Martin Samuelsson

”Man blir extra taggad när det kommer mycket folk”


Texten publicerad på Hammarby Hockeys hemsida

För talangen Martin Samuelsson har säsongen varit mycket bra. Han har haft en fast plats i laget och växt till sig vartefter. Det som i början var ganska okej har i takt med matchandet blivit fullt godkänt.
  Kanske har han tjänat en del på att slippa uppmärksamhet ”i skuggan av” Tim Eriksson.
  I vilket fall så spelar det inte så stor roll i årets Hammarby, där laget står i förgrunden framför eventuella stjärnspelare. Eller om man så vill, i Bajen vimlar det av stjärnor.

Åtminstone känns det så, efter matchen mot Linköping. En match som faktiskt höll rätt skaplig klass. Kvalkvalitet ungefär.
  Martin Samuelsson är mycket nöjd med matchen.
  – Jag tycker att det var skitkul, alla gav järnet. Man blir extra taggad när det är så här mycket folk. Helt klart.
  Man får ett par extraprocent som man kan ge. Man känner det när man åker skridskor, när man hör hur folk skriker så kan man köra lite extra.
  Det var ju en tät match, är Linköping svårspelade?
  – De har ju några med mycket rutin. De går ju liksom inte bort sig.
  Varför blev det så målsnålt?
  – Det är så mycket som står på spel. Linköping blir väl lite defensiva också, de har sån jäkla press på sig. De vågar inte riktigt göra bort sig.
  Var ni värda att vinna?
  – Ja, det tycker jag. Vi har ett sånt bra hjärta, bra glöd.
  Vad har hänt efter uppehållet, hur kommer det sig att ni är så mycket bättre?
  – Jag vet inte riktigt. Vi har väl börjat tro mera på oss själva. Vi har varit så jäkla nerskrivna ett tag. Sedan har det börjat komma lite folk på matcherna.
  Hur ska ni bära er åt för att spöa Nyköping för första gången?
  – Jag tror bara att det är bra att de har spöat oss. För...dom kan ju inte vinna varenda match. Nej men, vi ska bara gå in och köra som vanligt så tror jag vi fixar det.
  Nyköping har varit väldigt svårspelade, ni har inte fått till det riktigt mot dem?
  – Det har ju varit jämna matcher. Och, du vet, Jocke han har varit jävligt bra. När vi mötte dem i serien så har det varit lite sisådär med målvaktsspelet, men nu har ju Jocke spikat igen. Och backarna är också väldigt bra. Så jag tror vi fixar det här. Helt klart. (010304)

Benjamin Thorén
(100101)