Äntligen höst!

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 1997/98

Efter denna fina sommar känns det betydligt lättare att krypa in i isladorna för att se om våra bamsingar lyckas upprepa fjolårssegern i division 1 östra. Förutsättningarna finns trots att vi släppt fyra spelare till elitserien. Laget ser starkt och jämnt ut på träningar och försäsongsmatcher och känner jag Jan-Åke Tiensuu rätt är grabbarna ännu bättre tränade i år. Det vi kanske saknar är profiler och ledare på isen, men sådana brukar alltid växa fram under säsongen.

Vår målsättning är klar, vi skall gå till Allsvenskan och där vara bättre än i fjol. Sedan får vi se hur långt det bär.

Det som är glädjande är att vi är i balans ekonomiskt i den löpande hockeyverksamheten, men det är och har varit besvärligt att svänga skutan. Här vill jag rikta ett stort tack till spelarna, ledarna och övriga funktionärer runt och i laget som ställer upp trots att ersättningarna är minimala eller obefintliga.

För att verkligen lyckas behöver vi ett större publikstöd än det vi haft de senaste säsongerna, varför jag hoppas att ni kommer och tittar på våra duktiga hockeykrigare vilket ger oss intäkter så att vi ges möjligheter att behålla alla dessa talanger som vi skapar i vår fina ungdomsverksamhet. Utan ett större publik- och sponsorstöd än idag får vi väldigt svårt att lyckas med våra höga sportsliga ambitioner.

Till sist vill jag hälsta motståndare, funktionärer och publik hjärtligt välkomna till en förhoppningsvis spännande och för oss framgångsrik match.

Thorbjörn Åkerfeldt (ordförande)


(031008)