Ett litet steg i taget...

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 1993/94

Förra säsongen gjorde Hammarby Hockey som bekant en av sina sportsligt bästa säsonger på mycket, mycket länge. I en sådan situation är det lätt att drabbas av ”höjdsjuka” och sätta nya mål som är orealistiska. Men vi tänker inte gå i den fällan!
  Istället tänker vi fortsätta vårt långsiktiga arbete, uppbyggnaden med tonvikt på kvalitet, så när vi går upp i elitserien ska vi också kunna stanna kvar där. Precis som de senaste åren så tror jag att vi även i år ska kunna vara med och slåss i toppen, även om serien är tuffare än på länge. Annars så känns det i dagsläget väldigt bra att vara Hammarbyit, hela vår ungdomsverksamhet, såväl på ungdoms- som på juniorsidan, ser bättre och stabilare ut.
  Och ungdomsverksamheten är själva hjärtat i Hammarby hockey! Vårt strösta bekymmer idag är de samhälleliga förändringar och attityder gentemot sporten, med drastiska kostnadsökningar, mitt under innevarande budgetår, som vi drabbats av. Fritid Stockholm har höjt istidsavgifterna för vårt A-lag och A-juniorlag från 150 till 900 kronor i timmen.
  Detta innebär för oss en merkostnad på dryga 100 000 kronor. Skall den här trenden, att man ska tjäna pengar på idrottsklubbarna och dess ungdomsverksamhet, fortsätta så är risken att de stora lagsporterna blir en veksamhet bara för höginkomsttagare.
  I kontrast till detta står tillströmningen av publik till våra matcher. Vi i hockeyn hade klart mera folk på våra matcher förra säsongen och trenden har varit detsamma i Hammarby fotboll - från allmänhetens sida ökar alltså intresset för vår sport!
  Förhoppningsvis fortsätter publiktillströmningen även i år, division 1 östra blir i alla fall en serie med många tuffa, ovissa derbyn. För det borgar lag som AIK, Huddinge, Södertälje och Hammarby. Och Hammarby blir förstås ett givet val för dig som bor på Söder.
  Välkomna.
(030903)
Jimmie Ahrgren (ordförande)