Michael Badelt

”Man ska bli orolig när man slutar att kämpa”


Foto: JIM SHARP.
Texterna publicerad på Hammarby Hockeys hemsida

Hur mår du, Michael Badelt?
  – Ja, efter matchen så är det ju inte så jävla bra. Vi kämpar och kämpar, men det är som om det inte studsar vår väg. Vi försöker men det stämmer liksom inte.
Har du varit med om något liknande tidigare?
  – Jaja, för helvete hehe...
Men du kanske bara är med i bra lag som vinner hela tiden? Fyra torskar i ett bra lag är ju ganska ovanligt i alla fall.
  – Jo, jag förstår vad du menar. Ja, det har jag faktiskt varit med om. Men det är sånt som man får kämpa för att vända på. Så länge man kämpar för varandra och försöker, så kommer det att lossna förr eller senare. Men det gäller att bara jobba vidare. Och inte hitta fel någonstans, för det är det inte. Det är upp till oss själva. Det är vi som lag som ska vinna tillsammans. Och så back to basic.
Enklare spel?
  – Ja, enklare spel, enklare passningar och så får man tillbaka självförtroendet.
  – Alla som möter oss är förberedda till 110 procent så vi får ingenting gratis. Men det är jag övertygad om att vi ska klara av. Det har bara gått sju matcher och vi har ett så bra spelare så jag är inte orolig.
När ska man bli orolig då?
  – Man ska bli orolig när man slutar att kämpa. Här inom laget så har vi en jävla geist. Vi jobbar på, vi gnuggar, vi försöker och vi kommer aldrig att lägga oss ner och dö i alla fall. Målet är superallsvenskan. Hur vi tar oss dit spelar ingen roll. Du såg ju hur det gick för Södertälje förra året. Det går upp och ned. Alla har större förväntningar på oss, det förstår jag.
Även om ni vann de tre första så har ju tendensen varit att spelet inte riktigt fungerat.
  – Det är som sagt back to basic. Jobba hårt bara. Det är det enda vi kan göra. Det finns liksom ingen magik. Det är hårt jobb från första till sista man. Det låter som en klyscha men det är bara så. Som i dag studsade puckarna fel. Men saken är att tur förtjänar man, det får man jobba hårt för.
Så du tycker inte att det är några större saker som måste rättas till?
  – Nja, vi gör ju mindre mål än de andra (skratt). (011013)

Benjamin Thorén

”Vi är inte sämre än något annat lag”

–De ringde halv tio på morgonen. Och det är tidigt. Väldigt tidigt. Det är ju mitt i ottan.
  Nej, Hammarbys nyförvärv från Oskarshamn, Michael Badelt, är inte den som är uppe och väcker småfåglarna. De kan dem som läste hans enstaviga svar i matchprogrammet mot Tierp intyga.

  Michael Badelt är en 24-åring som kommer från Halmstad. Det betyder inte att han har tillbringat den senaste tiden med att fira HBKs fotbollsguld.
  – Nej, jag är faktiskt inte så intresserad av fotboll. Det är väl Hammarby då...och HBK.
  Hans moderklubb är Halmstad (Hammers) men han betraktar Rögle i Ängelholm, dit han flyttade som 15-åring, mer som sin första klubb. Där stannade han i fem år, varav tre i a-laget.
  Att så småningom hamna i Stockholm var ganska naturligt för Michael.
  – Stockholm är en bra stad. Hammarby är en bra förening. Det finns mycket att göra här. Det är trevligt och det finns många möjligheter. Inte bara inom hockeyn. Man kan få bra jobb och utbildning här.

Bara att gnugga på

  Vad gör du när du inte spelar hockey? Förutom att sova då.
  – Jag umgås med kompisar, kollar på lite hockey och sånt.
  Hur tycker du det har gått för dig spelmässigt hittills?
  – Det kunde gått bättre tycker jag, men det kommer ju längre säsongen lider. Men det är bara att gnugga på.
  Nu har ni mött alla lag. Hur tycker du ni ligger till jämfört med de övriga?
  – Vi ligger där uppe. Helt klart. Det är mycket jämnt. Det är sex eller sju lag som slåss om de här fyra platserna. Jag tycker inte att vi är sämre än något annat lag.

”Kan bli ett nytt Timrå”

  Vad har du för mål som hockeyspelare?
  – Att utvecklas och bli så bra som möjligt. Och att spela högt upp som möjligt. Alla som spelar här vill det. Man lägger ner så otroligt mycket tid.
  Hur bra kan det här laget bli, med de spelarna ni har?
  – Skulle vi få behålla det här laget ett par säsonger så ser det mycket lovande ut. Jag menar, redan nu så tycker jag att det ser bra ut.
  Skulle ni kunna bli ett nytt Timrå?
  – Ja, de har byggt upp ett lag och fått in några spelare...ja kapaciteten finns här.
  Ni mötte ju dem i SCA-cupen, hur kändes det då?
  – Vi var ju med i matchen, men det är svårt att säga. Det var på försäsongen. Det är svårt att säga med träningsmatcher.
  Då kan vi ju ta Linköpingsmatchen...
  – Ja, tjena, liksom. He-he... (001108)

Benjamin Thorén
(100101)