Vi betackar oss för sådana påhopp

Texten publicerad i matchprogrammet Hammarby-Skellefteå AIK 20/11 1984

Elitserien spelas snabbt vidare. Vissa lag har överraskat i förhållande till förväntningar och förhandskalkyler medan det går sämre än beräknat för andra lag.
  För närvarande kan man säga att Björklöven, Färjestad och Södertälje har uppfyllt alla förväntningar medan Leksand och Luleå har överraskat mycket positivt. Sämre har det däremot gått för Djurgården och framförallt för årets svenska mästare AIK.
  De övriga, Hammarby, Brynäs och Skellefteå, tycks vara tvungna att slåss runt de nedre strecken. Hur detta kommer att sluta är för dagen omöjligt att sia om

  Vissa tränare och sportjournalister har under den senaste tiden ifrågasatt Hammarbys deltagande i elitserien. Vi, ansvariga i Hammarby Hockey, vill svara följande:
  Hammarby kvalificerade sig till elitserien föregående säsong och är därför berättigade att delta i denna serie. Hammarby valde att förstärka laget med enbart några få spelare, målvakten Bo Larsson samt anfallsspelarna Robin Eriksson och Ulf Andersson. Skälet till detta är givetvis av ekonomisk art. Dessutom vet alla att det är mycket svårt att som nykomling lyckas knyta etablerade spelare till laget.
  Om detta kan man tycka olika beroende på inställning och läggning. Hammarby betackar sig dock för påhopp typ det som Luleå-tränaren Freddy Lindfors gjorde efter matchen förra tisdagen.

  Hammarby har haft oturen att få många spelare skadade och sjuka under längre perioder. Således marks det givetvis att Thomas Jägnestedt och Timo Salomaa, två av föregående säsongs bästa spelare, varit borta under en längre tid. Nyförvärven Robin Eriksson och Ulf Andersson är långtidsskadade.
  Av dessa är nu Jägenstedt tillbaka, Salomaa har börjat träna och Uffe Andersson kan delvis delta i träningen med sin handskada. När de inom kort åter kan börja spela bör alltså laget bli starkare.
  De lagansvariga har diskuterat tabellsituationen tillsammans med spelarna i laget. Efter dessa analyser är vi överens om att med vissa smärre förändringar bör vi kunna ta fler poäng i jämna matcher. Vi måste också se till att siffrorna inte blir för stora vid förlustmatcher. Detta försämrar moralen och inställningen i laget.

  Nåväl, i kväll gäller det två nya poäng. Det är en mycket viktig match för båda lagen. Vid förra mötet mellan Hammarby och Skellefteå på Johanneshov blev resultatet 2-2.
  Hammarby Hockey ber till slut att få hälsa publik, funktionärer och gästande lag välkomna till Johanneshov. Hammarby hoppas också att så många som möjligt ställer upp och ger laget sitt stöd i de viktiga matcher vi spelar den närmaste framtiden.

(030714)
Sivert Svärling (ordförande)