Andreas Paulsson

Paulsson & Gunler: Vi har allt i egna händer


Andreas Paulsson i en match säsongen 1999/2000. Foto: JIM SHARP.
Texterna publicerad på Hammarby Hockeys hemsida

En kort stund efter den tredje bortamatchen mot Södertälje.
  Ytterligare en torsk inkasserad.
  Eller var det kanske en vunnen poäng? Ja spelmässigt såg det onekligen ut så.
  Ute vid spelarbussen tar Andreas Paulsson och Joakim Gunler en rökpaus (...nädå). De är faktiskt inte så besvikna.


Joakim Gunler är först inte så angelägen att fastna på hemsidans hårda men rättvisa kassettband. ”Förstår ni norrländska eller?”.
  – Det är ju bittert igen att torska, säger han. Men samtidigt vinner vi ju en poäng. Det är viktigt. Nu är vi tre poäng efter med en match mindre spelad och mycket bättre målskillnad. Så den här poängen var ändå grymt viktig.
  Det såg mer optimistiskt ut än i de andra södertäljematcherna.
  – Ja, vi känner ju att vi kan slå dem. Vi tycker själva att vi är bättre än de egentligen. I dag bjuder vi ju igen på ett mål...
  Paulsson: ...Och så fort vi gjorde mål så gjorde de mål direkt efter. Man får inte släppa in mål en minut efter man har gjort ett. Där avgörs matcherna ibland. Det är riktigt dåligt av oss.
  Du (Gunler) åkte ut i slutet. Berätta vad som hände.
  – Hehe. Vi stod framför mål, jag och en södertäljeback. Jag skulle ta pucken, men så hakade han upp min klubba lite grand, och den for upp i hans ansikte. Det var en olyckshändelse, helt enkelt. Jag tror inte att domaren såg hela situationen, för då skulle jag inte åkt ut. Nej, det var missflyt, men de gjorde det grymt bra i tre mot fem, man var hyfsat nervös i båset (skratt).
  Paulsson: Ja, det var en rysare i båset, tre minuter kvar och spel tre mot fem. Det är inte roligt att torska på domartavlor som det egentligen är.
  Den andra utvisningen (Badelts), hur upplevde ni den?
  Paulsson: Ärligt talat så är den lite onödigt för han slår av hjälmen på honom, och det är solklar utvisning, det står i regelboken. Däremot spelade södertäljespelaren vidare utan hjälm, och det ska också vara en tvåa i och för sig.

Bajen grejar det

Hur tycker ni det ser ut nu, med sju nästan hemmamatcher, 6,5 hemmamatch?
  – Vi har allt i egna händer, säger Andreas Paulsson. Vinner vi det som är kvar, så grejar vi det. Så det är bara upp till oss och det tycker jag är jävligt skönt.
  Gör ni det?
  – Självklart!
  Kan man lita på det när ni har torskat varenda gång man har masat sig hit?
  Paulsson: (skratt). Gunler: Ja, Scaniarinken. Det måste vara nån förtrollning här eller nånting.
  Paulsson: Nu slipper vi åka hit mer.
  Gunler: Ja, det blir väl i superallsvenskan då.
  Ja då får ni fan ta och skärpa er.
  Gunler: Jadå, hehe. Det ska vi göra... (001130)

Benjamin Thorén

Intervju inför matchen mot Arlanda 990919

I fjol var Andreas Paulsson en av de spelare som vi inom Hammarby Hockey avskydde mest av alla. Som skyttekung för konkurrenten och dagens motsåndare Arlanda Wings var "Pålle" en av de spelare som dundrade in ett par baljor mot oss.
Men nu har det således vänt och hur känns det att spela mot sina gamla lagkamrater direkt i seriepremiären?
- Det känns bara bra! Känner mig ordentligt hungrig sedan jag bara kunnat spela ett fåtal träningsmatcher då jag fick ett kraftigt slag över ena handen i säsongens andra försäsongsfight mot Oskarshamn. Redan i första bytet faktiskt.

Är det någon skillnad på hockeyn i Hammarby mot den Du spelade i Arlanda?
- Ja! Skillnaden är ordentligt stor. I Arlanda var det otroligt roligt att spela. Missuppfatta mig inte nu, för det är verkligen kanooon att spela i Bajen. Men i Wings så kunde vi fortsätta att spela tokoffensiv hockey med sex-sju minuter kvar och med en 5-1 ledning istället för att bevaka ledningen. Påminner lite om juniorhockey, men det är förbannat skoj. Vi spelar även offensiv hockey i Bajen, men kanske lite smartare.

Vad kan man annars säga om kvällens motståndare?
- De blir svåra att tas med. Jag och RG har ju lämnat dem för spel i Bajen, men i övrigt har de i stort sett samma trupp som i fjol så vi kommer att få se upp. Som jag nämnde tidigare så spelar de en offensiv och trevlig hockey samt har en mycket bra målvakt i Matti Viitakoski.

Tittar vi i årets försäsongsstatistik så finner vi inga poäng för herr Paulsson! Kommer dessa i kväll månne?
- Ja det får vi hoppas på. Det viktigaste är att vi vinner. Vilka som gör målen spelar ingen som helst roll.

(091206)