Tingsryd hör inte hemma i superallsvenskan

Hemsidan tippar fortsättningsserien (& SA)

Stackars Ludmila!
  Varför valde du vanlig dopning. Den enda typen av fusk som den hycklande idrottsvärlden faktiskt fördömer.
  Oschysst spel, filmningar, fejkade skador, nickar med händerna (i fotboll), ”ofrivilliga” klacksparkar i hockey. Ja, det mesta är i princip tillåtet i sportens värld. Så länge ingen ser det förstås. Nja, förresten. Det spelar ingen roll om någon ser det. En åthutning, kanske ett gult kort eller utvisning. Det är det värsta som kan hända.
  Annat är det med vanlig pillerdopning. Då ska idrottsmännen/kvinnorna till skampålen och representanter ur alla samhällsskikt gråter ut om hur mycket Ludmila, eller någon annan, har svikit dem.
  Men ekonomisk dopning då? Nja, det är ok. Att betala svarta löner och fuska i största allmänhet för att kunna konkurrera med bästa möjliga lag, är fullkomligt ok. Ja, det uppmuntras nästan, eftersom man från t ex hockeyhåll vill införa ett skråväsende i Sverige. 12 lag ska må gott, de övriga kan klara sig bäst de kan.
  Hade ett par Tingsrydsspelare knaprat ryssfemmor så hade det blivit ett ramaskri utan dess like. Även om anabolpumpade kroppar inte gör så stor skillnad i en lagsport så hade de fördömts. Men att klubben misstänks för att fiffla med skatter - alltså med hjälp av fusk vinna fördelar mot konkurrentklubbarna - är något man gäspar åt.
  Det är inte bra!

  Nej, skicka klubben neråt i systemet. Låt Troja/Ljungby (som ännu inte åkt dit för fusk) ta över den superallsvenska platsen. Eller låt Troja och Hammarby göra upp om det.

Superallsvenskan

Vi tippade Nyköping som 3:a. De slutade på en andraplats vilket vi tror att de gör även i superallsvenskan, om nu inte den formsvacka laget ser ut att vara i, håller i sig för länge. Laget är det bästa från norrgruppen.
  Björklöven (tippade vi 2:a) vann norra allsvenskan och kommer att kämpa med NH om andraplatsen efter Leksand.
  Skellefteå tippade vi 5:a. De kom 3:a till slut. Visst kan man häckla hemsidestipparen för att Skelleftetipset var dåligt. Laget var ju klara för superallsvenskan flera omgångar innan slutet. MEN, vi vill ”vinstvarna”. Skellefteå kommer att få slåss om sjätteplatsen. Laget är inte så bra som det verkar. Boden var, trots en monumental formsvacka, bara tre poäng efter, och om Hammarby hade spelat något sånär som man kan, så hade Skellefteås sa-plats legat löst till.
  Slutligen Boden, som vi tippade 6:a och som kom 4:a. Laget spelade mycket bättre än väntat och var värda en plats i superallsvenskan. Men i slutet visade man svaga takter och för laget handlar det om att slåss om 6:e-platsen i sa.

Fortsättningsserien, norra

1. Hammarby (Tips: 1:a - slutade 5:a)

Att Hammarby varit en besvikelse har det talats om tillräckligt. Laget är det bästa i serien, nu gäller det att visa det.

2. Piteå (Tips: 7:a - slutade 6:a)

En glad överraskning. Laget har spelat bra, framför allt i andra halvan av grundserien. Kan man hålla i så är en playoff-plats mycket möjlig.

3. Arboga (Tips: 11:a slutade 8:a)

Blandad konfekt, men en klart godkänd insats så här långt. Ett lag som har skrällpotential.

4. Sundsvall (Tips: 4:a - slutade 7:a)

Nej, Sundsvall har inte gjort någon lycklig i år. Vi tror att raset fortsätter.

5. Almtuna (Tips: 9:a - slutade 10:a)

Hade knepigt med allsvenska tempot och spelet, men har spelat upp sig och kan mycket väl hamna med marginal till kvalstrecket.

6. Huddinge (Tips: 10:a - slutade 9:a)

En klart godkänd grundserie av nykomlingarna. Tror dock att de är för svaga för att blanda sig i toppstriden, vilket de lagen vi tippat framför, faktiskt kan.

7. Kiruna (Tips: 8:a - slutade 12:a)

Kiruna höll inte vad vi lovade utan blev slagpåse under långa perioder. Nu tror vi att de har kommit igång lite - det blev en del skrällar i sluttampen - och kan slåss mot Huddinge om en sjätteplats.

8. Tierp (Tips: 12:a - slutade 11:a)

Tierps säsong har slagits i spillror på grund av ekonomiska problem. Nu kämpar man för att stanna kvar, vilket vi tror blir svårt. Det blir några poäng här och där, men det känns inte som om kurvan pekar åt något bra håll. (020123)