Webbmästers öppna brev till några andra

Stockholm 010413

Till styrelsen i Svenska Bandyförbundet

Som Ni förstår så har Vi varit ytterst Nära att äntligen vinna SM-finalen vid två tillfällen nu.

Jag hoppas och tror och är fullkomligt övertygad om att alla förstår hur vi känner i dessa tuffa tider. Under två säsonger har vi varit överlägsna under seriespelet (samt stora delar av finalerna) och ändå inte vunnit det vi ärligen förtjänat

Jag bedömer att Hammarby kan tillföra bandysporten mycket under de kommande fem åren, och Min förhoppning är sådeles är att Hammarby fortsättningsvis garanteras en plats i SM-finalen på Studenternas.

Jag är beredd att diskutera olika lösningar för att detta ska kunna genomföras så att även andra föreningar får förståelse att bandysporten ekonomiskt behöver Hammarbys deltagande i SM-finalen.

Med vänliga hälsningar
Benjamin Thorén,
webbmäster - www.hammarby-if.se/hockey

Stockholm 010413

Till styrelsen i Svenska Handbollsförbundet

Som Ni förstår har handbollssporten varit på ekonomisk dekis rätt länge nu.

Men nu finns en ljusning i mörkret, ett ljus i tunneln. Hammarby Handboll har under de senare åren gått från en undanskymd tillvaro i stockholmsserierna till att nu ligga på gränsen till Elitserien.

Bandysporten har sedan några år tillbaka haft stor ekonomisk nytta av denna populära förening. Även fotbollen har hjälpts till rätta tack vare osvensk publikentusiasm på Söderstadion.

Jag anser att turen nu har kommit till handbollen att få denna publika, mediala och ekonomiska hjälp som ett Hammarby IF i den högsta serien ger.

Med vänliga hälsningar
etc. etc.
Stockholm 010413

Till styrelsen i Svenska Fotbollförbundet

Som ni förstår och säkert har lagt märke till så ligger Hammarby IF kinkigt till i den nyss startade Allsvenskan. Vilket betyder att svensk fotboll därmed ligger kinkigt till.

Jag anser att en stängd Allsvenska, med deltagarrätt för de publikt intressanta lagen Hammarby och.... ja, Hammarby kan räcka, på sikt kan rädda intresset för svensk fotboll och Allsvenskan. Tillåter man detta aktade och älskade publiklag att åka ur den högsta serien försätter man inte endast Sveriges populäraste fotbollsklubb i fara, utan svensk fotboll som sådan.

Det kan inte vara svårt att liksom ishockeyn och dess popcornförgiftade styre, snickra ihop en lösning som är kommersiellt fördelaktigast för alla parter.

Med vänliga hälsningar
etc. etc. (010413)