Webbmästers öppna brev till förbundet

Stockholm 010413

Till styrelsen i Ligan för Svensk Hockey (och inte minst en massa fräscha cheerleaders som dom zoomar in i Jumbotronen)

Som Ni förstår så var Vi ytterst Nära att säkra existens i den fina och inkomstbringande Elitserien.

Jag hoppas och tror och är fullkomligt övertygad om att alla förstår hur vi känner i dessa tuffa tider (fyra ynkliga poäng efter nio kvalmatcher). Jag bedömer att Hammarby kan tillföra SHL och Elitserien mycket under de kommande fem åren, och vår förhoppning är sådeles är att ”Elitseriegarantin” skulle kunna gälla med omedelbar verkan, inte bara för de hårt utsatta Elitserielagen Björklöven och Leksand, utan för samtliga lag i Kvalserien; dvs även för Hammarby IF och IK Oskarshamn.

Jag anser även att de lag som någon gång beträtt Elitseriehallarnas ovanligt vita is skall garanteras plats i Elitserien. Det gäller lag som Skellefteå AIK, Örebro IK, Västerås IK och Rögle BK.

Yttermera anser jag att klubbar med stor ”hip-faktor”, såsom Halmstad Hammers och Växjö Lakers, samt trotjänare som Nyköping Hockey NH-90 och Huddinge IK bör beredas plats.

Jag är beredd att diskutera olika lösningar för att åtminstone Hammarby IF ska få spela i Elitserien nästa år. Vi har ju trots allt åtta (8) SM-tecken, och glöm inte publik/kund-potentialen i varumärket Hammarby. Notera gärna fotbollslagets publiksiffror.

Med vänliga hälsningar
Benjamin Thorén,
webbmäster - www.hammarby-if.se/hockey
(010413)