Writer-Tobbe om MIF-Hammarby:

Fortsätt så här!

Ni har redan läst statistiken och lite kommentarer i gästboken, så här gick det till:
  Jimmie Kraft gjorde 0-1 redan efter 56 sekunder och då visade Hammarby hur matchen skulle bli.
  Ett snabbt uppspel av Stefan Björk som lurigt la fram pucken till Kraft som avslutade direkt med pucken i krysset. I första perioden spelade Hammarby enkelt, ställde snabbt om mellan försvarsspel och anfall och puckföraren hade hela tiden ett alternativ. Med 0-3 i första perioden skrev jag bara ett ord: BÄST! Jag tror jag aldrig sett ett så taktiskt fulländat Hammarby.

I
andra perioden hade MIF några halvchanser under dom första 5 minutrarna. Men Hammarby fortsatte spela effektivt, lugnt och stabilt. Man såg till att det aldrig blev rörigt i försvaret och med snabba spelvändningar överraskade man MIF. Inför tredje perioden tänkte jag att Hammarby inte skulle klara av att fortsätta sitt suveräna spel, men jag hade fel. Hammarby gav aldrig MIF en chans.
  MIFs första mål kom när dom precis blivit fulltaliga efter en utvisning och Hammarbys back blev upphållen av spelaren som kom in och det blev ett friläge. Dom två andra målen var i powerplay. När det var spel 5 mot 5 var Hammarby överlägset och i powerplay var det bra tryck mot MIFmålet.
  Det var bara en gång under hela matchen som försvaret gick bort sig, men Olow Sundström räddade friläget. Det spelade ingen roll vilka spelare som var på isen, omställningarna från anfall till försvar och kontringsspelet var fantastiskt. Alla spelarna visste sina roller och kom rätt i alla lägen. Många försök till uppspel av MIF kunde Hammarby bryta i mittzonen och genast fanns alternativ att spela iväg pucken. Till MIFs försvar ska jag väl säga att dom såg lite tunga ut i benen, ungefär som Hammarby för två veckor sedan. Kanske inte helt objektivt, men det kändes som om Hammarby var närmare 3-10 än MIF 4-6. Så mycket bättre var Hammarbys avslut..

S
uperlativen räcker nästan inte till, men jag vill kalla Hammarbys spel för en taktisk triumf. Stabilt spel av Sundström i målet, ett felfritt försvarsspel, direkta avslut på mål och att aldrig hamna i svåra situationer. Hammarby spelade lugnt och metodiskt. Vad kan man mer begära? Det enda jag kommer på är att jag vill se Hammarby spela så här resten av säsongen. Det är allt.
  Ett 20-tal Hammarbyare hade mött upp i klacken. Jag kände inte igen någon av dom och med tanke på "Alla koåmmärr froån Sööjdärr" tror jag dom flesta var skåningar. Dom höll igång hela matchen och kunde sträcka på sig ordentligt på hemvägen. Bra jobbat.

B
äst i Hammarby var ALLA spelare. Så bra var dom att jag struntar i att kommentera domaren, fast jag hade vissa invändningar i första perioden. Även burskyddsligan struntar jag i.
  Tack Hammarby. Jag gick från arenan med ett leende. Fortsätt nu så här.