Hammarbys målsättning i ishockey

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 1981/1982

Föregående säsong vann Hammarby serien före Örebro och Almtuna. I playoff-spelet slog Hammary ut Troja och Mora.

  I den följande kvalserien med Leksand, 9:a i elitserien, Timrå, HV71 och Hammarby, kom Hammarby på tredje plats. Det är Leksand och Timrå som återfinns i elitserien denna säsong. Samtliga dessa matcher spelades inför stor publik och var mycket spännande.

  Även om Hammarby icke lyckades klara sista hindret för att gå upp i elitserien kunde alla ishockeyinitierade konstatera att Hammarby förfogar över ett mycket spelskickligt och framförallt lovande lag. De ansvariga inom ishockeyn i Hammarby har också dragit slutsatserna av detta.

  För att laget skall bli starkare, det vill säga gå upp i elitserien och hålla sig kvar där, måste träningen ökas ytterligare och dels måste laget hållas intakt.

  Denna målsättning har också fullföljts. Laget har också tränat hårt och målmedvetet. Härtill kommer att de unga spelarna blivit ett år äldre och mer rutinerade.

  Vidare har luckan efter Rolf Riddervall fyllts med Dick Drott, som återkommit till Hammarby. Nya forwards är vidare Örjan Lövdahl, Almtuna, och Myggan Wallin, Djurgården.

  Alltnog, Hammarbys målsättning denna säsong är först och främst att placera sig på en av de två första platserna i serien för att därigenom slippa första playoff-omgången mellan tredje- och fjärdelag. Vad som sedan händer i kommande kvalspel kan ingen förutse. Hammarby har emellertid ambitionen att göra bra ifrån sig. Målsättningen är att Hammarby IF åter skall ha ett ishockeylag som tillhör de dominerande i svensk ishockey dvs spelar i högsta divisionen.