Oscar Steen

”Jag försöker alltid göra mitt bästa”


Texten publicerad på Hammarby Hockeys hemsida

Oscar Steen smög in i Hammarbys a-lag redan i slutet av förra säsongen. Denna säsong har han spelat så bra att han konstant haft en plats i laget.
  Men den långa säsongen slet hårt, speciellt i slutet av kvalserien då laget spelade en rad matcher som inte gällde något.
  – Det är svårt att göra sitt bästa när man inte har något att spela för, säger han. Man är väldigt sliten, men det är klart man försöker.

Hammarby är just nu i den ovanliga sitsen att de flesta spelare stannar över nästa säsong. De tappra hammarbysupportrarna har under många år fått plugga in 10-15 namn till varje säsong. Ibland fler.
  Även om Hammarby gjorde en bra insats i år, så är det dock en bit kvar till elitklass. Enligt Oscar Steen så behöver laget bli bättre framåt.
  – Jag tycker att vi har bra backar och bra målvakt. Men det måste bli ett bättre lir i anfallszon. Det är det som saknas. Nu kör vi bara.
Vad menar du med att ni bara kör?
  – Lite mer lir, mer passningar och dribblingar, inte bara gå in och råköra.
Vad tycker du är den största skillnaden från i början av säsongen?
  – Bättre försvarsspel. Men jag tycker att anfallsspelet har blivit sämre. Men det är ju svårare matcher också. I början var det sämre lag vi mötte.
Är det stor skillnad att spela mot lagen i kvalet jämfört i serien?
  – Ja, de här är mycket bättre. De spelar mycket enklare.
Vad har du blivit bättre på under säsongen?
  – Man har väl lärt sig en hel del. Att spela lite enklare i vissa situationer, och inte hålla på och krångla till det.
Det ser ut som om du alltid ger järnet. Är det så, eller ser det bara ut så?
  – Det ser bara ut så, hehe. Nej, jag försöker alltid göra mitt bästa.
Hur orkar du med det i match efter match? Sitter det i huvudet?
  – Ja delvis. Men nu i kvalet har jag känt mig sliten. Det ska faktiskt bli ganska skönt att få ledigt efter alla matcher.
Är det väldigt stor skillnad på hur man upplever trötthet i olika lägen?
  – Ja, det tror jag. Om det går bra och man tycker det är roligt så är det mycket lättare. I kvalet har det varit jävligt mycket svårare när vi inte har haft något att spela för. Man får göra sitt bästa. Annars blir man bara ännu mer less.
Hur har det varit första året som senior, med matcher, träningar och tempot?
  – Jag tycker det är jobbigt med alla täta matcher nu på slutet, men träningen tycker jag nästan är lättare nu än i juniorerna. Där spelar vi inte lika mycket matcher, så vi tränar mycket mer fysiskt än vad vi gör nu. (010505)

Benjamin Thorén
(100101)