”Jag är en jävligt dålig förlorare”

Namn: Johan Ejdepalm Ålder: 21 Moderklubb: Almtuna IS Placering: Back Rykte: Lugn och tystlåten Gillar inte: Gnälliga personer Är bra på: Huvudstäder, samt tv-spel typ FIFA Djur som han kan identifiera sig med: Puma, men ogillar hyenor, både bland djur och människor Johan om Elias Abrahamsson: Bra defensivt. Har en specifik roll, att vara stor och stark, störa motståndarna

Intervju med Johan Ejdepalm

Texten publicerad i matchprogrammet till allsvenska grundserien säsongen 2003/2004

De har samma moderklubb. Kommer från samma stad, ja till och med från samma område. Ändå är Johan Ejdepalm och Elias Abrahamsson lika som två bär, ett blåbär och ett hallon.

Medan Elias håller igång och snackar med allt och alla, håller Johan en lägre profil.
  Jag låter de andra synas och märkas. Jag har inget behov av det, säger han.
  Det finns de som säger att de inte hört Johan Ejdepalm öppna munnen under hela sin första säsong i Hammarby, medan Elias Abrahamsson inte haft den stängd under samma tid. När man intervjuar dem så är de dock lika lätta att snacka med. Och båda kommer, som sagt, från Uppsala.
  - Vi bodde nära varandra, säger Johan. Elias är fem år äldre men jag kommer ihåg att vi har spelat gårdshockey tillsammans, det spelade man hela tiden.
  Johan valde att stanna i Almtuna och det var först efter drygt tre A-lagssäsonger han kände att det var dags att testa på något nytt.
  - Jag var rätt less under de sista säsongerna i Almtuna. Jag trivs jättebra i Hammarby och har lärt mig mycket under det här året. Det är helt andra förutsättningar här och bättre kvalitet på träningarna.
  Han bor fortfarande i Uppsala och pendlar med Jonas Göthberg som bor utanför stan, och Andreas Paulsson som man plockar upp på vägen i Väsby

Vill gå långt

Hammarbys lagkapten Henrik Nilsson har bara lovord över till Johan.
  - Han är väldigt spelskicklig. Han kommer nog bli riktigt bra om han bara tuffar till sig lite, blir lite elakare.
  Johan Ejdepalm håller med.
  - Ja, jag är lite för snäll i mitt spel. Jag skulle behöva trycka till lite hårdare.
  Johan beskriver sig som målinriktad, envis och en dålig förlorare.
  Det kanske inte syns så mycket utanpå, men jag är en jävligt dålig förlorare.
  Hans mål är att gå långt inom ishockeyn. Men det behöver inte ske med detsamma. Han tar en dag i taget och försöker nå högre och högre.
  - Jag vill spela offensivt och framåt. Jag har varit forward tidigare men trivs bra som back. Det är kul att vara med framåt även om man måste anpassa sig till vem man spelar med. Jag har spelat mycket med Daniel Holmström och han går gärna framåt. Då får man täcka upp bakåt.
  Johans familj är ”tokintresserade” av hans hockeyspelande. Föräldrarna åker ner till Stockholm ibland och tittar. Även syrran är intresserad, fast hon bor i Kalmar och kan inte följa med så mycket.
  Han bor fortfarande hemma ”officiellt” men tillbringar mycket tid hemma hos flickvännen. Något plugg har han inte hunnit med.
  - Nej, det har jag lagt på is. Jag börjar nog att plugga längre fram tror jag. Just nu är det hockeyn som upptar all tid.
  Hockeyn tar mycket av hans tid, men av och till spelar han med några kompisar i ett rockband. Gitarr och trummor är hans instrument.
  -Vi spelar mest covers; punk och hårdrock. Men det har inte blivit någon spelning. Vi lirar mest för att det är kul.


(081210)