Christian Lechtaler: Nu börjar allvaret!

Christian Lechtaler

En röst från insidan

Texten publicerad i matchprogrammet till superallsvenskan säsongen 2003/2004

Hösten blev en enda lång transportsträcka där vi och Skellefteå snabbt kunde rycka ifrån. Nu börjar däremot allvaret och det som vi spelare har väntat på.

Och som vi har väntat - ända sedan april förra året då den, för vår del, fiaskobetonade Kvalserien slutade. Under sommarens och höstens barmarksträning, isträningar och gympass är det detta vi har väntat och tänkt på, matcherna som avgör vilket lag som avancerar till Elitserien. Allt gammalt är nu glömt och alla lagen som är med börjar på 0 poäng med samma förutsättningar och det känns otroligt inspirerande!
  I den här typen av matcher vet jag att alla spelare kommer att göra sitt yttersta för att vinna. Det kommer att bli en helt annan karaktär på matcherna än i den vanliga serielunken - alla medel är tillåtna och det är bara vinst som räknas! Jag kan lova att ni kommer att få se ett inspirerat och revanschsuget Hammarby. Vi spelare vet att det här är kanske den bästa chansen på många år för föreningen och för oss spelare att få vara delaktig i något stort. Och jag kan garantera att vi i laget har något stort på gång. Vi spelare kommer att göra allt som står i vår makt för att ta steget och vi ser gärna att ni hjälper oss på vägen med ert underbara stöd. Tillsammans kan vi bli en oslagbar kombination under början av 2004.
  Det kommer att finnas flera hinder på vägen som måste övervinnas och det gäller att vara ödmjuk och respektera alla motståndare för att stå där som vinnare i slutändan. Förhoppningsvis kan vi använda våra erfarenheter och upplevelser från tidigare för att vara väl förberedda. För att använda en gammal sliten klyscha - ”Det skapas inga hockeyhjältar förrän i april”. Det spelar mindre roll vad som har hänt på vägen bara vi står där som vinnare i april!
  Vi ses på Hovet.Leche #18
(081212)