Bäste Hammarby- och hockeyvän!

Texten publicerad i Hammarby Sportnyheter #1 Hösten 2000

Hejsan - nu börjar det roliga igen!
Äntligen är semestern slut, regnet är över och solen lyser. Hockeysäsongen nalkas med för oss allsvenskt spel igen.
  Jag vill betona just Allsvenskt spel - för så blev det men vår satsning att snart tillhöra elitserien ligger fast.

Förra säsongen var i mångas ögon lite si och så, en del talade faktiskt om fiasko. Jag kan konstatera, att vi inte nådde något av våra uppställda mål gällande A-laget, vilket var ett misslyckande. Anledning till detta behövs inte ventileras då vi inte kan förändra resultaten. Fakta är dock att vi kom inte längre och var därför förmodligen inte bättre.
  Det viktigaste är i alla fall att vi inte ger upp utan arbetar vidare enligt fastlagd plan. Självklart finns hos många en stor revanschlust att visa att en riktig Hammarbyare alltid kommer igen och gör sitt bästa, och gärna med en liten ”fint, dragning eller tunnel”.

Satsningen som fortsätter, gäller inte bara A-laget utan även våra duktiga junior- och ungdomslag, vilket tyvärr många glömt. Våra A-juniorer som i allra högsta grad ingår i vår satsning, kvalificerade sig för final i J-SM, vilket översteg allas våra förväntningar. Och det som nykomlingar i högsta juniorligan. 2:a i Sverige är mycket glädjande på sikt och tillväxten ser bra ut. Även alla våra ungdomslag skötte sig med den äran och var framgångsrika.

Matcherna man annars minns med glädje var mot AIK och DIF samt heldagen mot DIF, där våra ungdomslag formligen krossade DIF:arna. När sedan A-lag och veteraner möttes förlorade vi. att vi var överlägsna på ungdomssidan ger extra drivkraft samt är ett erkännande, att vi arbetar riktigt och långsiktigt.
  Veteranerna eller HIF Oldtimers som vi heter, har i och för sig framtiden bakom sig, varför jag motvilligt (som veteran själv) erkänner att jag inte är orolig för varken tillväxten eller framtiden för ”gubbarna”.
  A-laget mötte Svenska Mästarna vilka även Leksand, Brynäs, Modo mfl också gjorde och förlorade mot. Så där var vi i gott sällskap. Så trots allt - så dåligt var det ändå inte.

Årets upplaga av A-laget ser dock mycket intressant ut. Medelåldern har väl sjunkit med närmare 400 år - skämt åsido.
  Medelåldern i år är bara 22,5 år vilket är ungt. Vi förväntar oss en fartfylld offensiv hockey där ungdom och passion är nyckelorden. Och just ungdom är ett nyckelord i Hammarbys historia. Vi har väl som få klubbar i Sverige fostrat bra hockeyspelare. Och det tänker vi fortsätta att göra även i framtiden!

Vi börjar seriespelet måndagen den 25 september kl 19.00 på Hovet mot Lidingö. Det behövs så få människor på Hovet för att skapa en härlig stämning. Tänk om vi kunde bli 1 000- 1500 per match. Vad kul det var i mathcerna mot AIK i ett fullsatt Globen. Vad roligt det var för oss alla på läktarna och inte minst för spelarna. Om vi hjälps åt kanske vi kan få återuppleva det. Därför ber jag Er ödmjukast om hjälp med att nå detta publikmål.
  Du stödjer oss på många sätt genom denna insats. Och Du får se kul fartfylld samt offensiv hockey.

Avslutningsvis, vill jag och hela Hammarby IF hälsa Er alla varmt välkomna till ännu en hockeysäsong som förhoppningsvis blir mycket mer framgångs- och händelserik än den förra. Vi har en fin historik att leva upp till vad avser hockeyframgångar. Den tänker vi på alla dagar.

Välkommen till Hammarby IF:s 79:e hockeysäsong

Ronnie Glysing (vd)


(031018)