Välkommen

Till en ny, och förhoppningsvis, minst lika rolig säsong

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 2001/2002

Hammarby har i år lyckats att behålla större delen av förra årets lag. Nya ansikten att bekanta sig med i år är; Linus Stensson (från Huddinge, men innan dess genuin Bajare), Mathias Wrååk (”Lidingökonkursare” som spelade i Tyskland förra året), Johnny Oduya (som kommer tillbaks efter ett år i Kanada) samt Henrik Nilsson (utflyktad Hammarbyare med 10 år i Elitserien i Västerås och Frölunda).
  Att ha kvar så många spelare från tidigare säsong ger en kontinuitet och underlättar i utvecklingen av laget, en arbetsro att bygga vidare och förbättra verksamheten. För man kan inte slå sig till ro om det ska bli fortsatt framgång. Vi står inför en ny situation i år där många, främst av de yngre, måste leva upp till förväntningar som ställs på såväl individen som laget. Vi kommer inte att få något gratis utan kommer att vara tvungna att jobba väldigt hårt för ovan nämnda ev framgång. Detta har vi arbetat med under hela försäsongen och försökt preparerat för, vi måste vara ännu bättre förberedda och tränade såväl mentalt som fysiskt.

I övrigt har vår tillvaro här på Hovet varit aningen rörig under försäsongen. Tre veckor innan starten av försäsongen fick vi, AIK och Djurgården reda på att vi inte skulle få bedriva någon form av fysträning på Hovet under sommaren. Detta försatte oss självklart i en mycket knepig situation, men tack vare kontakter inom laget kom vi i kontakt med Sportfabriken i Årstadal som kunde erbjuda en myckete bra lösning. Så vi kan bara tacka Pierre Nahlén och övrig personal på Sportfabriken för att vi till slut fick bra förutsättningar under försäsongen.
  Efter fjolårets resultat väntar som sagt en säsong där förväntningarna kommer att vara högre på oss än föregående år. Vi inom laget har satt upp en första målsättning, att kvalificera oss för Superallsvenskan. Vi vet att det kommer bli tufft, många lag i den norra allsvenskan har satsat hårt. Skellefteå och Björklöven kommer säkerligen tillhöra toppen, men även Nyköping, Boden samt Sundsvall ser ut att bli verkligen starka i år så det kommer att bli en riktigt tuff grundserie. Sedan brukar det alltid bli en outsider varje år som blommar ut, kanske Piteå eller varför inte Huddinge som vi hälsar välkomna tillbaks till näst högsta serien. När vi närmar oss nya året och ni läser det här vet ni om vi fick rätt eller ej.
  Framtiden för Hammarby Hockey hoppas vi verkligen blir att fortsätta utbilda egna spelare och lyckas få fram elithockeyspelare. Hela hockey-Sverige, även allsvenska- och elitserielag, måste ta gemensamt ansvar för att Sverige ska vara en toppnation även i framtiden.
  För övrigt måste målet att nå elitserien ligga fast, om det inte blir i år, kanske nästa eller om tre år. Det ska ligga som en bas och drivkraft i hela föreningen, att förlora sin vision är som att dö en smula! I skrivandets stund är planerna långt gångna gällande ett samarbete med AEG, eller ”Anschutz” som många säger, det tror vi borgar för än större möjligheter att i framtiden utbilda talanger och även ökar möjligheten att etablera oss för att till slut nå yttersta eliten. Dock: ”En vision utan handlingsplan är slöseri med tid.”
  Och handlingsplanen finns redan...

Järlefelt och Broberg

(031021)