Krönika:

En fotbollsbajares bekännelse

21 Januari, Södertälje vs Bajen (Scaniarinken).
  Jag gör, skam till sägandes, min första hockey-bortaresa någonsin. Min gode vän och Bajenkollega RT (Rikard Tallén), även mer bekant som Elton, har fått mig att bli allvarligt intresserad av hockeyn i år.
  Jag tror jag sagt det tidigare, men bör kanske påpeka att jag, citat, sagt: -"Hockey är ingen sport, jag kan ALDRIG bli intresserad på allvar i denna amerikaniserade prylsport!".
  Nu har jagt hängt med RT och hans härliga ungar, på ett antal matcher och det har varit riktigt kul, det vågar jag lova!
  Jag får tacka RT för att hans helhjärtade engagemang spridit av sig till mig, det är aldrig för sent att ändra sig, tack och lov!

  Första matchen jag såg i år var mot Nyköping (vi förlorade på straffar). Det var ingen höjdare, så det tog några veckor innan jag följde upp detta och gav en andra chans i matchen mot Södertälje på Hovet, före jul.
  En sak tände jag på direkt, det kanske inte var själva spelkvalitén, men det var en grej som våra fotbollsspelare borde ta lärdom av.
Bajens hockeylirare spelar med stort HJÄRTA och PASSION!
  Det är många unga killar, en del egna juniorer som spelar i det här laget och, förutom ovan, så är det mycket skridskoåkning på grabbarna. Att alltid ge 100% på en match är självklart för mig som betalande åskådare, då kan man t.o.m. acceptera en förlust. Och 100%, det ger verkligen hockeykämparna i varje match.

  Nåja tillbaka till gårdagens match, vi förlorar visserligen på straffar, efter att ha spelat en mycket smart och kämpastark hockey i 2,5 perioder (OBS! Ej halvlekar). I slutet kroknar grabbarna (full förståeligt) lite grann, skärpan försvann likaså markeringen vid Täljes kvittering. Min gode vän Rikard var ganska besviken, likaså jag, men ändå väldigt stolt över grabbarnas spel och stora fighterhjärta. Det går inte att hacka på grabbarna för viljan...
  Några små detaljer som grabbarna skulle kunna förbättra är ju powerplay och straffar, där klickade det inte riktigt, däremot var ju grabbarna desto bättre i boxplay! Detaljer, detaljer...
  Jag vet att jag själv sagt att Hockeyn aldrig kommer bli något stort i Hammarby.
  Jag måste backa, fullständigt, på mitt mindre väl genomtänkta uttalande. Oavsett hur det går i årets superallsvenska så kommer jag stötta grabbarna, genom att gå på Hovet, förhoppningsvis även på några bortamatcher (Nyköping & Linköping).

  Att hockeysektionen sedan har de snyggaste matchställen jag sett på år och dar är bara det en liten trevlig bonus, den tröjan kan man så småningom (när man får den levererad) bära med stolthet. Jo, jag vet att det inte är matchställen man vinner matcherna med, men för mig som alltid vill stolt bära mina klubbfärger så är det viktigt med snygga matchställ (jämför bara med fotbollens katastrofala tröjor från förra året, som dessutom skall bäras i år igen). Jag är något av en samlare, så därför är souvenirer viktiga för mig, dock aldrig viktigare än själva matcherna, men viktiga ändå!
  Kung Fotboll råder fortfarande för mig, men våra hockeykämpar förtjänar mer publik, TRO MIG! Bajen spelar ju dessutom en svängig hockey, om det nu är rätt term!
  Det kanske låter så här lite "klämkäckt" larvigt, men för tusan gå på hockeyn, ni kommer få valuta för pengarna! Ett krigande och kämpande skridskotekniskt lag, med mycket Bajenhjärta! Hovet nästa på onsdag!

Forza Bajen Hockey

Joacim MacBajen Nieminen


(010122)