I vinter smäller det

Bajentifo inför matchen mot Björklöven i SuperAllsvenskan 02/03

Bajen Nina - rösten från läktaren

Texten publicerad i matchprogrammet till allsvenska grundserien säsongen 2003/2004

Ja, jag är medveten om att man under ett antal år utlovat både SuperAllsvenska och annat som inte infriats.
  Men nu känns det i hela organisationen och lag att något utöver det vanliga är på gång. Och vi pratar inte om en förhoppning, utan ett ej uttalat krav

Som supporter ser jag ett lag fyllt med ambition, tyngd, rutin, humor och en samling sällan skådade vinnarskallar. Att ha haft privilegiet att kunna följa Hammarbys hockeylag på nära håll under ett antal år har gett en otrolig glädje som, trots att inte resultaten alltid blivit vad man hoppats på, har stärkt min känsla och intresse för laget och sporten.
  Det finns nog inte många supportrar som får så mycket feedback från både organisation och lag som vi. Som supporter känner du alltid att du är viktig för laget och att varje åkt mil betalas tillbaka med inte alltid vinst, men med uppskattning.
  Att ligga i serien just under den som för de flesta är hockey (Elitserien) är lika mycket en morot för att laget ska lyckas, att publiken ska komma, att pengarna ska räcka, som att vara helt livegen i sin situation både ekonomiskt och sportsligt.
  Jobba i motvind är något vi bajare är vana vid, så att tro att vi inte hittar vägen till eliten för att man gömt kartan hjälper inte. Vi har hittat vägen förr och det är min fulla övertygelse att när denna säsong avslutas så finns det många hjältar i Hammarby Hockey!
  Vägen dit kommer att vara fylld med både spänning och härliga framtidsminne, så bestäm dig nu så att du inte missar det roliga.

Varma hockeykramar
Bajen Nina


(081210)