Det börjar dofta Bajen

Informationsbrev från styrelsen

Texten publicerad på Hammarbys officiella hemsida 23 december 2005

I ett par tidningsartiklar de senaste dagarna beskrivs Hammarby Hockey vara i djup kris. Ekonomin är dålig, Stefan Öström lämnar ordförandeskapet, publiksiffrorna är låga och tabellplaceringen kritisk. Och visst är det tuffa tider. Att säga något annat vore en lögn. Samtidigt känns det märkligt att något som varit känt hela säsongen nu blossar upp i tidningsrubriker.

För en del kanske det känns som slutet på något – för andra känns det mer som början på något nytt!

Just nu pågår planeringen för fullt inför framtiden. Och en bit in på det nya året kommer vi att berätta mer om hur det kommer att se ut.

Denna säsong kan man säga är ett mellansteg på resan. Årets ekonomiska förlust från verksamheten blir stor, ändå är den mindre än året innan. Och till kommande säsong när vi står utan riskkapital kommer all vår verksamhet att åter drivas bara i föreningen Hammarby IF Ishockeyförening, från de minsta knattarna till A-laget.

Den budget som just nu växer fram inför säsongen 06/07 pekar på ett nollresultat. Detta utifrån en omsättning som kommer att vara ungefär två tredjedelar av årets och mindre än hälften av förra säsongens.

Med andra ord en betydligt mindre kostym, som ställer stora krav på en helt annan inställning och mentalitet än den vi agerat efter de senaste åren. Och många frågar sig säkert om det är möjligt att driva verksamheten på den nivån. Vårt svar är Ja! Men det krävs såklart en hel del realism, jävlaranamma och ett äkta engagemang.

Hammarby Hockey kommer inte längre ha plats för några ”medgångsspelare”, varken på eller vid sidan av isen. I det Hammarby Hockey som växer fram är det inte pengar som räknas i första hand, inte heller kortsiktig framgång. Det är kärleken till sporten ishockey och klubbmärket Bajen.

Idag är det svårare än någonsin att få betalt för talanger som utvecklats i klubben. Ändå kommer vi att fortsätta satsa på det som alltid varit vårt adelsmärke: Ledare och instruktörer som brinner för att utveckla sporten ishockey och unga talanger som vill ge sig själva chansen att utvecklas till duktiga hockeyspelare.

Bli därför inte förvånad om Hammarby inför nästa säsong presenterar ett ännu yngre och talangfullare gäng.

Det börjar dofta gamla sköna Bajen!


God Jul & Gott Nytt År önskar styrelsen i Hammarby IF Ishockeyförening
(091117)