På besök i Kanada

Christopher Heino-Lindberg tränade med Montreal


Christopher Heino-Lindberg, Kyle Chipchura (som blev draftad i första omgången i år) och Kalle Heino
Montreal Canadiens höll sitt tredje årliga utvecklingläger för unga lovande spelare mellan 8 och 19 juli. Bland de 25 unga spelarna fanns Hammarbys målvakt Christopher Heino-Lindberg.
Träningslägret hölls under ledning av Montreals head scout Trevor Timmins, och innehöll inte bara isträning utan även barmarksinslag. Efter tre timmar på is under Rollie (The Goalie) Melansons vakande öga, och dagliga barmarkspass vid Bell Centre, Heino-Lindberg medverkade i olika seminarier som handlade om en stor mängd aspekter på livet.
  - Vi är här för att ge dem information och feedback för att hjälpa dem att utvecklas som hockeyspelare på isen, och som människor utanför isen, säger lägeransvarige Trevor Timmins.

Några av ämnena man tog upp var alkohol och droginformation, näringslära, ekonomi och mediaträning.
  Lägret handlade dock inte bara om arbete. En kväll med go-cart uppskattades av alla, liksom en "scavenger hunt" vilket fick ungdomarna att upptäcka Montreals city center.
  Heino-Lindberg tycker att han fick ut en hel del under besöket, som kan hjälpa honom att bli en bättre spelare.
  - Det är en ny spelstil. Kanadensare spelar på ett annat sätt och jag lär mig mycket. Jag jobbar på att inte åka ut så långt från målet som jag gör i de stora rinkarna. Det finns mycket att lära av Montreals målvaktstränare. Rollie är mycket bra.
  Den unga målvakten berättade även om sina planer för den kommande säsongen.
  - Den här säsongen ska jag försöka spela riktigt bra för mitt lag Hammarby, och förhoppningsvis kan vi klara av att gå upp i Elitserien.
  Christopher har även förhoppningar att få spela internationellt säsongen 2004-05.
  - Jag vill bli förstemålvakt i U20-landslaget, och spela de flesta matcherna för Sverige och göra det bra. Jag vill hjälpa till att visa att Sverige fortfarande är en bra hockeynation.

Christophers far, skådespelaren Kalle Heino, var med på resan och visade stort intresse för kanadensiska företeelser.
  - Vad är det här lacross för något?, frågade han en lokalreporter.
  Kalle Heino har alltid hållt på Canadiens, men han väntade sig inte att Christopher skulle bli vald av Montreal, en klubb som aldrig tidigare har draftat en målvakt innan förra årets sjätte omgång.
  - Det var en överraskning eftersom andra lag intervjuade honom före draften, men det gjorde inte Canadiens. Jag är väldigt glad att Christopher blev draftad av mitt eget favoritlag i NHL. Och i Sverige spelar han också i mitt favoritlag; Hammarby.
  Heino is är lika nöjd som sin son med målvaktstränaren, den trefaldiga Stanley Cup-mästaren med New York Islanders, Roland Melanson, som även representerade Minnesota North Stars, Los Angeles Kings, New Jersey Devils och Montreal Canadiens under sin 11 år långa NHL-karriär.
  - Han (Christopher) är väldigt imponerad över instruktionerna han får. Målvaktstränaren är väldigt bra. Han kommer att ta med sig många goda råd hem som han kommer att använda sig av, och förbättra sitt spel med.

Montrealresan är inte den enda till Nordamerika som unge Christopher kommer att göra i sommar.
  - Han kommer att spela för landslaget i augusti i North Dakota i the Summer Challenge. Där möts Sveriges och Finlands landslag samt två amerikanska lag. (040722)

Mike Wyman