Forward med stor potential klar för Hammarby

Johan Andersson född -87 är klar för Hammarby närmsta 2 säsongerna.
Johan är en spelare som både kan spela ytterforward och center. Hammarbys sportgrupp har haft ögonen på Johan under ett antal år då han har stor talang och begåvning, som med rätt träning och matchning kan blomma ut till något stort.
Under föregående säsong gjorde Johan 45 poäng på
40 matcher (20+25) i SSK:s J20 i superElit och spelade 12 matcher i HockeyAllsvenskan med SSK.

Elitlicensen beviljad för säsongen 07-08

Hammarby IF Ishockey har fått Elitlicens för kommande säsong av Allsvenska nämnden.
Hammarby Hockeys hade den 30 april negativt eget kapital och ombads att lämna in en handlingsplan på att komma till rätta med de röda siffrorna.
Allsvenska nämnden har godtagit den av Hammarby IF Ishockeys redovisade handlingsplanen.
Hammarby IF Ishockey är således kvalificerade för spel i HockeyAllsvenskan 07-08.

Hockeyn på fotbollsderby och träningar på Medborgarplatsen

Hockeyns A-lag kommer att under fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården på Råsunda att gå på matchen ibland fansen.
I klacken kommer hockeylaget göra sitt yttersta för att jobba fram fotbollslaget till en derbyseger.
Hammarby Hockeys A-lag kommer att köra sin Fysträning inför kommande säsong mitt i Bajenland. Medborgarplatsen blir träningsplatsen fredagen den 15 juni och onsdagen den 20 juni mellan kl 17:30 - 19:30.
Hammarby Hockey kommer även att under denna tid dela ut information om säsongen 2007-08 samt om säsongskort till säsongen.

Välkommen till Medis.

"Ville" Söderlind tillbaka i Hammarby

Vilhelm Söderlind är tillbaka i Hammarbytröjan efter en sejour i Nordic Vikings i asiatiska ligan och Comet från Norska högsta divisionen.
"Ville" spelade i Hammarbys A-lag säsongen 03/04 och 05/06 och har spelat 81 Allsvenska matcher i den Gröna-Vita tröjan.

Vilhelm Söderlind är en stabil back som kommer att tillföra både rutin, stabilitet och tuffhet.
-"Ville" ser fram emot att spela i Hammarby säsongen 07-08 och att hemmaderbyna mot AIK är tillbaka på Hovet, där derbyna hör hemma.

Supporterrestaurang klar för kommande säsong

Hammarby IF Ishockey och restaurang Röda Kvarnen är överens om samarbete säsongen 07-08.
Restaurang Röda Kvarnen kommer att bli den officiella möteplatsen för Bajare som vill äta en bit mat eller bara släcka törsten innan matcherna.
Här kommer supportrar och företrädare från laget och förening kunna träffas innan matcherna för att kunna ladda upp mot maximala urladdningar både på isen och på läktaren.
Restaurang Röda Kvarnen kommer minst att ha öppet till matchstart alla Hammarbys hemmamatcher, heldag som vardag. Stöd dem som stöder oss!

Var 3:e ungdomsspelare i Stockholm har slutat spela ishockey!

Bakgrund: ishockeyspelande ungdomar mellan 7-20 år har minskat med ca 30% sedan år 1999 till år 2006 i Stockholms stads ishockeyklubbar. År 1999 fanns det ca 3 300 aktiva bidragsberättigade (kommunalt LOK-stöd) ishockeyspelande ungdomar, år 2006 var denna siffra 2 349 st
Det kommunala LOK-stödet är den måttstock som Stockholms stad använder i jämförelsen mellan idrotter, mellan olika delar av samma idrott (pojkar, flickor mm) för att se vart behovet av nya anläggningar, vart det finns anläggningar som kan användas till andra idrotter samt även hur Stadens resurser skall fördelas mellan de olika idrotterna baseras utifrån detta.

Enligt den statistik som Stockholms stad har använt i detta syfte för ishockeyns ändamål så är minskningen i runda tal 1 000 av dåvarande 3 300 har slutat spela Ishockey, i bästa fall för ishockeyn så har dessa 1 000 ungdomsspelare börjat att spela i Ishockeyklubbar utanför Stockholms Stad och således finns kvar i ”ishockeyfamiljen”, i värsta fall är dessa 1 000 ungdomsspelare borta från Ishockeyn...

Klart att Hammarbys hemmaderbyn spelas på Hovet

Efter möte med Svenska Ishockeyförbundet, Globe Arena AB, Supporterpolisen samt AIK är det klart att Hammarbys derbymatcher spelas på Hovet. De 2 hemma matcherna för Hammarby spelas söndagen de 7:e okt, 16:00 samt onsdagen den 30:e jan kl 19:00.
AIKs hemmaderbymatch som var planerad att spelas söndagen den 2:a dec går tyvärr ej att spela detta datum då globenområdet används för hästsport. Nytt speldatum för detta derby presenteras så fort det är bestämt.
Hammarby och AIK för även dialog om att göra så att varje åskådares biljettintäkt går till respektive förening beroende på vilken läktarplats man väljer att stå/sitta på. Detta för att vi alla inblandade vill göra dessa matcher till riktiga hockeyfester med bra drag och mycket publik.
Den exakta lösningen på hur detta skall genomföras är i dagsläget klart annat än att båda klubbarna i samförstånd tagit detta beslut för att främja hockeyn i Stockholm.

16 spelare som spelat i Hammarby tidigare klara

Stefan Svanbom blir den 5 backen som blir klar till nästa års trupp.
Stefan spelade med Hammarby under föregående säsong och växte konstant i laget för att avsluta säsongen riktigt starkt.
I och med att Stefan Svanbom skrivit på för Hammarby Hockey ytterligare än säsong så är det hela 16 spelare som spelat i Hammarbys tröja tidigare.
Någon garantier i dagens idrott att idrottsmän känner för klubben de spelar i finns inte, men det känns oerhört skönt och stimulerande att det är hela 16 spelare som fredan vet att de klär i Grön-Vit och som trivs i vårt klubbmärke
En del av spelarna i kommande säsongs seniorlag har startat sina hockeykarriärer i hockeyskolan på Zinken och sedan svettat och fightat sig genom pojk och juniorlagen till A-laget.

Hammarby IF Ishockey deltager i regeringens nya idrottssatsning - Idrottslyftet.

Hammarby IF Ishockey kommer under kommande säsong att ha ca 500 lågstadieelever på södermalm och i innerstaden att prova på sporten Ishockey inom Hammarby Ishockeys regi. Dessa ishockeytillfällen kommer att äga rum under skoltid och i Zinkensdamms Ishall med ledare från Hammarby Hockey.
Detta är något som går helt i linje med Hammarby IF Ishockeys nya strategi och vilja att göra ishockey till en sport där alla kan deltaga och uppleva hur rolig och givande vår sport är, både som aktiv och som supporter.
I samarbetet med Idrottslyftet -Innerstaden ingår totalt 32 skolor i stadsdelarna Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen och Östermalm. I dessa stadsdelar bor det över 17 000 ungdomar mellan åldrarna 6-15 år som på lång sikt kommer att ha getts chansen att prova på ishockey under lågstadietiden tillsammans med Hammarby IF Ishockey.

Nettelbladt klar för Hammarby

Joakim Nettelbladt spelar i Hammarbys Grön-Vita tröja kommande
2 säsonger. Joakim är ännu en i raden spelare som spelat sig upp från pojkhockey i Hammarbys ungdomslag till A-laget.
Joakim är en back som både kan spela tufft och behandla pucken och med Krister Falks försäsongsträning kommer Joakim att vara en viktig kugge i säsongens Hammarbylag.

Kontraktsskrivning i Bajen-Fans lokalen

Tomas Lindgren spelar nästa säsong i Hammarbys Grön-Vita tröja.
Tomas tecknade ett 2-års kontrakt med Hammarby förra säsongen och hade således ett år kvar på det kontraktet.
Men då det var en del detaljer i kontraktet som ej var fullgoda så tecknades ett nytt kontrakt mellan Hammarby och Tomas Lindgren på
1 år under onsdagens supportermöte i Bajen-Fans  lokalen.
Tomas Lindgren deltog i supportermötet som spelarrepresentant  angående kommande säsongs planering och mobilisering.

Renoveringen av Zinken är påbörjad

Den planerade renoveringen av ishallen på Zinkensdamms IP har påbörjats.
Med en 160 tons lyftkran lyftes de gamla bodförråden bort.
I renoveringen kommer bl.a. alla väggar att bytas ut, nytt avfuktningssystem installeras samt att belysningen byts ut helt och hållet.
Datum för färdigställandet av ishallen är i dagsläget satt försiktigt till under hösten.
Hammarby Hockeys ungdomslags hemvist fram till dess att Zinken står klar kommer inom kort att lösas då Hammarby Hockey har en god dialog med både Idrottsförvaltningen och Idrottsnämden.

Information angående ishallen på Zinken, tränare och nya avgifter

Då Hammarby Ishockey har nåtts av besked om att Zinken ev ej kan vara klart innan början på oktober månad träffades Idrottsborgarådssekreteraren till Madeleine Sjöstedt i Idrottsnämden. 
Hammarby Ishockey jobbar intensivt på ishallsfrågan och att om inte Zinken är klar till vecka 33 (Bajenvackan) skall istider på vettiga träningstider i en och samma ishall inom Stockholms stad tilldelas Hammarby Ishockey, så att verksamheten kan starta som planerat vecka 33.
Detta arbete har pågått ett tag och kommer givetvis att vara högt prioriterat av Hammarby Ishockey.

Tränartillsättningen i Hammarby Ishockey säsongen 07-08
A-lag:
Krister Falk
J20: Per-Åke Lindholm
J18: Förhandling pågår
U16(92): Stefan Svensson
U15(93): Henrik Palm, Fredrik Hammarsten
U14(94): Lars Jerry Johansson, Robin Karlsson
U13(95): Rolf Nordström, Victor Rubarth
U12(96): Rolf Nordström
U11(97): Rolf Nordström, Ola Asplund
U10(98): Andreas Gustavsson, Petri Aho
U9 (99): Stefan Holmqvist, Petri Aho
Hockeyskola (00): Andreas Gustavsson, Petri Aho, Markus Wikström.
Målvaktstränare:Pierre Mocka

Hammarby Hockey gör hockeyn billigare kommande säsong.
Hammarby Ishockey kommer att till nästa säsong att göra om debiteringssystemet och avgifterna och Hammarby Hockey kommer att sänka avgifterna för att göra ishockey möjligt för flera att utöva i Hammarby Ishockey.
Klart är att i snitt kommer avgifterna sänkas med ca 40% för ungdomsspelare.
Istället för avgift uppdelad på 11 månader som tidigare år kommer avgiften delas upp i
3 lika stora delar under året, detta för att minska administrationen och öka stabiliteten och tryggheten för både  den enskilde spelaren och föreningen.
Styrelsen

Lägenheter och deltidsjobb behövs till spelare

Hammarby Hockey är i behov av lägenheter och deltidsjobb till spelare under nästa säsong.
har du en lägenhet eller en kontakt som kan ha en lägenhet till Hammarbyspelarehör av dig till Hammarby Hockeys Kansli
.
Mindre lägenheter så som ettor och tvåor är det i första hand vi är i behov av till spelare i Hammarby Hockeys A-lag under kommande säsong.
Hammarbys spelare behöver jobb under hockeysäsongen utöver Hockeyspelandet, så du som behöver hjälp eller vet om något företag som behöver arbetskraft, hör av dig.

Hammarby tar nya ordföranden på pulsen

Vid Hammarby Hockeys extra årsmöte den 27 mars valdes en till stora delar ny styrelse. Dessutom skrevs historia, eftersom den tidigare styrelsesuppleanten Jane Sjögren utsågs till klubbens första kvinnliga ordförande någonsin. Hammarby är därmed det enda lag i svensk elitishockey som leds av en kvinna.

Jane och hennes styrelsekamrater tillträder mitt i en turbulent och arbetsam tid för klubben, som fortfarande håller på att ställa om och anpassa organisationen till de nya förutsättningar som gäller sedan AEG och andra finansiella intressenter har dragit sig ur. Carl Frängsmyr, avgående styrelseledamot har intervjuat den tillträdande ordföranden just före den nya styrelsens första sammanträde.
Under den gångna säsongen brottades Hammarby med havererade ishallar och en tuff ekonomisk situation, men samtidigt skönjdes positiva tecken i form av supportersamarbete och en viss ökning av publiken. Rent sportsligt presterade laget dessutom bättre än året innan – trots sämre ekonomiska förutsättningar. Men nu gäller det att se framåt. Jane Sjögren och Hammarbyledningen har bråda dagar, och planeringen för säsongen 2007/08 är redan i full gång. Inför den nya styrelsens första sammanträde den 3 april fick jag en pratstund med den nya ordföranden, såväl om den akuta situationen som läget inför framtiden.

Hammarby förlänger med Krister Falk

Hammarby har tecknat kontrakt med Krister Falk för de kommande 2 säsongerna. I Krister Falk har Hammarby en engagerad , en oerhört kunnig person i ishockey och som har vetskap och kunskap i om hur man utvecklar spelare till att bli Elitspelare.
  Under föregående säsong debuterade Krister som seniortränare.

En säsong med en hel del unga och orutinerade spelare i seniorsammanhang i truppen.
  Dessa spelare klev under säsongen fram och tog för sig och visade att de håller Allsvensk klass, även de lite äldre spelarna med mer rutin utvecklades de med vilket tyder på bra träning och bra ledarskap.
Att ha en bra ledare och tränare de kommande åren är viktigt för oss i Hammarby då detta ingår i vår strategi att utveckla egna spelare och ledare från de egna leden.

Här! Nu är Bajen hockeys historia i bokform ute

Hammarby Hockey är en av Sveriges absolut mest framgångsrika hockeyföreningar.
  Endast ett ytterst fåtal klubbar kan matcha Bajens åtta SM-guld, åtta SM-silver och åtta SM-brons.
  Klubben har lirat hockey i 85 år och nu är det dags för den fullständiga historien tryckt och levererad per bok.

Jim Sharp och Carl Frängsmyr har under flera års tid samlat fakta och skrivit historien om ”Bamsingarna från Söder - 85 år med Hammarby Hockey”.
  Boken består av en krönika över Hammarby Hockeys 85 år i sju olika kapitel. Från de första två decennierna om tigerränder och söderkanadensare, över bamsingarnas guldålder (1940-1951), storhetstidens slut då Hammarby för första gången trillade ur den högsta serien (50-talet), den långa vägen tillbaka till eliten (61-81) samt två kapitel om de senaste 25 åren och om framtiden.
  Boken avrundas med ett omfattande statistikmaterial.
  Ett måste för en som kallar sig Hammarbyare. (060126)

Hammarbys A-lag med i Club 1080

Gör som Hammarbys A-lag, gå med i Club 1080.
  Hjälp till att stötta och hjälp Hammarby Hockey i den tuffa situation som just nu råder.
  Din hjälp behövs.

”P.g.a den situation Hammarby Hockey befinner sig i så känner vi spelare att det är självklart att förutom göra vårt yttersta på isen för att vinna matcher så vill vi dra vårt strå till stacken och bli medlem i Club 1080.” -Ass Lagkapten Tomas Lindgren.
  Club 1080 är till för både företag och privatpersoner som vill stödja och hjälpa Hammarby Hockey.

Är målet att döda Stockholms hockey?

I Stockholm finns 10 ishallar (8 av dem byggda av föreningar). Det betyder att det går 75.000 invånare per ishall.   I Huddinge är motsvarande siffra 15.000 invånare och i Danderyd är det ännu färre som samsas om samma ishall.
Stockholms kommun har 12 hockeyklubbar med ungdomsverksamhet: AC Camelen, Brinkens IF, Djurgårdens IF, FoC Farsta , Hammarby IF, Hässelby/Kälvesta , IK Göta, Kista Hockey, MB Hockey, Nordia Bagarmossen, Spånga IS och Tranebergs IF, det finns ytterligare några föreningar som enbart bedriver seniorhockey.
  Vid inledningen till denna säsong var 7 av kommunens totalt 14 hallar och uterinkar utslagna och obrukbara p g a underhållsarbete eller bristande underhåll (haverier på isaggregat, mögel, ojämna och sluttande underlag osv). Värst drabbade av alla Stockholmsklubbarna är Hammarby.

Snacka Bajen, Snacka Hockey...

Nu startar Hammarby Hockey "Bajen-Tisdagar".
  Bajen-Tisdagar är ett sätt för Hammarby Hockey att ge alla som har frågor, funderingar, kritik, beröm, idéer, marknadsföringsplaner, är nyfikna på Hammarby Hockeys verksamheter, spelidéer, supporterfrågor från föreningen mm chansen att komma till tals.

Hammarby Hockey startar ”Bajen-Tisdag” för att kunna erbjuda information och kunskapsutbytande åt alla håll och alla är välkomna.
  ”Bajen-Tisdag” är helt enkelt en kväll i veckan då representanter från föreningen tar emot alla som har frågor, tips, idéer, med mera direkt till Hammarby Hockey.
  Detta kommer att ske varje tisdag (utom då vi har hemmamatcher) mellan kl 18.00-20.00 på Hammarby Hockeys kansli på Zinken.
  Där kommer att finnas  styrelseledamöter, sportsligt ansvariga eller kanslipersonal tillgängliga under dessa tisdagar,.

Första Bajen-Tisdagen är den 3 april, sedan varje tisdag fram till den 5 juni, för att sedan komma igång igen under augusti.

Det är bara att komma ned och snacka Bajen och snacka Hockey!

Välkommen

Tillsammans är vi Hammarby!

Hammarby har sorg

I onsdags den 28 mars avled Göran Hellman, en av klubbens stora profiler under 1960-talet, efter en tids sjukdom. Han var född den 4 maj 1945, och skulle alltså ha fyllt 62 år om en dryg månad.

Med Göran Hellman försvinner en viktig länk tillbaka till klubbens historia. Han var son till Hammarbylegendaren Lennart ”Joe” Hellman, och följde klubbens A-lag i ishockey redan som liten pojke.
Han berättade för några år sedan att han mycket väl mindes derbyt mot AIK i januari 1952 då Åke ”Plutten” Andersson blev skadad.
Det skulle inte dröja länge innan han själv fick dra på sig Hammarbys A-lagströja. Redan säsongen 1960/61 hade han en fast plats i seniortruppen, trots att han bara var 15 år gammal. Ingen spelare – varken förr eller senare – har debuterat så tidigt som han!

Men så var Göran Hellman en exceptionell talang, som säkert hade lyckats lika bra om han valt att satsa vidare på någon av de andra idrotter han också idkade.
Tyvärr fick aldrig Lennart ”Joe” Hellman uppleva den yngste sonens A-lagsdebut, eftersom han rycktes bort redan i september 1960.

Det första säsongen var han mest med för att se och lära, men han matchades bland annat i den klassiska Spengler Cup i Davos, där Hammarby deltog vid årsskiftet 1960/61.

Säkerhet blev service och Hammarby Hockey och KRIS samarbetar

Hammarby Hockey har tillsammans med KRIS (Kriminellas revansch i samhället) haft ett samarbete som pågått sedan innan jul. Genom detta arbete har representanter för KRIS fungerat som publikvärdar vid våra matcher, och de kommer även att hjälpa till på andra sätt framöver...

Säkerhetsarbetet omvandlades till servicearbete.
Hammarby Hockey deltagit och i stora drag bidragit i ett pilotprojekt initierat av Fotbollsalliansen som gått ut på att närma sig supportergrupperna och få en ökad förståelse mellan klubb och supportergrupper.
  Utöver detta projekt beslöt Hammarby Hockeys styrelse även att ändra på den tidigare säkerhetsorganisationen.
  Vi har bytt vaktbolag, och vår ambition är att lyfta fram serviceaspekten. För klubben känns det naturligt att arbeta tillsammans med fansen, som ju genom sin närvaro bidrar till klubbens överlevnad. Det är därför viktigt att de får komma till tals med sina erfarenheter, synpunkter och önskemål.
  Vi är en förening av folket, för folket.
Tillsammans är vi Hammarby!

Tomas Winje slutar som sportchef och övergår till…

Tomas Winje och Hammarby Hockey har enats om ett avslut av tjänsten som sportchef. Bakgrunden till detta beslut är att Tomas behöver ägna mer tid till familjen och en vilja att hjälpa Hammarby Hockeys ekonomiska situation.
  Tomas har före sin tid som sportchef och assisterande sportchef i Hammarby även tränat dess J20 och ett flertal pojklag.
  Han är även han sprungen ur ungdomsverksamhet vilket han säger såhär om:
Jag har fått stora delar av det jag står på ”Hockeymässigt” från Hammarby Hockey.
  Det är jag tacksam för och känner därmed mycket för klubben.
  Jag gav mig själv ett löfte när jag anställdes som assisterande sportchef och det var att Hammarby är den sista hockeyklubb jag kommer engagera mig i.
  Det löftet tänker jag hålla eftersom jag känner att Hammarby är där jag hör hemma. Så länge jag bor i Stockholm kommer jag vara engagerad i Bajen och det har jag meddelat styrelsen. Jag tycker att vi påbörjat ”den rätta” resan med vilka människor/spelare/ledare vi valt att ha på vårt representationslag. Det är enormt kul att se hur alla spelare har utvecklats och att allihopa av dom har en enorm respekt för ”Zinkentänket” och därmed ungdomssektionen. Den resan vill jag gärna fortsätta vara delaktig i.
(070301)

Hammarby kvar i Allsvenskan

Hammarby lyckades av egen kraft hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
  Laget tog den poäng som behövdes i slutomgången i och med 1-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0) mot Oskarshamn i Globen.

Trots att Södertälje öste in mål borta mot Arboga, och därmed säkrade Hammarbys plats i allsvenskan, blev det en ganska småtrevlig tillställning.
  Första perioden var jämn, andra gick klart till Oskarshamn och i tredje kom Hammarby tillbaka. Kvitteringen lät vänta på sig till endast 38 sekunder återstod. (070223)

Björklöven blev för svåra

Nej, det blev inte en upprepning av Björklövenmatchen i Husby i december då Bajen vann med 3-2.
  Den här gången tog Löven revansch. Laget vann ganska enkelt med 6-1 inför 409 på Hovet

Gästerna tog ledningen redan efter 53 sekunder och kontrollerade matchen efter det. Hammarby hängde bra med i den första perioden men baklängesmålen trillade in med jämna mellanrum.
  Det var bara efter reduceringen till 1-4 i slutet av den andra perioden som Hammarby skakade motståndarna en aning. Ytterligare reducering kanske hade kunnat skapa lite spänning inför den sista perioden. Men så blev det inte. (070218)

Oskarshamn promenerade hem tre poäng

Hammarby gjorde sin svagaste match på mycket länge då Oskarshamn besökte Hovet på söndagseftermiddagen.
  Bortalaget kunde utan att förta sig åka hem med en 5-0-seger (1-0, 3-0, 1-0) inför 345.

Bajen stod inte alls att känna igen i den här matchen. Det såg lojt och slarvigt ut och 0-1 i första pausen var i underkant (även om själva målet var en bjudning).
  Den andra perioden började bättre inledningsvis, men efter ett par utvisningar tog Oskarshamn över kommandot igen.
  Det här var en match att glömma och vi får hoppas att laget kan överraska på onsdag i stället. (070211)

Mattias Berg avgår

Hammarby IF Ishockeyförenings ordförande Mattias Berg har beslutat att lämna sin post, tillika sin plats i föreningens styrelse. Skälet är att det nu står klart att något samarbete med IK Göta inte blir av, åtminstone inte i det omedelbara perspektivet.
Därmed anser Berg inte längre att de förutsättningar, på vilka han återvaldes tidigare i vintras, existerar.
  Styrelsen beklagar, men förstår till fullo, hans beslut, särskilt eftersom hans civila arbetssituation är mycket betungande.
  Vi känner stor tacksamhet för det fantastiska arbete som Mattias Berg har utfört sedan han övertog ordförandeskapet på nyåret 2006.
  Vi gläds också åt att han vill och kommer att fortsätta arbeta för Hammarby Hockey såsom ledamot av klubbens ishallskommitté.

Med anledning av Mattias Bergs avgång kommer föreningen under våren att kalla till ett extra årsmöte.

Styrelsen, Hammarby IF Ishockeyförening

Förlust - men Bajen stod upp mot SSK

Det unga Hammarby visade på söndagen än en gång att laget växt in i den allsvenska fracken. Laget har nu spelat nio matcher i rad och bara fallit igenom i en enda period (borta mot Rögle).
  Mot allsvenskans bästa lag Södertälje, som mycket möjligt spelar i elitserien nästa säsong, blev det dock torsk, om än med minsta möjliga marginal 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Den officiella publiksiffran var 1365*) och det var ett mycket bra drag. Även en del SSK:are hade hittat till Hovet.
  Södertälje inledde matchen med att slå läger i Hammarbys zon. Efter drygt fem minuter serverade en SSK-försvarare Mikael Österberg pucken helt ren framför det egna målet. Österbert tackade och tog emot och kunde raka in 1-0 till Hammarby.
  Efter målet jämnade Bajen ut spelet. Laget spelade med hjärta och vilja och lät inte Södertälje dominera.
  Liksom alla lag som förlorar, tappar poäng, eller bara spelar jämnt mot Hammarby, gjorde Södertälje säkerligen sin sämsta match sedan 1976.
  Sanningen är nog att man förblindats av Bajens alla tvåsiffriga torskar i höstas. Nu har de unga spelarna växt till sig och laget spelar en mycket bättre hockey än tidigare. Därför kan man skaka alla lag i serien (även om dessa faktiskt inte spelar sin sämsta match sedan finska vinterkrigets dagar.)
  I den andra perioden hade Södertälje ett fast grepp om taktpinnen, och det var också i mellanperioden som de två målen föll.
  I den tredje perioden fick Hammarby lite mer att säga till om, men det var inte förrän i slutminuterna som man verkligen hade ett visst tryck. (070204)

Förlust - men Bajen stod upp mot SSK

Det unga Hammarby visade på söndagen än en gång att laget växt in i den allsvenska fracken. Laget har nu spelat nio matcher i rad och bara fallit igenom i en enda period (borta mot Rögle).
  Mot allsvenskans bästa lag Södertälje, som mycket möjligt spelar i elitserien nästa säsong, blev det dock torsk, om än med minsta möjliga marginal 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Den officiella publiksiffran var 1365*) och det var ett mycket bra drag. Även en del SSK:are hade hittat till Hovet.
  Södertälje inledde matchen med att slå läger i Hammarbys zon. Efter drygt fem minuter serverade en SSK-försvarare Mikael Österberg pucken helt ren framför det egna målet. Österbert tackade och tog emot och kunde raka in 1-0 till Hammarby.
  Efter målet jämnade Bajen ut spelet. Laget spelade med hjärta och vilja och lät inte Södertälje dominera.
  Liksom alla lag som förlorar, tappar poäng, eller bara spelar jämnt mot Hammarby, gjorde Södertälje säkerligen sin sämsta match sedan 1976.
  Sanningen är nog att man förblindats av Bajens alla tvåsiffriga torskar i höstas. Nu har de unga spelarna växt till sig och laget spelar en mycket bättre hockey än tidigare. Därför kan man skaka alla lag i serien (även om dessa faktiskt inte spelar sin sämsta match sedan finska vinterkrigets dagar.)
  I den andra perioden hade Södertälje ett fast grepp om taktpinnen, och det var också i mellanperioden som de två målen föll.
  I den tredje perioden fick Hammarby lite mer att säga till om, men det var inte förrän i slutminuterna som man verkligen hade ett visst tryck. (070204)

Globenspöket ”Birger” går igen

Ända sedan våren 1993 har AIK gått på obehagliga nitar mot Hammarby när lagen mötts i Globen. ”Spöket Birger” skräms inte varje gång, men ofta då Solnalaget antingen vill stanna kvar i elitserien, eller gärna vill dit.
  Måndagens Hammarbyvändning - 1-2 till 3-2 på 37 sekunder - kan vara det som släcker AIK:s dröm om slutspel.
  Mycket viktigare är dock de två poängen som Hammarby så väl behöver i sin kamp om att undvika kval neråt.

Hammarby inledde bra med tio starka minuter innan två snabba utvisningar gjorde att AIK tog över, och det var gästerna som var det något bättre laget i den första perioden.
  I den andra perioden hade Hammarby mer spel än i första, men AIK kom gång på gång i giftiga kontringar, något som resulterade både i 1-0 och 2-1. Bägge lagen var som farligast just i kontringsspelet.
  I sista perioden jagade Hammarby kvittering, och bägge lagen hade goda chanser att göra mål. En avgörande situation var Henrik Karlssons räddning i ett friläge när Hammarby slarvade bort pucken i spel fem mot fyra.
  Med drygt två minuter kvar drabbades AIK av en utvisning. Henrik Karlsson plockades ut efter 18.15 och kvitteringen kom 35 sekunder senare. Patrik Bergström gjorde då sitt andra mål.
  I den korta förlängningen gick Hammarby till attack direkt och tryckte på. Efter 27 sekunder styrde Jens Persson in pucken från nära håll på skott från Sebastian Ellerstad. 070129)

Var inne i Globen i tid!

Derbyveckan - Årets Hockeymobilisering ibland Hammarbys Fans innefattar en unik matchentré.
Se till att inte missa festen och KOM I TID.

Vid senaste Derbyt var det stora köer vid biljettluckorna och en hel del åskådare missade Bajens första mål och en del av festen.
  För att undvika att missa något bör ni vara inne i Globen senast 18:45 denna match.
Köp biljetten redan i förväg på ticnet alt. Globens biljettkassa så slipper du köa innan TIFO/Matchstart.

Hammarby Hockey vill tacka de fans som ställt upp på hockeyn på alla möjliga sätt under den senaste tiden.
  De supportrar som går på Klacksektion under AIK-derbyt får köpa klackbiljett till SSK-Derbyt för halva priset.
 SSK-Biljetten för reducerat pris går endast att köpa på plats i Globen den 29 jan av personal från Hammarby Hockey.
Biljettförsäljningen kommer att ske vid Entré 6 i periodpauserna.

Jämnt i två perioder - sen rasslade det till

Hammarby gjorde en ny bra match borta mot Rögle
  I två perioder höll man ställningen jämn (1-2).
  Men två snabba mål i början av den tredje avgjorde matchen. Därefter återföll Bajen i gamla synder, åkte ut på löpande band och målen rasslade iväg till 1-7 (0-2, 1-0, 0-5).
(070126)

Ny skräll - och tredje raka för Bajen

Det är inte klokt egentligen!
  När unga Hammarby ligger som farligast till, plockar laget fram det man har och radar upp tre raka segrar (plus en oavgjord).
  Den här gången var det slutspelskandidaten Almtuna som fick sträcka rygg i sin egen hemmahall. 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) blev siffrorna inför 1 222 åskådare

Matchen uppvisade vissa likheter med Västeråsmötet i måndags. Ett tidigt mål (en minut blankt) till 1-0, och så ett insläppt i numerärt överläge.
  1-1 efter den första perioden blev 2-2 efter två powerplaymål. Först ett för Almtuna, sedan kvittering genom... Anders Strandberg, såklart!
  8.35 in i sista perioden avgjorde Christopher Dahlén. Sedvanligt målvaktsplockande, dock utan några fler mål. (070124)

Ny skräll - och tredje raka för Bajen

Det är inte klokt egentligen!
  När unga Hammarby ligger som farligast till, plockar laget fram det man har och radar upp tre raka segrar (plus en oavgjord).
  Den här gången var det slutspelskandidaten Almtuna som fick sträcka rygg i sin egen hemmahall. 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) blev siffrorna inför 1 222 åskådare

Matchen uppvisade vissa likheter med Västeråsmötet i måndags. Ett tidigt mål (en minut blankt) till 1-0, och så ett insläppt i numerärt överläge.
  1-1 efter den första perioden blev 2-2 efter två powerplaymål. Först ett för Almtuna, sedan kvittering genom... Anders Strandberg, såklart!
  8.35 in i sista perioden avgjorde Christopher Dahlén. Sedvanligt målvaktsplockande, dock utan några fler mål (070124)

Tre nya poäng efter skräll i Västerås

Söndagens matcher satte en stor press på Hammarbys unga hockeylag.
  Såväl Huddinge som Nybro och Arboga vann sina matcher och petade ner laget under strecket.
  Bajen stog dock emot pressen och kunde på måndagskvällen skrällvinna borta över topplaget Västerås med 4-2 (2-0, 0-1, 2-1) inför 2 048 i Rocklundahallen.

Jens Persson inledde målskyttet redan efter 1.01 och med bara fem sekunder kvar av den jämna första perioden sköt Simon Laudon-Sörlin in 2-0
  Den andra perioden bjöd på hela sex VIK-utvisningar. Dock lyckades laget reducera under den sista då annars utmärkte Henrik Karlsson skänkte bort pucken till 1-2 (enligt obekräftade rykten...)
  Efter drygt sju minuter av den tredje perioden utökade Jonathan Persson Hammarbys ledning till 3-1.
  Med 2.20 kvar att spela tog Västerås ut målvakten och kunde efter en minut reducera till 2-3. Andra gången hemmalaget tog ut målvakten gick det dock inte lika bra, för då kunde Dan Tryborn fastställa slutresultatet till 4-2. (070122)

Hammarby vann sexpoängsmatch

Få , om några, klubbar kan bjuda upp till en folkfest med 458 åskådare.
  Det kan Hammarby.
  För när Huddinge besegrades i en svängig match med 7-5 (2-1, 2-4, 3-0) så rådde det rena karnevalsstämningen på läktarna.

Det började lysande, med ledning redan efter drygt två minuter. En stund senare stod det 2-0 och Hammarby såg ut som att kunna defilera hem det viktiga bottenmötet.
  Men, laget somnade in och Huddinge kunde både reducera och sånär kvittera innan perioden var över.
  Andra perioden var ångestfylld. Huddinge vände till 3-2, och trots två Hammarbykvitteringar så hade bortalaget ledningen inför sista med 5-4.
  Den tredje perioden hann bara rinna iväg i 22 sekunder innan Jonathan Persson kvitterade. Och då vaknade både publiken och laget. Hammarby körde över Huddinge och 6-5 kom i mitten av perioden.
  De sista minuterna blev spännande då Huddinge jagade kvittering. Men Rikard Karlsson kunde avgöra i öppen kasse, osjälviskt framspelad av Tomas Lindgren. (070117)

Mer skrivet om Bamsingarnas historia

I dagarna har det dykt upp ytterligare en bok om Hammarby hockeys historia.
  Det är Hammarby - Samlade texter om hockeyn, skriven av hemsidans medarbetare Peter Jansson.

Peter har under flera år levererat både texter och bilder om och på Hammarby hockey till hemsidan.
  Och det är delvis dessa texter som ligger till grund för boken.
  Hammarby - Samlade texter om hockeyn gör en rad nerslag i hockeyns historia, från den allra första säsongen 1921 och fram till 19 mars 1982 då laget tog sig till Elitserien efter en gastkramande match mot Södertälje i Scaniarinken.
  Boken är ett utmärkt komplement till Frängsmyr/Sharps stora Bamsingbok, är inte lika omfattande, men ger en litet personligare bild av människor som följt laget under drygt 80 år. (070114)

Poängförlust i slutminuterna

Hammarby var på väg att ta en efterlängtad trepoängare i det viktiga mötet borta mot Nybro på söndagen.
  Men med 1.47 kvar att spela kvitterade hemmalaget till 2-2, och lagen fick därmed en poäng var.

1 683 personer blåste iväg till Victoriahallen i Nybro för att se streckmatchen mellan ”Vikings” och Bamsingarna.
  Om man är holistisk konspiratoriker (alltså den tron att t ex en gäddas gurglande i en småländsk insjö kan orsaka en jordbävning i Japan) kan man lätt få hicka när lagen Hammarby och Nybro ska spela hockey. Vid förra mötet var det full snöstorm i Stockholm, med mycket umbäranden. Denna gång var det Gudruns lillasyster som blåste iväg halva Småland...
  I vilket fall: Robin Jalkerud inledde målgörandet i den första perioden. Nybro kom tillbaks i den andra och kvitterade efter halva matchen. Rikard Karlsson sköt 2-1 i den tredje, varvid Nybro alltså kvitterade i slutet.
  För Hammarbys del var det absolut viktigaste att inte förlora matchen. Ur det perspektivet så var 2-2 okej. Å andra sidan hade en seger gett lite andrum i bottenstriden. Nu finns i stället chansen att ta tre poäng hemma mot Huddinge på onsdag.
  Kom dit och stötta! (070114)

Tung förlust mot Arboga

Hammarby fick på onsdagskvällen inkassera den tredje raka förlusten. Denna gång med minsta möjliga marginal - 3-4 mot bottenkollegan Arboga
Efter en mållös första period, hade Hammarby en skottmässigt överlägsen andra period (19-10) men det var Arboga som ledde med 3-1.
  Efter 7.22 i den tredje perioden utökade Arboga ledningen till 4-1 och matchen såg ut att vara avgjord.
  Hammarby kom dock tillbaka genom Patrik Bergström och Kristoffer Bäckström som reducerade till 3-4 med knappt fem minuter kvar att spela.
  Fler mål blev det tyvärr inte och bara tack vare att Nybro och Huddinge också kammade noll, så ligger Bajen kvar över strecket. (070110)

Tränarbyte i A-laget

Mats Andersson slutar på egen begäran som tränare för Hammarby Hockeys A-lag.
  Krister Falk övertar huvudansvaret, med Håkan Ferm från klubbens A-juniorer som assisterande. Mats, som vid sidan av hockeyn har ett civilt heltidsarbete, kommer att fortsätta arbeta inom klubben, men med mindre tidkrävande uppdrag.

Utvandrare vänder hem till söder

Fans, supportergrupper och all annan publik har gjort ett stort jobb i en jobbig situation för Hammarby Hockey. Affischering, marknadsföring för Club 1080 och framför allt ERT stöd på matcherna mot SSK och föreningen från Solna ger Hammarby Hockey energi och goda framtidsförhoppningar.
Vi är på väg upp för ett brant berg och tillsammans kommer vi att bestiga det...
  Det är helt enkelt hårt jobb och ett ödmjukt men brinnande engagemang som kommer bygga våran gemensamma framtid.
  Det är därför extra roligt att berätta för alla engagerade Hammarbyare att en hemvändare och tvättäkta Bajare vill vara med på våran gemensamma klättring. Tobias Liberg har efter en halv säsong i USA valt att flytta hem och börjar omedelbart träna med laget.
  Under gårdagens match mot Sundsvall fanns Tobias på plats och nyheten presenterades självklart först för publiken som var på plats. Tobias spelar sin första hemmamatch mot Arboga den 10 januari och vi uppmanar alla fans att ge honom ett varmt välkommen hem!

Hammarby Hockey

Onödig förlust i jämn match

Matchen mot Sundsvall på Hovet blev som vanligt mycket jämn.
  Gästerna fick revansch för det förra mötet och vann med 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) inför 352.

Att vinna matcher över bottenkolleger tycks vara som förgjort för Hammarby.
  Mot Sundsvall visade man inte alls upp samma tempo och inställning som mot AIK häromsistens.
  I stället var det gästerna som var rappare och kunde spela på ledning i större delen av matchen.
  Skottstatistiken 26-26 speglar matchbilden rätt bra. Lagen hade perioder med spelmässigt övertag i en, överlag, inte speciellt märkvärdig match. (070103)

”Skjut, Strandberg, skjut!”

Det är inte första gången - och förhoppningsvis inte den sista - backen Anders Strandberg laddar sin bössa i spel i numerärt överläge.
  Mot AIK vände han matchen helt på egen hand då han sköt 3-3 och 4-3 från sin favoritplats uppe vid blå linjen.

3 260 hade slutit upp till ”överlevnadsderbyt” mot AIK i Globen, och det var framför allt den stora Hammarbyklacken som gjorde så att arenan inte kändes så ödslig.
  Och man fick valuta för pengarna direkt. Efter 2.46 flippade Dan Tryborn in 1-0, och drygt sex minuter senare gjorde Patrik Bergström 2-0.
  AIK kom tillbaka under två lyckominuter i den andra perioden med tre snabba mål.
  Men sen handlade det alltså om matchhjälte Strandberg, som efter 18.52 i den andra och 4.01 i den tredje, vände på steken.
  Förhoppningsvis kan den dramatiska matchen locka en del människor till Hovet på onsdag då Sundsvall kommer på besök.

  För även om det akuta ekonomiska hotet är bortknuffat en aning för tillfället, så är faran fortfarande långt ifrån över. (061230)

”Hjärtligt tack!”

Under gårdagens hemmamatch mot Södertälje samlade Bajen Fans in inte mindre än 8 287 kronor på Hovets läktare, pengar som sedan skänktes till Hammarby Hockey.
Det är svårt att med ord beskriva hur tacksamma vi är för denna gåva, som kommer väl till pass med tanke vår ansträngda ekonomi.
  Ett uppriktigt och hjärtligt tack vill vi rikta till alla dem som gick runt med hinkar och insamlingsbössor samt - inte minst - till dem som skänkte pengar.
  Vi befinner oss fortfarande i en uppförsbacke ekonomiskt, men i stunder som denna känns det mycket ljusare.
  Pengarna betyder mycket, men det betyder också mycket att veta att det finns folk som är beredda att ställa upp och kämpa för vår sak.
  De akuta läget är fortfarande ansträngt och tufft, men för att rädda Hammarby Hockey in i framtiden återstår mycket arbete med Club 1080, publiktillströmning samt andra inkomstbringande aktiviteter

  Än en gång: Ett stort och varmt tack!
  Nu önskar vi Er alla en god jul och hälsar er välkomna tillbaka lördagen den 30/12, då vi skall ta oss an AIK i Globen.
Väl mötta då!
Styrelsen, Hammarby IF Ishockeyförening.

”Tack för stödet!”

2 170 personer, rekord för säsongen, kom till Hovet då Hammarby mötte ärkerivalerna Södertälje SK.
  Rekordförsäljning för sovenirer, hinkar med skänkta pengar. Och trots 1-8 i baken i matchen så var backen Erik Johansson tacksam.
  - Det är härligt att ha ert stöd i ryggen. Det är för er som vi sliter varenda dag. Och det är ni som gör så att jag kan slå ner en 200 kilosbjässe...

Med fyra och en halv minut kvar att spela blev det nämligen lite tjabbelibabbel mellan Johansson och den forne Stanley Cup-mästaren. Den nävkampen vann hammarbyaren på poäng. Men bägge fick matchsstraff och Södertälje vann, som sagt, matchen rätt komfortabelt.
  Hammarby hängde med i tolv minuter då Daniel Josefsson gjorde 1-0. Därefter gick luften ur hemmalaget. Det hade behövts stor effektivitet och en omutlig målvakt för att rubba SSK, och ingetdera kunde Bajen presentera.
  När Simon Laudon-Sörlin offrade och slog in reduceringen till 1-6 efter 14 minuter i den andra perioden blev det liv i luckan. Publiken jublade som vid ett SM-guld och spelarna lirade som i trance i resten av perioden. I övrigt var det inte så mycket att snacka om... (061220)

Vi behöver få in 360.000 kr före nyår – annars går det åt helvete!

Under hela hösten har vi väntat på pengar från försäljningen av Zinkensdamms ishall. Ännu har de inte kommit.
  Likviditeten är nu så pass ansträngd att vi fått problem att klara våra skatter.
  Genom att gå på matcherna mot Södertälje onsdagen den 20/12 och AIK den 30/12 kan just Du bidra till att Hammarby Hockey överlever.
  Det är fruktansvärt tufft. Därför behöver vi nu alla bajare, ja alla stockholmare som vill ha hockeyn kvar i vår stad.

Förutsättningarna för Stockholmshockeyn är som alla vet mycket tuffa. Och vi visste att det var en smal väg vi valt. Men vi har en plan och en tydlig strategi:
  Sportsligt: Satsa på egna spelare och ledare – vara det vi alltid varit mycket bra på: utvecklare!
  Verksamhetsmässigt: Bli fler och hitta ett hemviste och förutsättningar för just detta.
  Hammarby Hockeys mission är att hockeyn ska finnas kvar och vara stark i Stockholm. Det är vad vi står för.
  Ge oss en chans att fullfölja det arbetet genom att visa vad Du går för! Kom till våra två julderbyn.
  Du kan också stödja oss genom att gå med i 1080-klubben (läs mer här intill!) och genom att köpa boken om Hammarby Hockey historia.

Vi ses på Hovet den 20:e och på Globen den 30:e.

Hälsningar
Spelare, ledare, styrelse i Hammarby Hockey

Seger över Björklöven i Husby

Det blev en lyckad flytt till Husby Ishall för Hammarby Hockey.
  Efter en stor kämpainsats kunde laget besegra Björklöven med 3-2 (1-0, 1-0, 1-2), ett resultat som var fullt rättvist.

Då stadens ishockeyanläggning å Hammarby Sjö fortfarande inte voro brukbar, fick föreningen söka sig andra isytor då både Hovet och Globen plötsligt blevo upptagna av aktivititeter av annat slag.
  Husby blev det naturliga valet för match mot västerbottens stolthet Björklöven (det andra laget i regionen tycks inte riktigt vara säkra på vart man kommer ifrån då man envisar sig med att kalla sig AIK, vilket för oss alla är en mycket mer närbelägen idrottsklubb).
  Länge hade föreningen från Söders höjder hoppats på att kunna nyttja Vasaparkens nylagda konstisbana, men på denna isyta huserade den s.k. allmänheten.
  I vilket fall. 399 personer skapade en bra stämning i den trevliga hallen. Två klackar som kämpade på bra och ett hemmalag som gav järnet i tre perioder. (061211)

J18 laget till Allsvenskan

Hammarbys J18-lag har kvalificerat sig till spel i Allsvenskan. I och med storvinsten mot Arlanda på bortaplan (2-12) är Hammarby klara för spel i J18 Allsvenskan med 2 omgångar kvar.
J18 Allsvenskan består av totalt 16 lag fördelade i två seriegrupper -8 lag i Norra gruppen och 8 lag i Södra gruppen. 4 bästa lagen i varje grupp är kvalificerade till Kvartsfinalspel i J18 SM.
Hammarbys J18 matcher spelas normalt på Zinken, men då den ej fyller kraven för spel i J18 Allsvenskan och samtidigt saneras från mögel så är det i dagsläget oklart vart dessa J18 Allsvenska matcher skall spelas. (061206)

Första nollan för ”Henke”;

”Henke” tycks vara namnet för dagen.
  Inte nog med att en fotbollsspelare med det namnet just har skrivit på för Manchester United. Det var en speciell dag även för Hammarbys målvakt Henrik Karlsson. För äntligen fick han hålla nollan i en seriematch.

Varken Hammarby eller Sundsvall hade någon vidare formkurva att visa upp inför matchen på Hovet på fredagskvällen. Men bortalaget gällde trots det som knapp favorit.
  Det var dock Hammarby som var det klart bättre laget i en mållös första period.
  Den andra perioden var ganska dålig och betydligt jämnare. Rickard Karlsson sköt 1-0 i power play efter 10.24.
  Tredje perioden kändes lite Hawaiibetonad. Hammarbys 1-0-ledning kändes inte alls säker och Sundsvall gjorde sitt för att komma i kapp.
  I stället sköt Christopher Dahlén in 2-0 i öppen kasse med 1.23 kvar att spela. (061201)

Nystart av J20 laget

Hammarby IF Ishockeyförening och dess J20 huvudtränare Stefan Munkhammar går skilda vägar.
Stefan har tillsammans med sin assisterande tränare Håkan Ferm tränat och lett laget under en resultatmässigt tung höst. På initiativ av Stefan har Hammarby och Stefan, i en ömsesidig strävan att göra en nystart för spelarna i J20, valt att skiljas åt.


Vi tackar Stefan för hans engagemang och sitt storsinta val att sätta laget före sig själv.
  Håkan Ferm kommer att fortsätta som assisterande tränare för J20 laget. Som huvudtränare tillträder omgående Christian Styf. Christian är ett välkänt namn inom Hammarbyleden för sin framfart som spelare under 80 och 90-talet.
  Christian och Håkan gör sin första träning med J20-laget redan idag fredag. (061117)

Under torsdagen genomförde Hammarby och Trångsunds IF ett så kallat lån-byte av spelare

Niklas Ekberg lånas ut till Trångsund i syfte att Niklas ska erhålla mer matchtid på seniornivå. Från Hammarbys sida är vi måna om att Niklas, som varit Hammarby trogen under hela sin hockeykarriär, får en bra möjlighet att förbereda sig för att ”komma hem” igen längre fram och ta en större roll i Hammarbys A-lagsmatcher.
Niklas är en i raden av unga lovande spelare med flerårsavtal som ämnar vara en del i Hammarbys framtid varför vi är mycket nöjda med Trångsunds samarbetsvilja och då i synnerhet sportchefen Jonny Wallin och övriga ledare kring Trångsunds A-lag.
  Som ett led i detta lån-byte har Trångsunds nr 12 Johan Chang anslutit till Hammarbys A-lag för att vi på ett bättre sätt ska lära känna honom.
  Vi har under hösten följt bl a Johan och ser en potential i honom som vi vill undersöka om han kan ta sig vidare till nästa nivå.

Samarbetet med Trångsund och dess representanter har utvecklats under några säsonger till att nu vara ett gott sådant. Ett samarbete bygger som alltid på en ömsesidig respekt och ett prestigelöst agerande vilket då kan och ska gynna bådas verksamheter.
  Så ser vi på samarbeten och det är glädjande att vi tillsammans med andra föreningar kan dela det arbetssättet i syfte att utveckla spelarna och därmed föreningarna.

Hammarby Hockey (061110)

Bajen krossade Almtuna efter ny magisk andraperiod

Bajen är på gång!
  Almtuna blev det andra topplaget som gick på pumpen mot Hammarby den här veckan.
  Och som man gick på pumpen!
  Bajen körde över uppsalalaget med 7-1 (1-0, 5-1, 1-0)
  Tyvärr var det bara 177 själar som masat sig till Hovet. Men det var bra stämning bland dem som var där.

Nog för att Bajen lyckades skrälla mot Västerås, men inför matchen mot Almtuna så väntade man sig knappast nya poäng. Inte minst med tanke på att laget faktiskt låg ett snäpp högre i tabellen än VIK.
  Men oj vad man bedrog sig. Det blev en första klassens överkörning.
  Uppsalalaget hade en massa puck och en hel del tryck i anfallszon. Men så värst farligt blev det sällan. I stället var det Bajen som i mitten av den första perioden började ta över.
  Bajen vann tekningar, närkamper och presterade ett mycket bra powerplay som utmynnade i 1-0.
  Almtuna försökte och försökte, men ju mer matchen led, desto bättre och modigare blev Bajen, och de grönvita fick verkligen lön för mödan.
  Den andra perioden blev som i matchen mot Nybro. Målen trillade in ett efter ett och Almtuna blev allt mer håglöst.
  Bajen vann fullt rättvist och det var synd och skam att inte fler bevittnade den härliga matchen. Det är dags för Hammarbys tusentals supportrar att upptäcka att hockey faktiskt kan vara riktigt kul. (061108)

Strandbergs soloraid avgjorde i sudden

Det var inte den vackraste hockeymatchen i historien.
  Men med en hel del kämpatag fick Hammarby Västerås på fall genom seger på övertid med 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) inför 303 på Hovet

Det var Västerås som skulle komma till Hovet och plocka hem en relativt enkel trepoängare.
  Men det blev inte så enkelt. Det krävdes fyra raka utvisningar (varav 1.22 i spel fem mot tre utan mål) innan Marcus Söderkvist kunde skjuta 1-0 från blå linjen. Pucken tog på en spelare och passerade en maktlös Henrik Karlsson.
  Hammarby kom tillbaka och med endast fyra sekunder kvar av den första perioden flippade pucken retsamt sakta under Västeråsmålvakten Fredrik Eriksson.
  Sedan hände inget mer i målväg. Västerås hade taktpinnen, och vann också skotten stort, men utan att lyckas få till det. Även Hammarby hade en del lägen, men i stort skulle gästerna kanske ha tagit de där tre poängen.
  Den tredje perioden var tidvis mycket händelselös, med en uppsjö icingar och offsideavblåsningar. VIK hade dock en mycket farlig styrning med två sekunder kvar.
  Förlängningen hade tickat fram en minut då Anders Strandberg plötsligt snurrar upp två gubbar vid blå och sprätter in segermålet. Matchens prestation och en viktig extrapoäng till Bajen. (061106)

Förlust i sudden för Bajen

Hammarby hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 men förlorade matchen borta mot Huddinge på fredagskvällen på övertid.
  1,25 in i förlängingen sköt Anders Adler segermålet i spel i numerärt överläge

Det här var matchen som absolut inte fick förloras, där tre poäng var mer än en förhoppning.
  Men formsvaga Huddinge fick ändå en tvåmålsledning i den första perioden.
  Hammarby kom tillbaka i den andra. Tomas Lindgren och Jonathan Persson såg till att få tillbaka matchen till utgångsläget.
  Den tredje perioden blev mållös, men med 27 sekunder kvar åkte Tomas Lindgren ut för roughing. Det skulle visa sig vara ödesdigert.
  Huddinge tog extrapoängen inför 473 i Björkängshallen.
  I övrigt skrällde Bofors till genom att bortaslå AIK med 4-1 inför blott 734 på Hovet. Nyköping pressade Södertälje till en jämn match, 2-3, och Rögle fick nöja sig med att vinna på övertid, 1-0, borta mot Sundsvall. (061103)

Fy 17 vilken match, Bajen!

Ibland får man som hockeyåskådare vara med om märkliga matcher.
  Och matchen mellan Hammarby och Växjö var mycket märklig.
  Allt som kan hända hände, och när slutsignalen gick, stod hemmalaget som segrare med 9-8 (0-3, 7-1, 2-4)

Det var som om Halloween redan var över Hovet. Snörusket spökade för domare Ulf Rådbjer som kom så sent att matchen fick skjutas upp i trekvart.
  Utvisningsspöket hoade för Nybro som åkte på en rad tvåminutare. Ett powerplayspöke satte dock käppar i Bajens hjul.
  Hammarbys försvarsspöke firade stora triumfer, och Nybrospelarna högg som träskmonster och kunde skjuta tre puckar bakom the man behind the mask.
  0-3 i paus efter bedrövligt Hammarbyspel.
  Den andra perioden gjorde dock Nybro rejält mörkrädda. Omutlige Antti Jokela var plötsligt fullt mutlig och släppte sju (!) puckar förbi sig. Samtidigt gjorde laget ett (4-1).
  Inför sista perioden stod det alltså 7-4. Säker ledning? Nej, det fanns mycket kraft kvar i de osaliga andar som hemsökte Hovet.
  Bajen gjorde 8-4 och matchen var klar? Nej. Nybro reducerade till 5-8 och 6-8.
  När Bajen gjorde 9-6 med fem minuter kvar så trodde alla att matchen slutgiltigt var död.
  Men som en annan Jason (och alla andra skräckfilmspsykopater) så levde den upp. Efter 18.20 gjorde Nybro 7-9 och efter 19.22 blev det 8-9.
  Sen var det slutspökat!
  ...kanske... (061101)

Bortaförlust mot Arboga

Bortamatchen mot Arboga var mycket jämn. Det stod 2-2 fram till 18.50 i den sista perioden, då 3-2-målet kom. Med 24 sekunder utökade hemmalaget till 4-2 efter mål i öppen kasse
Arboga inledde målskyttet efter 10.49 i den första perioden då Dan Johansson gjorde 1-0 i powerplay
  Hammarby kom tillbaka i den andra perioden. Efter 4.58 kvitterade Tomas Lindgren. Eftter 13.39 tog Arboga ledningen på nytt men bara en dryg minut senare kvitterade Christopher Dahlén i spel i numerärt överläge.
  Arboga vann alltså den första perioden, en period som Hammarby dominerade. I den andra gjorde Bajen flera mål. Då vann Arboga skotten med 19-9.
  Det tredje perioden blev jämn ända fram till 17.09 då Kristoffer Bäckström åkte ut på fem minuter (matchstraff) för en checking from behind (ett straff som samma domare Niclas Johansson tyvärr struntade i mot Växjö i fredags).
  Hammarby höll undan tills det återstod 1.10 då Fredrik Sandgren satte den avgörande pucken. Bajen försökte förgäves chansa med att ta ut Henrik Karlsson men det resulterade bara i ytterligare ett baklängesmål. 729 såg matchen i Sparbanken Arena i Arboga (061029)

Snöplig förlust mot Växjö

Det blev en betydligt jämnare match än väntat när Växjö Lakers gästade Hovet på fredagkvällen. Bortalaget vann med 2-1, samtliga mål i andraperioden, inför 301.
Även om gästerna hade flest målchanser sett över hela matchen, var detta en tung, och rätt snöplig förlust.
  Smått omöjlige Henrik Karlsson behövde bara vittja kassen efter ett skott som ändrade riktning på en spelare, och en gång i spel tre mot fem.

Viktig poäng efter 2-5-upphämtning

Hammarby fick en smakstart i onsdagens bortamatch mot Sundsvall. Efter 4.37 gjorde Jens Persson 1-0.
  Men bara sex minuter senare stod det 4-1 till hemmalaget.
  Hammarby valde då att byta in Henrik Karlsson i mål. Det visade sig var början på en upphämtning

2-4 var ställningen efter första perioden, men trots ett tidigt Sundsvallsmål i den andra, så gav inte Hammarby upp. 3-5 kom i den andra, och ytterligare två snabba i inledningen av den tredje.
  Efter Hammarbys kvittering duggade utvisningarna tätt. Tre för vardera lagen den sista kvarten mot ungefär lika många i hela matchen så långt.
  5-5 stod sig tiden ut och det blev heller inga mål på övertid trots 2.04 i numerärt överläge för Sundsvall.
  554 var i Gärdehov (061025)

Bajen skänkte bort poäng

Hammarby hade ledningen två gånger om i matchen mot Nyköping på Hovet.
  Bortalaget kom dock tillbaka, och fick dessutom oväntad hjälp från Hammarbyförsvaret då en indianpuck serverade Nyköpings Timo Seikkula som kunde spela fram Andreas Jungbeck, som i sin tur kunde sätta segermålet.

Det avgörande målet kom med endast 38 sekunder kvar att spela.
  450 personer fick se resultatet 2-3 (0-0, 2-2, 0-1) (061022)

Hammarby IF Ishockeyförening och Joakim Häll har enats om att gå skilda väga

Joakim värvades till Hammarby inför säsongen 06/07 som en del i satsningen på unga ambitiösa spelare som genom bra träning och höga krav ska kunna ta stora steg i sin utveckling.
  Joakim har fört en bra dialog med Hammarby och tillsammans har vi kommit fram till att Joakim i detta läge inte riktigt är villig till den mängd av träning som krävs i Hammarby.
  Vi vill från Hammarbys sida lyfta fram Joakims sätt att hantera denna situation och vi skiljs åt i bästa samförstånd.
  Vi önskar "Jocke" lycka till med eventuella studier och hälsar honom välkommen på läktaren. (061020)

”Världens bästa Karlsson” visade vägen

I två och en halv period var matchen mellan Hammarby och Bofors en typisk 0-0-match. Få målchanser men ändå 0-1 efter självmål.
  Debuterande (”på riktigt”) Henrik Karlsson i bajenkassen eldade dock på sina lagkamrater och de fåtaliga supportrarna till en vändning.

  Hammarby kunde kvittera och med 15 sekunder kvar av förlängningen sköt Jens Persson 2-1.

Läget i ungdomslagens ishall på Zinken.

En olycka kommer sällan ensam heter det ju.
  Efter haveriet med kylaggregatet under sensommaren och hösten så står nästa olycka för dörren.

Då Idrottsförvaltningens personal blev beordrade av företagshälsovården att bära ansiktsmask vid jobb inne i ishallen, då det uppmäts för höga fukthalter och risk för mögel fanns.
  Hammarby Hockey tillsammans med idrottsförvaltningen anlitade i detta skede ett företag som jobbar med att spåra förekomst av mögel via bl.a mögelhund.
  Mögelhunden indikerade att mögel finns och Idrottsförvaltningens förslag är att provtagningen efter mögelsorter mm görs efter det att isen spolats upp, temperaturen inne i ishallen sjunkit och ytorna runt rinken asfalterats.
  Ansvarig för provtagning och uppföljning av resultaten är Fastighetsavdelningen på Idrottsförvaltningen.
  Innan inomhusmiljön är säkerställd för ishockeyspelande ungdomar, anställda i Stockholms stad samt för allmänheten kommer det ej att förekomma någon idrottsverksamhet inne i Zinkens ishall. 
  Den information som Hammarby Hockey erhåller om läget kommer fortsätta att delges via hemsidan.

SSK ett nummer för stort

Hammarby lyckades inte upprepa bedriften från i onsdags då man skrällde borta mot det tippade topplaget Leksand.
  Mot Södertälje borta började matchen på sämst möjliga sätt då hemmalaget gjorde två mål på sina första två skott efter billiga misstag från Hammarby.
Matchen rann iväg och slutade 10-2 (4-1, 3-0, 3-1) i AXA Sports Center inför 3 042 åskådare.

HJÄLTAR!

Hammarby gjorde det omöjliga på onsdagskvällen i bortamatchen mot Leksand.
  Inför 3 460 fiollådor i Ejendals Arena vann Bajen med 5-4 (0-1, 4-1, 1-2) efter att ha legat under med 2-0 i den andra perioden.

När Roman Vopat sköt in Leksands andra powerplaymål efter 3.28 av den andra perioden, var det nog inte många som trodde på det unga grönvita laget. Speciellt inte med tanke på den 10-3-överhalning som masarna bjöd på för mindre än två veckor sen.
  Men, inom loppet av 9.55 hade Jonathan Persson, Robin Jalkerud, Jens Persson och Jonathan Persson, vänt på steken (3-2-målet i numerärt underläge).
  I den tredje perioden kom dock Leksand tillbaka. 3-4 stod Johan Hägglund och Johan Eneqvist för (Känns namnen igen?), och kvitteringen, med 8.14 kvar gjordes av Magnus Hedlund. Efter 16.52 satte Christopher Dahlén segermålet i spel fyra mot fyra.
  Efter 18.47 åkte Brian Phinney ut för hakning och Leksand tog ut sin målvakt. Med fyra sekunder fick även Rikard Karlsson åka ut och sätta sig. Men, slutet gott allting gott. Tre viktiga poäng hem till Södermalm... (061011)

Smakstart för ”nya” Bajen

Hammarby fick en härlig start på säsongens allsvenska då laget besegrade erkänt svårspelade Oskarshamn på bortais.
  Den svängiga matchen gick till overtid där Sebastian Ellerstad sköt segermålet efter 3.41

  Oskarshamn vann skotten i den första perioden med hela 21-7 och hade också ledningen med 1-0.
  Hammarby kom tillbaka i den betydligt jämnare andraperioden och kunde kvittera genom Stefan Svanbom.
  I den tredje perioden gick Bajen ifrån till 3-1 genom Jonathan Persson och Jens Persson innan Oskarshamn kom tillbaka och kvitterade.
  Matchvinnare blev alltså Ellerstad efter mål på övertid.
  I övrigt skedde inga sensationer när hockeyallsvenskan rullade igång på onsdagskvällen. Södertälje dängde till Arboga med 8-1 och Björklöven slog Huddinge med 7-2 vilket var de två största siffrorna.
  Lite överraskande var kanske Växjös bortaseger över Bofors med 7-3. Att AIK vann över Sundsvall med 3-0 var mer väntat.
  På fredag spelar Hammarby sin första hemmamatch då Leksand kommer på besök. Dalkarlarna vann med 3-1 över Västerås i premiären. (060927)

4 spelare klara, truppen satt

Nu är det klart vilka 24 spelare som skall representera Hammarby Hockeys A-lag under kommande säsong. De tre try-outarna Eric Johansson, Karan Trehan och Stefan Svanbom har skrivit på för Hammarbys A-lag. Mikael Österberg har även han skrivit på för Söderbröderna.
Eric Johansson, B, -80

En kille med stort fighterhjärta som under träningsmatcherna visat att han är av rätt virke.
Karan Trehan, F, -86
En talangfull Hammarbyprodukt som vi hoppas får sitt genombrott även i seniorsammanhang denna vinter.
Stefan Svanbom, B, -84
Har fått vara skadefri under försäsongen och äntligen kunnat köra för fullt.
Mikael Österberg, F, -84
En fysisk spelare med fart på rören.
  En Allsvensk hockeysäsong är lång och tuff med många matcher mot bra motstånd.
  I årets trupp är känslan att vi har spelare och ledare som har Hammarby och hockeyn i fokus.
  En målsättning har varit att få ett gäng där alla drar åt samma håll, ett gäng som är beredda att ge och ta för gruppens bästa i varje läge, vilket det känns som vi har lyckats med.

Varje resa startar med ett steg, vårt första steg är taget! (060829)

Iskaoset på Zinken

När det för ett par veckor sedan stod klart att Zinkens isaggregat hade havererat ställdes all planering inför säsongsstarten på huvudet.
  Vi fick med mycket kort varsel ställa in vår allra första tjejhockeyläger. Våra ungdomslag kunde inte komma igång med träningen som planerat. Och vi fick ringa återbud till alla andra som hyrt istider av oss.

Kontakter togs med Idrottsförvaltningen och politikerna i Stockholm för att hitta en lösning. Snabbt stod det klart att isyteproblemen förstärkts genom att Stora Mossen under hösten håller stängt p g a renovering.
  Men genom en enorm arbetsinsats från många engagerade har ändå våra lag kommit på is utspridda i ett 10-tal hallar runt om i Stockholm.
  Resorna blir många och tiderna ibland inte de allra bästa. Så här kommer det att fortsätta åtminstone fram till början av oktober.
  Det enda vi kan lova just nu är att vi via hemsidan och isschemat kommer att hålla alla intresserade uppdaterade om vad som händer.
  När nu situationen är som den är är det ändå otroligt häftigt att se hur ändå alla bjuder till och försöker göra det bästa av situationen.
Tack för det!
”Det måste bli sämre innan det kan bli bättre” har någon klok person sagt.
  Och just nu känns det faktiskt som om vi passerat bottenläget, och som om allt nu bara kommer att bli bättre.
  Just nu rustas Zinkens ishall för att klara ytterligare ett par säsonger.
  Samtidigt fortsätter föreningen en positiv dialog med staden om framtidens hemviste för hela föreningen Hammarby Hockey.
  En plats där alla vi som verkligen gillar hockey kan höra hemma.

Forza Bajen

Tomas Lindgren klar för Hammarby, Mikael Owilli i Landslaget och 6st Hammarbyspelare i TV-pucken

Tomas Lindgren, född -81 är klar för spel i Hammarbytröjan kommande 2 säsongerna.
Stockholmaren Tomas Lindgren återvänder efter 3 år i Franska Morzine där han senaste
2 säsongerna spelat i högsta ligan.
Tomas är en stabil center som trots sin relativt unga ålder är rutinerad. Tomas kommer med sina ishockeykunskaper,  fina inställning och goda ledaregenskaper bli en viktig kugge i lagbygget närmsta 2 säsongerna.

  Hammarbys Back Mikael Owilli -88 är uttagen till Team 20-truppen till 4-nationersturneringen i Borlänge den 1-3 september 2006. Deltagande länder är Finland, Ryssland, Sverige och Tjeckien
 
Hammarby Hockey har 6 spelare i Stockholms TV-puckslag.
Hammarby Spelare i det Röda laget:
Marcus Brodersson, Mlv -90.
Jesper Buchheim, B -90.
Sam Foroozesh, F -90.
Hammarby spelare i Vita laget:
Erik Persson, B -90
Rasmus Ahlholm, F -90
Stefan Söder, F -90
TV-Puckens  poolspel äger rum vecka 36 i Gnesta och Norsjö.
Finalhelgen från Nyköping med TV sändningar sker vecka 38

Sportchefen om Hockeyläget i Hammarby Hockey

Sommaren mot sitt slut och med det följer högtryck i (nästan alla!) hockeyhallar.
  Inom Hammarby har vi jobbat hårt under våren och sommaren för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla våra lag. Nu när lagen är återsamlade och så här ser läget ut:

A-laget Försäsongsträningen med träning 6 dagar per vecka följdes av några veckor semester. Under mitten på juli återsamlades truppen och då med några nya namn. Backarna Erik Johansson och Stefan Svanbom har båda tagit sig an utmaningen att slå sig in i laget via try-out kontrakt. Under senaste veckan anslöt även forwarden Mikael Österberg (Team Kiruna) för att även han försöka slå sig in i truppen via en try-out.
  Centerforwarden Thomas Lindgren har tränat med laget sedan en tid och positiva förhandlingar pågår med Thomas.
  Den 5 augusti spelades den första träningsmatchen mot anrika CSKA Moskva i Hedemora.
  Som alltid med träningsmatcher skall resultatet tas med en nypa salt utan fokuseringen låg istället på att visa karaktär, lagmoral och praktiskt binda ihop individerna till ett kollektiv.
  Resan till Hedemora förgylldes av alltid härliga Hammarbysupportrar och spelarna, ledarna och föreningen vill sända ett stort tack till supportrarna för stort engagemang…
  Mer av det i vinter!

  Arbetet med lagets spel och att hitta rätt formationer fortsätter nu med träningar blandat med träningsmatcher fram till seriestarten. Under de närmaste veckorna kommer vi även att ta beslut angående de spelare som finns på try-out. (060819)

2 spelare på Try-out

Stefan Svahnbom född -84
Stefan har representerat Almtuna IS och Rögle BK under förra säsongen.
Skador i säsongsupptakten föregående säsong satte stopp för Stefan. Nu kör han för fullt på Krister Falks tuffa försäsongsträning och håller förhoppningsvis hela säsongen ut. Stefan är en spelskicklig, skridskostark back

Erik Johansson född -80
Erik är en Zinkenskolad hemvändare med grönt blod i ådrorna.
Föregående i säsong spelade Erik i Nordic Vikings och han har även provat på spel i USA samt ltalien.
Erik är en stryktålig tuff back med en bra inställning och ett stort fighterhjärta.

Båda spelarna tränar med Hammarby i dagsläget.

Trupperna formeras inför 06/07

Sommaren är här och en vår där Hammarbys A-trupp jobbat hårt med försäsongsträningens första del är avklarad. Truppen har under våren successivt växt och nu återstår bara några viktiga pusselbitar.
Sportgruppen har jobbat efter kriterierna att varje spelare skall vilja utvecklas tillsammans med Hammarby och därmed se en positiv utmaning i att slå uppåt!

Jonathan Persson i Hammarbytröja nästa säsong

Hammarby och Jonathan Persson är överens om spel i Hammarbytröja säsongen 06-07. Jonathan är en mycket teknisk fartfylld spelare som kommer öppna mycket ytor åt sina lagkamrater.
Jonathan kom till Hammarby i det sista tranfserfönstret i januari -06 från Växjö Lakers. (060612)

Anders Strandberg grön-vit nästa säsong

Hammarby Hockey är mycket nöjda med att Anders Strandberg fortsätter i den grön-vita dressen under nästa säsong. Anders kommer att tillföra rutin, stabilitet och bra inställning till vårt lag.
Anders har under hela försäsongen tränat med laget och där visat stort hjärta.
Lagbygget skrider sakta men säkert fram och fler och fler byggstenar börjar att hamna på plats, ett mycket spännande lag kommer att ställas på isen i HockeyAllsvenskan säsongen 06-07. (060605)

127 vinster på 166 matcher...

Hammarby Hockeys ungdomslag har under säsongen 05-06 spelat 166 serie och slutspelsmatcher i världens största ungdomsturnering, Vi-Cupen.
  Hammarby Hockey Ungdom var i tre finaler (av fem möjliga) och vann i två av dem. Hammarby Hockey var representerade i minst kvartsfinal i alla åldrar där slutspel spelas
Hammarby Hockeys ungdomar vinner nära 77% av matcherna och snittresultatet är Hammarby Hockey - Motstånd 5,20 - 1,73.
  864 mål är gjorda av Hammarby och 288 är insläppta vilket gör en målskillnad på +576 mål i VI-cupen.

Hammarby Hockeys strävan att utveckla ishockeytalanger och att vara ledande inom utvecklingen av Svensk ishockeys framtid fortsätter. (060518)

Hammarbys juniororganisation

Hammarbys juniororganisation är en viktig sådan. Merparten av våran A-trupp består numera av spelare som någon gång kommit från ungdoms- och juniorlagen. Den inslagna vägen ska så även i framtiden följas. Hammarby ska utveckla och förädla våra egna talanger för att dom sedan ska kunna ta en plats i Hammarbys A-trupp. Hammarby ska även stärka sitt rykte om en plats där individen har möjlighet att fullt ut ta vara på sin unika talang.
Strategin kring varje tränarteam är att varje tränarpar ska både representeras av den speciella träningen som bedrivs på Zinken men även av en mer traditionell tränarkunskap kring taktik och coaching.
  Sedan ett par veckor är J18- och J20-lagen i full gång med försäsongsträningen. Det kommer att ta ytterligare en tid innan de slutgiltiga trupperna för säsongen 06/07 är uttagna. (060516)

Säsongen 06-07 igång!

För 39 dagar sedan säkrade Hammarby det allsvenska kontraktet mot Huddinge i Björkängshallen. För 37 dagar sedan spelade Hammarby den avslutande kvalmatchen mot Arboga i M/B-hallen. Många Bajenfans kommer säkert att minnas den dramatiska kvalserien under lång tid framöver, men den är faktiskt redan historia. Nu är fokus riktat mot den säsong som kommer.

Under den senaste månaden har Hammarbys sportgrupp (Tomas Winje, Sportchef, Håkan Ferm Styrelsens sportansvarige, Tränarna Mats Andersson samt Krister Falk) lagt ned ett stort arbete på att formera nästa säsongs trupp, vilket ni har kunnat läsa om på hemsidan den senaste tiden.
  Ytterligare några platser i truppen återstår att fylla, men klart är att många av de lovande talanger som slog igenom i vårt J20-lag kommer att vara med i A-laget under de närmaste två åren. Till detta skall läggas intressanta värvningar utifrån, t.ex. backen Rickard Karlsson från Nyköping samt forwardsspelarna Jens Persson och Joakim Häll som ansluter från våra motståndare i 1993 års play off, nämligen IK Vita Hästen och AIK. (060516)

Anfallet tar ytterligare form

De senaste dagarna har Hammarby Hockey gjort klart med 4 stycken anfallare. A-truppen har även sedan i onsdags dragit igång med försäsongsträningen under ledning av Krister Falk och Mats Andersson. Till sin hjälp har spelarna och tränarna materialförvaltaren Tony Hjälmheden och kiropraktorn Sebastian Bak.
  Måndag den 15 maj håller Hammarby IF Ishockeyförenings styrelse i uppstarten av säsongen 2006/2007.

Onsdagen den 10 maj klockan 17:00 startade träningen för Hammarbys A-trupp. Med på träningen fanns då även Sebastian Ellerstad som tidigare under onsdagen skrev på ett 2-års avtal. Sebastian var säsongen 2005/2006 en av J20-lagets bästa poängplockare och även en av de absolut främsta i poängligan. Även Joakim Häll har skrivit ett 2-års avtal med Hammarby. Joakim faller in i ramen av unga talangfulla spelare som väntar på sitt genombrott. (060512)

Kontinuiteten stärks i Hammarby

En del i lagbygget är att stärka kontinuiteten från föregående säsongs trupp. Hammarby kan därför med glädje meddela att två spelare från säsongen 05/06 valt att fortsätta sin utveckling i Hammarby.
Målvaktssidan stärks ytterligare upp i och med att Carl-Johan Klint skrivit på för 1 år. Därmed är säsongen 06/07:s målvaktspar klart!
  Till backsidan och falangen över spelande backar kommer Kristoffer Bäckström.
  Kristoffer kom till Hammarby under säsongen 05/06 och har visat stor utvecklingspotential varför vi är mycket glada över att han valt att skriva på ett 2-årigt avtal. (060508)