Huddinge IS1242649-3510
AIK1250737-5410
Sundbybergs IK1230929-616
Tranebergs IF12201026-854

19 januari: 5-3 mot Nynäshamn hemma. Men det kostade, åtminstone för Micke Lindgren som här får en armbåge i nian av Lars Gustavsson.
Hammarby tappade visserligen Rolf ”Råttan” Edberg till AIK men matchade i övrigt upp nyförvärven mot förlusterna.
  Förhoppningen i Hammarbyled var att blanda sig i toppstriden, även om man inte direkt räknade med kvalspel. Två träningsläger, till Säter och Bollnäs, var en del av förberedelserna.
  När serien rullade igång visade det sig att man varit alltför optimistiska. Förlusterna radade upp sig och under seriens gång hotade till och med division 3-spöket.
  Ett trist avslut för tränaren Holger Nurmela, som varit involverad i Hammarby hockey i fem decennier, och ett bottenrekord för klubben var ett faktum.
  En litet roligare notering är den egna produkten Hans Malm, som gjorde debut. Hasse Malm blev sedemera något av en legendar i Hammarby Hockey. Han spelade hela sin karriär i klubben och avslutade (eller åtminstone inledde ett 25 år långt uppehåll) med spel i Elitserien.

Division 2 Östra B

701113
Norrtälje-Hammarby 3-2 (2-0, 0-0, 1-2)
Mål, Norrtälje: Tommy Andersson, Sven Billman, Torsten Sahlsten Hammarby: Mikael Gustavsson (Gremo), Christer Granberg
Publik: 1 679

701117 (Johanneshov)
Hammarby-Göta 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)
Mål, Hammarby: Staffan Söderberg 2, Mikael Gustavsson (Gremo), Jan Engström Göta: 1-1 Tommy Blomqvist
Om matchen: Hammarby avgjorde i sista perioden. Bäst på isen var tvåmålsskytten Staffan Söderberg samt namnen Staffan Jonsson. I Göta märktes den unge backen Mats Waltin mest, men kvitteringsmålet i andra perioden inprickades av den gamle Hammarbyspelaren Tommy ”Blomman” Blomqvist.

701122
Nynäshamn-Hammarby 9-3 (3-1, 2-2, 4-0)
Mål, Nynäshamn: Roger Fransson 4, Lars Gustavsson 2, Leif Skiöld, Bengt Gustavsson, Håkan Byhlin Hammarby: Sten Hellberg, Christer Granberg, självmål
Publik: 845
Om matchen: Ingenting lyckades för ett alltmer tjurigt Hammarby. Man drabbades både av en tiominutare och två femminutare för fult spel.

701124 (Johanneshov)
Hammarby-Huddinge 7-2 (1-0, 2-1, 4-1)
Mål, Hammarby: Staffan Söderbergs 2, Sten Hellberg, Anders Bergström, Jan Engström, Kenneth Ohlsson, Christer Granberg Huddinge: Leif Odefjärd, Lennart Wiman
Publik: 382
Om matchen: Kenneth ”Kenta” Ohlsson kom in i hockeylaget efter fotbollssäsongen och blev en vitamininjektion. Hans kedja liksom backen Jan-Åke Ek var bäst i Bajen.

701127 (Johanneshov)
Hammarby-Almtuna 2-4 (0-3, 2-0, 0-1)
Mål, Hammarby: Staffan Jonsson, Sten Hellberg Almtuna: Lars Pettersson, Martin Wallin, Göran Åhman, Roger Lundström
Om matchen: Almtuna avgjorde matchen i första perioden. Men Hammarby kom nästan tillbaka i en överlägsen andraperiod.

701201 (Stora Mossen)
Traneberg-Hammarby 6-2 (3-1, 0-1, 3-0)
Mål, Traneberg: Ingemar Ahlberg 2, Thomas Bergman 2, Ove Alm, Reidar Nygårds Hammarby: Anders Bergström, Mikael Gustavsson (Gremo)
Om matchen: Traneberg visade toppform och Bajen var under isen. Tranan vann fullständigt överlägset även om Hammarby startade bra.

701204 (Johanneshov)
Hammarby-Väsby 9-5 (1-1, 4-2, 4-2)
Mål, Hammarby: Christer Granberg 3, Kenneth Ohlsson 3, Anders Bergström, Sten Hellberg, Staffan Jonsson Väsby: Rolf Falk 2, Kent Engdahl, Göran Zelahn, Anders Täpp
Om matchen: Hammarby spottade upp sig och kunde spöa Väsby. Bäst var kedjan med Christer Granberg, Kenneth Ohlsson och Staffan Jonsson.

701207
Nacka-Hammarby 5-3 (0-2, 3-0, 2-1)
Mål, Nacka: Kjell Åhlén 2, Kjell Keijser, Bertil Bond, Anders Hedlund Hammarby: Christer Granberg, Staffan Jonsson
Om matchen: Ett ganska hårt spelande Hammarby tog ledningen med 2-0 men kunde hålla den.
701211 (Johanneshov)
Hammarby-Cobran 3-6 (0-1, 1-1, 2-4)
Mål, Hammarby: Karl Gunnar Fredriksson, Christer Granberg, Bertil Sundsjöö Cobran: Björn Djulstedt 2, Bengt Knutsson, Cenneth Bäckdal, Lennart Älgekrans, Sören Bergqvist
Publik: 136
Om matchen: Hammarby hade inte så mycket att sätta emot Cobran även om man spottade upp sig mot slutet.

701215 (Farsta)
Cobran-Hammarby 3-4 (2-0, 0-3, 1-1)
Mål, Cobran: Sören Bergqvist, Sören Holm, Anders Högsander Hammarby: Sten Hellberg, Christer Granberg, Staffan Söderberg, Jan Tingström
Om matchen: Hammarby tog en oväntad revansch mot poplaget från Farsta. När hemmalaget somnade till i andra perioden kunde Bajen vända.

701218 (Johanneshov)
Hammarby-Nacka 2-9 (1-4, 1-3, 0-2)
Mål, Hammarby: Staffan Söderberg, Nils Ahl Nacka: Nils Karlsson 4, Lars Stark 2, Leif Svensson, Lars Granlund, Bo Melbin
Om matchen: Nacka körde över Hammarby på Hovet.

710108 (Johanneshov)
Hammarby-Traneberg 3-5 (0-1, 2-0, 1-3)
Mål, Hammarby: Staffan Söderberg, Jan Tingström, Anders Bergström Traneberg: Jörgen Hjert 2, Tomas Bergman, Reidar Nygårds, Penti Lindgren
Om matchen: Hammarby var i och med förlusten hotande nära en nedflyttning till trean.

710112
Almtuna-Hammarby 3-3 (1-2, 1-1, 1-0)
Mål, Almtuna: Martin Wallin, Gunnar Sjögren, självmål Hammarby: Staffan Söderberg, Håkan Fransson, Christer Granberg
Publik: 133
Om matchen: Hammarby hade behövt en tvåpoängare men ett självmål räddade en pinne åt Almtuna.

710117
Huddinge-Hammarby 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Mål, Huddinge: Bo Eriksson Hammarby: Hans Malm, Sten Hellberg
Om matchen: Hammarby kämpade till sig två poäng. Huddinge hade det mesta av spelet. Mikael Lindgren bra i Bajens mål.

710119 (Johanneshov)
Hammarby-Nynäshamn 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
Mål, Hammarby: Staffan Söderberg 3, Nils Ahl, Christer Granberg Nynäshamn: Roger Fransson 2, Bengt Gustavsson
Publik: 864
Om matchen: Christer Granbergs matchvinnande mål var ett skott från mittcirkeln. Det betydde säkrat kontrakt inför säsongens bästa publiksiffra.

710126 (Stora Mossen)
Göta-Hammarby 4-11 (3-0, 1-5, 0-6)
Mål, Göta: Tommy Thunell, Leif Blomberg, Leif Persson, Roger Andersson Hammarby: Staffan Jonsson 2, Jan Tingström 2, Jan Engström 2, Anders Bergström, Nils Ahl, Christer Sahlin, Kenneth Ohlsson, Mikael Gustavsson (Gremo)
Om matchen: Hammarby vände ett 0-3-underläge från den första perioden. Göta klappade ihop fullständigt och allt lyckades för Hammarby.

710128
Väsby-Hammarby 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)
Mål, Väsby: Anders Täpp 2, Jan Bäckman, Rolf Falk, Jan Karlsson, straff Hammarby: Nils Ahl, Håkan Fransson, Kenneth Ohlsson

710202 (Johanneshov)
Hammarby-Norrtälje 6-11 (1-5, 4-0, 1-6)
Mål, Hammarby: Christer Granberg 3, Kenneth Ohlsson, Jan Tingström, Anders Bergström Norrtälje: Sven Billman 4, Åke Andersson 3, Sören Andersson 2, Tony Mattsson, Lars-Göran Gillbäck
Om matchen: En mycket svängig match där Norrtälje hade första och tredje perioden och Hammarby den andra. Hammarby hade räddat sig kvar i serien och orkade inte mobilisera någon vilja.

DM

701027
Nynäshamns IF-Hammarby 4-3 eft förl
Om matchen: Matchen ingick även i Huddinge Cup där resultatet vid full tid, 3-3, räknades

Träningsmatcher

701022 (Huddinge Cup)
Huddinge IK-Hammarby 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)
Mål, Huddinge: Leif Odefjärd, Lars Falk, Gerhard Wikner Hammarby: Nils Ahl, Gunnar Fredriksson, Bertil Sundsjöö, Staffan Jonsson
Om matchen: Hammarby kom undan en poängförlust med en hårsmån. Huddinge brände både en straff och några frilägen.