OBS! Det här är undertecknads privata åsikter och funderingar (och drömmar), inte Hammarbys officiella. Skyll absolut inte på dem.

Hemsidan tippar kvalserien

Efter nära tio år är det dags.
  Hammarby spelar i kvalserien!
  Det är knappt man hajar att det är sant. Jag måste nypa mig i någons arm och fråga honom om man drömmer. Jo, det verkar vara så.
  Jag drömmer alltså. Söta och lite elaka drömmar om kommande kval.
  Så här slutar det i alla fall:

1. Hammarby

Det här kan naturligtvis bara sluta på ett sätt. Frågan är hur många poängs marginal det kommer att handla om.
  Bajen var nederlagstippade i grundserien (6:a eller 7:a? pyttsan!), i superallsvenskan (näst sist? jaså?) och nu i kvalserien.
  Det enda som talar emot en kvaldefilering (förutom de fem motståndarlagen då) är att Hammarby haft svårt att vinna de riktigt avgörande matcherna. Ja, tabellmässigt är det väl bara bortamatchen mot Nyköping i superallsvenskan då direktkvalificeringen till kvalet missades. Jag tänker mer publikmässigt. När det hettat till och kommit folk så har det inte gått så bra. Undantag finns i exempelvis matchen mot Linköping, 1–0. Låt det bli fler undantag!

2. Leksand

Vändningen har börjat för Leksand. Inom ett par år kommer laget att vara ett stabilt elitserielag, som vilket Luleå eller Modo som helst. Därför tror jag inte att det skulle vara en katastrof om de åkte ut. I så fall går de upp med vändande post.
  De grejar det här kvalet, men det kan bli tufft, särskilt till en början.

3. Södertälje

Laget som alltid är bäst när det gäller. Det spelar ingen roll hur mediokra de ser ut på hösten, när kval och play off hägrar så plockar de alltid fram det extra som behövs. När SSK gick upp senast såg laget halvtaskigt ut i första delen av säsongen, liksom i år. Superallsvenskan klarades av galant, här slåss de om en plats i elitserieskrået

4. Oskarshamn

Jag tror (jag menar drömmer) att Oskarshamn fortsätter sin framfart, ungefär som Bajen gjorde under Marre-året. Liksom Hammarby då, så tror jag Oskarshamn tappar fart någonstans i mitten av kvalet och landar fyra

5. Björklöven

Tråkigt att Löven inte klarade sig kvar utan kval. Det behövs verkligen nytt blod i den snart av popcorn- och cheerleaderterror samt inavel, borttvinande elitserien. Nu finns en stor risk att Löven åker ur så det visslar om det. Kvalet är ingen lek.

6. Linköping

Linköping var tvärbäst i den södra allsvenskan och är enligt undertecknad, det bäst spelande av de allsvenska lagen. Kanske bättre än både Leksand och Björklöven. Superallsvenskans skyhöga favoriter lyckades ta en andraplats med ett nödrop och knappt av egen kraft utan mest tack vare att de fyra lagen under tog poäng av varandra.
  Klar kalkonvarning!

(Sedan vaknade jag och knåpade ihop ett fegtips à la trist snubbe: 1. Björklöven, 2. Leksand, 3. Linköping, 4. Hammarby, 5. Södertälje, 6. Oskarshamn. Jag går och lägger mig igen...) (010320)