Westermalms IF41219-84
Hammarby420211-104
IF Spartania41124-73
Karlbergs BK40225-122
Hammarby fortsatte att tillhöra topplagen utan att lyckas ta sig högst upp på pallen. Sammanlagt fanns 28 föreningar representerade i hockeyförbundet. AIK begärde sig själva ned i Klass 2. Bajen kom trea i serien, men fick ånyo ett alltför tufft motstånd direkt i SM. Serievinnaren Södertälje vann med 4-3 och kom så småningom trea. I klass 1-serien ingick spelet om DM.
  Detta år började svenska lag åka utomlands och spela. Först ut var Göta som spelade tre matcher i Tyskland.

Klass 1

260119 (Stadion)
Linnéa-Hammarby 1-4 (1-3, 0-1)
1-0 självmål Per-Gösta Nilsson (Olle Andersson), 1-1 Helge Johansson, 1-2 Helge Johansson, 1-3 Erik Pettersson, 1-4 Erik Larsson
Publik: 600
Om matchen: Linnéa deltog samtidigt i bandymästerskapet och tvingades ställa upp med ett reservbetonat lag i hockeymatchen mot Hammarby. Deras ende ordinarie spelare Olle Andersson såg visserligen till att de tog ledningen med 1-0 i matchupptakten. Hans skott sjabblades i mål av Per-Gösta ”Pegge” Nilsson och bokfördes därför som självmål. Men sedan tog Hammarby över och kunde vinna tämligen enkelt.

260202 (Stadion)
Hammarby-Nacka 3-1 (1-1, 2-0)
Mål, Hammarby: Erik Larsson 2, Helge Johansson Nacka: Torsten Lundborg
Publik: fåtalig
Om matchen: En bra match på usel is som Hammarby avgjorde i den andra halvlek. Bäst i laget var Karl-Arthur Bergström och Erik Larsson. Nacka led av frånvaron av bröderna Eriksson. I slutet var det så mörkt att man knappt såg spelet

260213 (Stadion)
Göta-Hammarby 0-0
Domare: Thure Håkansson, Stockholm
Om matchen: Göta var ganska klara favoriter men Hammarby kämpade till sig ena poängen. Bäst i laget var Karl-Arthur Berström, Per-Gösta Nilsson, Erik Larsson och målvakten Adolf Andersson

260223
Hammarby-Djurgården 1-0 (1-0)
1-0 Sture Gillström
Om matchen: Hammarby spelade allt bättre i serien och tillfogade här Djurgården dess fjärde raka förlust. Men segern satt långt inne och det var med en del tur man klarade sig undan. Bäst i Hammarby var Per-Gösta Nilsson och Erik Larsson

260225 (Stadion)
Hammarby-Traneberg 1-1 (0-1, 1-0)
0-1 Gösta Arvidsson, 1-1 Erik Larsson
Domare: Erik ”Göta” Gustavsson
Om matchen: Isen var usel och det kunde Traneberg utnyttja med sin energiska defensiv. Hammarby gjorde ett segermål men det blev bortdömt för offside. Hammarby var storfavorit men Traneberg var, enligt någon rapport, närmast segern

260305
IFK Stockholm-Hammarby 4-6 (3-2, 1-4)
Mål, Stockholm: Kurt Envall 2 (4-5), Eriksson, Uggla Hammarby: Helge Johansson 2 (3-4), Sigfrid Öberg (3-5, 4-6), Karl-Arthur Bergström (3-3), Erik Larsson
Om matchen: En bra match på en bra is som Hammarby lyckades vända på första halvlekens underläge. Bäst på plan var Sigfrid ”Sigge” Öberg

260309
Hammarby-Södertälje 1-1 (0-1, 1-1)
Mål, Hammarby: Karl-Arthur Bergström Södertälje: Henry Johansson

SM

260208 (2:a omg)
Södertälje-Hammarby 4-3 (2-0, 0-2, 2-1)
1-0 Robert Pettersson (Erik Karlsson rensade pucken via SSK-spelaren), 2-0 John ”Jompa” Nilsson spel 5-3, 2-1 Karl-Arthur Bergström, 2-2 Helge Johansson, 2-3 Erik Larsson, 3-3 John Nilsson, 4-3 John Nilsson
Domare: Karl Lundstedt, Stockholm (lite väl petig)
Publik: 500
Om matchen: Den jämnaste, hårdaste och mest spännande som någonsin spelats i Södertälje, skrev Idrottsbladet. Hammarby hade lika gärna kunnat vinna den. Hammarby hade 3-2 i den sista perioden men hemmalaget vände. Helge Johansson skadade ryggen i slutet av andra perioden och fördes till sjukhus. Han var dock inte allvarligt skadad. Matchen spelades i 15 minusgrader

Träningsmatcher

260113 (Södertälje IP)
Södertälje SK-Hammarby 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)
1-0 John Nilsson (Calle Abrahamsson), 2-0 John Nilsson, 3-0 John Nilsson, 4-0 John Nilsson, 5-0 Robert Pettersson, 5-1 Erik Pettersson, 6-1 John Nilsson
Domare: R Andersson (en blandning på gott och ont)
Publik: 450
Om matchen: Matchen, som spelades i 3x15 min, kontrollerades av ett tempostarkt SSK. Bäst i Hammarby var Karl-Arthur Bergström och Helge Johansson