Den 3 december 2003 stod representanter från olika klubbars supporterföreningar upp i en gemensam manifestation på Hovet. Ett av kraven är att seriesystemet inom svensk ishockey ska förändras.

Upp till kamp!

Bajen Nina - rösten från läktaren

Texten publicerad i matchprogrammet till superallsvenskan säsongen 2003/2004

Den supportermanifestation som genomfördes i december fick ett otroligt genomslag. Helt plötsligt kröp förespråkarna för stängda serier och livlinor under samma sten och ingen ville längre kännas vid att de någonsin haft åsikten.
Media uppmärksammade en del av de problem som de allsvenska klubbarna har brottats med i åratal och belyste den orättvisa som bottnar i hockeyligans krav på att reglerna ska sättas efter deras behov.
  Ingen supporter har velat ha kvalserier och andra stödåtgärder till förmån för de rika elitlagen, nej vi vill spela hockey i en serie där belöningen för en förstaplats i allsvenskan är en elitserieplats.
  Att kräva att allsvenska lag med minimal budget ska klå elitlagen som visserligen är sämst i sin serie men ändock mött kvalificerat motstånd hela året är fel!
  Därför fortsätter vi supportrar vår kamp mot fallskärmar för elitlagen och jobbar för att öppna upp mellan serierna både uppåt och neråt, för oss innebär detta att ettan och tvåan i allsvenskan går till eliten och 2 lag kvalar.
  Eftersom rädslan att åka ur elitserien är högre hos vissa lag än deras sportsliga moral, ligger det nu på oss att kämpa på.
  Alla distrikt i Sverige har blivit kontaktade och ombedda att visa sina åsikter i god tid före beslut. De har även delgetts våra åsikter och ett flertal distrikt har hört av sig med positiva tongångar. Hockeyförbundet har ett eget förslag som liknar vårt och är definitivt på väg åt samma håll som oss.
  Om elitlagen ska kunna fortsätta sin åderlåtning av allsvenskan, både ekonomiskt och spelarmässigt, utan att ens ge de bästa lagen dess rättmätiga plats i eliten efter väl uträttat jobb, kommer hockeyn snart att vara död.
  Till all som känner att de vill påverka, ring ditt distrikt, faxa, maila, det tar någon minut och ju fler vi är desto mer kan vi påverka.
  Vi kommer bevaka viktiga mötesdatum angående regeländringsbeslut och göra allt i vår makt att se till att besluten går vår väg.
  Vi är många, starka, och framför allt har vi ishockeyns bästa i sinne. Därför kan vi aldrig ge upp vår kamp!
Bajen Nina
Ordförande i KFIB Hammarby Hockey Support och talesman för SOS - Sveriges Organiserade Supportrar


(081212)