Målet är att bli ännu bättre

Intervju med Martin Samuelsson

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 2001/2002

19-årige Martin Samuelsson draftades förra året för Boston Bruins. Han valdes i den första rundan som nummer 27.
  Nu gör han sin andra säsong som senior. Och han själv tycker att han gjort en bättre försäsong i år.
  - Ja, förra året gjorde jag inte en poäng, nu har jag i alla fall några poäng och skapat chanser och så där. Jag tror att jag har kommit in i det mer nu.


Även om Martin betraktas som en stor talang så är det kanske i år som den riktiga utmaningen kommer. Första året har man nog inte riktigt samma press på sig. Då han gjorde en mycket bra säsong så lär förväntningarna vara större nu.
  Martin spelade i juniorlandslaget förra säsongen, och gör det fortfarande. Han är uttagen till VM redan.
  - När man spelar i Hammarby så är motståndarna mer rutinerade och backar hem och täpper till luckor. I juniorlandkamperna så får man mindre tid på sig, då smäller det direkt. Det är svårt att säga vilket som svårast.

Martin Samuelssons mål i år är att få spela så mycket som möjligt i Hammarby och göra ännu bättre ifrån sig. Att få spela mer powerplay.
  - Försäsongen har varit upp och ner för laget. Vi har haft några bottennapp, där vi har spelat riktigt dåligt, rent ut sagt. Mot Södertälje i Mörrum och borta mot Linköping så tycker jag vi spelade skitbra. Får vi bara igång vårt spel så ser det väldigt bra ut.
  Hur långt tror du laget går i år?
  - Jag tycker att man inte ska sikta lägre än förra året.
  Så det är Elitserien det handlar om?
  - Nja, det där är jäkligt svårt att veta. Vi vet ju att det kommer att bli tuffare i år. Nu är vi favoriter, det var vi inte förra året. Det kommer att krävas mycket av oss om vi vill göra en lika bra säsong. Det är en utmaning. Men det tycker jag bara är roligt.

(031021)