Pressmeddelande från Hammarby Hockey:

Spelartruppen...


Allsvenskan intressantare än någonsin
Årets Allsvenska ser onekligen mycket spännande ut. Flera stora inom Svensk ishockey finns med i norra serien (Timrå, Skellefteå, Södertälje, Björklöven, Hammarby) vilket förhoppningsvis innebär spännande och täta samt underhållande matcher. Och även i år har två lag från Allsvenska serierna möjlighet att ta sig till Elitserien samt att alla oavgjorda matcher kommer att avgöras i "Sudden"
Det kan bli mycket roligt. Inte minst för publiken. Det är bara att gratulera Svensk ishockey till Allsvenskans tillkomst.

Hammarby Hockey AB´s emission har lyckats
Vi har nu fått in anmälningar och garantier så att emissionen når upp till minst 12 milj. SEK.
Det innebär att emissionen lyckats och vi fått ekonomiska resurser att fullfölja vår plan. Ett antal tilltänkta potentiella investerare funderar fortfarande, så det är möjligt att vi i slutändan kanske kan nå vårt slutmål på 16 milj. SEK.
Vi genomför därför emissionen som planerat men kommer att hålla öppet för de sk eftersläntarna fram till den 15 september 1999.

Hammarby IF Ishockeyförening A-lags trupp 1999/2000
Årets spelartrupp är nästa färdig. Vi håller fortfarande två platser öppna men räknar med att dessa är besatta inom några dagar. Efter alla spekulationer har vi härmed nöjet att presentera truppen:

Tränare:
Janne Järlefelt kallad mr 100%. SM-guld och Europa-guld med DIFs A-lag som coach -91, 2 guld i juniorsuper-Elit med DIF, 12 säsonger i div-1 /Allsvenskan varav 4 i Bajens A-lag. Var med och spelade upp Bajen -82 till Elitserien.

Staffan Tholson världens yngsta 50-åring som efter en karriär som hockeyspelare i Örebro med bl.a Krobbe, Martin Karlsson och Hardy Nilsson dessutom tränat Elitserielagen Leksand och Brynäs under 4 säsonger.

Målvakter:
Joakim Persson som vi får notera som "halvny" i truppen sedan han kom in sista tredjedelen av fjolårets säsong. Jocke har spelat i Hammarbytröjan i såväl 80-tal, 90-tal samt in 2000-talet. Senast vi såg Jocke i Bajen var under "Marreåret". Sedan dess har han provspelat för Boston , spelat i Elitserien för Djurgården (SM-Guld) och AIK, innan han tog ett par proffsår i Tyskland. Sedan återvände han till Elitserien och Västerås.

Lars Karlsson som senaste säsongen vaktade kassen för Mora. Inte mindre än vid 11 tillfällen höll glade och sprallige Lasse "nollan" för masarna. Innan dess har han spelat 5 Elitseriesäsonger för Svenska mästarna Brynäs där han bl.a var med om att ta SM-Guld vid ett tillfälle. På meritlistan finns även 4 juniorlandskamper, men det vara länge sedan för den nyligen fyllda 30 - åringen.

Backar:
Joakim Andersson (Lidingö HC) född 1977 193 cm 93 kg,  5+6=11p 98/99. Joakim är känd för sitt fysiska försvarsspel och han viker inte en tum i man mot man situationer. Joakim har spelat i Huddinge samt i juniorlandslaget vid 4 tillfällen.
Brorsan heter Johan och är mittback i Hammarbys fotbollslag

Kristoffer Sparring (Lidingö HC) född 1973 181 cm 91 kg,  9+9=18p 98/99. Kristoffer är en oerhört lojal och allroundskicklig back med mycket hög lägsta nivå. Precis som Joakim Andersson har han ett förflutet i Huddinge samt i juniorlandslaget (15 ggr).

Robert Gustafsson (Arlanda Wings) född 1978, 183 cm 85 kg, 3+6=9p 98/99. RG var Wings bästa försvarspelare under säsongen 98/99. Såväl AIK som Svenska mästarna Brynäs var intresserade av RG, som förnuftigt nog skrev på för Bajen.

Lars Thunell (Huddinge) född 1973, 189 cm 92 kg, 5+9=14p 98/99. Lasse är en hårdskjutande man som har fått oerhört mycket istid under Falk´s ledning i såväl spel fem mot fem som i boxplay och powerplay. Lars kommer att bli en mycket nyttig försvarspelare i Hammarby.

Robert Edholm (Huddinge) född 1972, 180 cm, 93 kg, 5+8=13 98/99. Styrkan ligger i ett utpräglat spelsinne, vilket gör honom nyttig i såväl defensiven som i offensiva räder. Även känd för att vara mycket elak ute på isen. Elitserielagen Djurgården och Linköping visade intresse för. Robban som tidigare spelat i USA, Vita Hästen, Haninge samt Djurgården.

Jonas Göthberg värvas från Norge och finallaget Storhamar (förlust i finalen mot Vålerengen 2-3). Rankades som 4:e bästa back i Norska ligan. Jonas är extremt spelskicklig och har även spelat i Elitserielaget. Fredrik Lovén har han spelat tillsammans med sedan tidigare i Juniorlandslaget.

Ola "Robocop jr" Sandberg är den ende backen som finns kvar från fjolårets trupp. Stor publikfavorit och ett välbekant ansikte för båspersonalen som fick hans besök i tid och otid.

Forwards:
Johan Hagman (USA) är en f d Huddingespelare och mycket målfarlig. De senaste åren har han spelat ishockey på andra sidan Atlanten för Odessa där han gjorde stor succé. En fri roll för denne man och alla ni på läktaren kommer att få valuta för inträdesbiljetten!

Mika Hannula (Lidingö HC) född 1979, 180 cm 81 kg,  13+2=15p 98/99 som spås en lysande framtid.  20-årige rightskytten Mika kommer ursprungligen från Finska TPS, men har även spelat med Djurgårdens A-J. Mika var div 1 östras bästa målskytt i fortsättningsserien gångna säsongen. Watch out, denne man kan bli något väldigt stort!

Mattias Hällback (Lidingö HC) född 1974, 175 cm 83 kg, 17+13=30p 98/99. Där har vi en gjuten vinnare i kommande atletligor och hastighetsåkning på. Mattias har tidigare spelat i Elitserien med Djurgården.

Andreas Paulsson (Arlanda Wings) född 1976, 184 cm 90 kg, 19+14=33p 98/99 var även han ett hett villebråd för Elitserieklubbarna samt SSK. Vann skytteligan i Wings med sin vägvinnande och svårstoppade Micke Renberg stil.

Ari Turpeinen som var utlånad från AIK under sista tredjedelen av fjolårssäongen. Ari gjorde stor succé i Bajendressen 98/99 och hans tyngd och rutin kommer att vara ovärdelig under kommande spel i Allsvenskan.

Robert Lindqvist som tidigare spelat i Elitserien för AIK hade ett stort uppsving i fjol då han ökade på sin poängskörd med 100% från säsongen innan. Rightskytt med en stor portion teknik. Säker straffskytt!

Christian Sjögren "Miniturbo" blev stor favorit på Hovet bland publiken med sin framfusighet och sina underbara dragningar. I skytteligan parkerade han på 2:a plats totalt. Har sedan tidigare Elitserierutin efter ett par matcher i Södertäljes tröja.

Fredrik Lovén som i fjol plockades hem från Björklöven får efter sin finfina säsong förnyat förtroende. Fredrik har sedan tidigare ett 20-tal Elitseriematcher med Djurgården på sin meritlista. Lojal lagspelare med styrkan i såväl defensiven som i offensiva attacker.

Patrik Wallenberg kommer från Färjestad. stjärnforward med ett SM-Guld 1998 kom 4:a i Karlstadlagets interna skytteliga. Efter 5 säsonger i Färjestad valde Patrik i fjol att spela i Finland, men kom tillbaka och avslutade säsongen i Färjestad. Även HV 71 gjorde kraftansträngningar att få Patrik.

Patrik "Putte" Erickson 91 A-landskamper, VM-guld -91, EM-guld ñ90, stor Grabb nr 150 mm. En otroligt fin kille och nyttig spelare för Hammarby i jakten på en Elitserieplats. Vi är mycket glada för att "Putte" valt Hammarby bland många andra anbud.

Sist men inte minst presenterar vi div 1 seriernas okrönte konung,

Lennart Hermansson (Lidingö HC) född 1965, 180 cm 81 kg, 47 matcher 18+60=78 p 98/99. 5 år i Elitserien för Malmö/Modo (200 matcher, 35 mål, 74 assist), Norgeproffs i Vålerengen, treårig poängkung i div 1 östra med fantastiska 47 mål och 192 assist på 114 matcher, behöver vi säga mera?

A-Juniorererna i Super Elit.
Hammarbys A-juniorer finns i år i Super-Elit. Det innebär att vi återigen är representerade i högsta juniorserien där vi hör hemma. Det är ganska fantastiskt att dessa juniorer kvalificerat sig med tanke på att de är nästan överlag ett år yngre än övriga. Många av spelarna i laget är Svenska mästare. I åldersgruppen födda -82 var vi bäst i Sverige. Det finns i laget flera spelare som redan i år kommer att få medverka på A-lagets träningar och som förhoppningsvis kommer vara etablerade ishockeyspelare inom några år.

Lagledare:
Leif Dässman ger inte upp i sin strävan att nå Elitserien. Snart måste vi ta upp Leffe i balansräkning såsom inventarie.

Chiropraktor / Naprapat:
Harry Jansson med förflutet som spelare i Hammarby. Finansierade sina studier i England såsom hockey-proffs. Arbetar mycket med förebyggande skador.

Tomas Endler har en gedigen kompetens och anses vara en av Sveriges absolut bästa inom sitt område. Har erfarenhet från Malmö, SSK och AIK och DIF.

Läkare:
Björn Waldebäck 
Peter Wange