Och så klacken igen. Lite sega faktiskt. De här armarna sträcktes upp efter uppmaning från fotografen.

Linus Stensson.

Johnny Oduya. Blev inröstad i all star team.

Klacken stöttar.

Christian Lechtaler (tror vi).

På arenan kunde man köpa souvenirer från alla lag, även Hammarbys äppelgröna turneringströja. Här är en engelsman som gjort det.

Johnny Oduya på väg till båset.

Oduya och någon till tar hand om en Genevespelare.

Nedsläpp i tredje perioden. Perioderna var 18 minuter långa i gruppspelet, med välgörande korta pauser på 12 minuter.

Inte så jättemycket folk på dagmatcherna.

Torsk mot Geneve med 1-3. Bra försvarsspel men inget framåt.

Tack-tack.

Andreas Paulsson (närmast) och Martin Fjällby spelar fotbollstennis. Pålle hoppades att skadan i axeln skulle förbättras och han var besviken att inte kunna spela.

Efter ett dygns jobb lyckades hemsidans utsände utverka ett - spelarpass.

Betydligt bättre med folk när hemmalaget mötte Prag. Det blev en riktigt jämn match mellan turneringens slutliga etta mot sexa.

Så fort det hettade till rök handskarna direkt. Men här var det inte frågan om matchstraff. Några 2-minutare för ett rallarslagsmål.

Jack, Tibbe och Micke62 slappnar av på kvällen.

Micke, Webbmäster och Jack.

Fredag 16/8

Hammarby-Geneva Eagles
1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Efter att ha sett Sparta Prag mot Eisbären Berlin på torsdagkvällen så tändes hoppet om att Hammarby skulle kunna göra bra ifrån sig under turneringen. Knappt en tackling delades ut och spelet såg allmänt segt ut. Sparta kontrollerade matchen lite som laget ville. Men Bajen blev tagna på sängen mot Geneva. De första 5-8 minuterna bosatte man sig i Hammarbys zon och det var bara tack vare Johan Klint som Geneva inte ledde med ett par mål efter den första halvan av perioden.

Efter ett tag kom Hammarby in i matchen. Ja, man tog över helt och hållet. Att första perioden slutade oavgjord var i det läget helt rättvist. Kanske det borde varit 2-2 eller något åt det hållet.
  Hammarby inledde den andra perioden med två man mer på isen i 1,5 minut. Man lyckades dock knappt skapa något och det blev början till slutet. Geneva kom tillbaka och dominerade resten av matchen. Hammarby drog på sig många utvisningar, låt vara en del ganska hårt dömda, och det kunde Geneva utnyttja.

Det schweiziska laget har mycket rutin, inte minst från NHL, och det var nog den största skillnaden mellan lagen. Geneva låg väldigt högt med forwards och drog ut hammarbys lag, och då Hammarby inte ville krypa ihop och spela defensivt så blev det svårt att hålla spelet uppe.

De tiotalet Bajenfansen som rest till London gjorde sitt bästa, och ansågs efter turneringens två första dagar som den supportergrupp som märkts mest. Positivt då naturligtvis.

I slutminuterna tryckte Henrik Nilsson in 1-3 men matchen blev aldrig riktigt spännande. Geneva gjorde två i mittperioden och kunde hålla undan relativt enkelt.

Hammarbyspelarna får knappt godkänt för sin insats. Johan Klint i målet är den enda som kan få överbetyg. Henrik Nilsson mycket viktig som tekningsvinnare.