, Rolf Edberg Väsby: Anders Täpp, Christer Johansson, Arne Nyström
Om matchen: Två ganska jämna perioder och en ojämn. Backparet Nils Ahl och Karl Gunnar Fredriksson inte bara täta bakåt utan även effektiva framåt med hela sex mål.

700125
Roma-Hammarby 1-5 (0-1, 1-4, 0-0)
Mål, Roma: Curt Ljunggren Hammarby: Sten Hellberg, Rolf Edberg, Leif Söderström, Christer Granberg, Rolf Almén

700129 (Johanneshov)
Hammarby-Stocksund 9-0 (4-0, 5-0, 0-0)
Mål: Rolf Edberg 3, Sten Hellberg 2, Jan Tingström, Bertil Persson (Sundsjöö), Bo Rolander, Nils Ahl

700203
Österåker-Hammarby 1-8 (1-1, 0-3, 0-4)
Mål, Österåker: Kjell Kühne Hammarby: Rolf Edberg 2, Sten Hellberg 2, Jan Engström, Nils Ahl, Anders Bergström, Christer Granberg

700206 (Johanneshov)
Hammarby-Cobran 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
Mål, Hammarby: Rolf Edberg, Jan Engström Cobran: Bengt Karlsson, Björn Igglund, Olof Regnell, Cenneth Bäckdal

700208
Spånga-Hammarby 0-6 (0-2, 0-2, 0-2)
Mål
: Rolf Edberg, Bo Rolander, Leif Söderström, Rolf Almén, Karl Gunnar Fredriksson, Jan Tingström

DM

691017 (1 omg)
Huddinge IK-Hammarby 3-4 (1-2, 1-2, 1-0)
Mål, Huddinge: Sven Erik Eriksson, Bo Eriksson, Ola Olsson Hammarby: Sten Hellberg, Lars Söderström, Christer Sahlin, Nils Ahl.

691030 (2 omg)
Spånga IS-Hammarby 1-8 (0-1, 0-4, 1-3)
Mål, Spånga: Hans Nyström Hammarby: Rolf Edberg 2, Christer Granberg 2, Stefan Lundström, Bertil Persson (Sundsjöö), Nils Ahl, Per Löfström

691105 (kvartsfinal)
Nacka SK-Hammarby 3-9 (1-0, 1-4, 1-5)
Mål, Nacka: Lennart Lange, Staffan Karlsson, Claes-Ove Fjällby Hammarby: Rolf Edberg 2, Christer Granberg 2, Leif Söderström 2, Per Löfström, Nils Ahl, Sten Hellberg

691130 (semifinal, Johanneshov)
Djurgårdens IF-Hammarby 11-2 (6-1, 1-1, 4-0)
Mål, Djurgården: Stig Larsson 5, Lars-Åke Lundell 2, Folke ”Totte” Bengtsson, Ted Attersand, Lennart Skördåker, Anders Andrén Hammarby: Jan Engström, Lars Söderström
Publik: 282
Om matchen: Hammarby blev ett enkelt byte för Djurgården i DM:s semifinal. Desto enklare då Hammarby körde med en rad reserver.

Träningsmatcher

690929
AIK-Hammarby 12-1 (3-1, 2-0, 7-0)
Mål, AIK: Lars-Åke Wärning 3, Bert-Ola Nordlander 2, Åke Carlsson 2, Bo Hansson, Hans Strömberg, Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson, Åke Fagerström, Lennart ”Sillen” Selinder Hammarby: Sune Jönsson