Tummen på...

Texterna publicerade i matchprogrammet för säsongen 1995/96


Tony Skopac, Björn Berggren och Sam Lindståhl var tre nyförvärv. Foto: HASSE FRIDÉN (Ur Hammarbyiten nr 3/126, 29 sept 1995)

Nr 51 Sam Lindståhl


S
am Lindståhl, 28 år, och ny målvakt i Bajen, är synnerligen rutinerad. Sam har avverkat tre elitserieklubbar, moderföreningen Södertälje (3 A-lagssäsonger), Skellefteå (3) och AIK (5). Summa 10 elitseriesäsonger, samt 1 säsong i ettan med AIK, med SM-guldet 1985 i SSK-tröjan som topp.
  - Men sjutton vet om inte det är lika kul att ta sig upp i elitserien, då man vet hur kämpigt det kan vara, som att vinna ett SM-guld. I alla fall kommer jag aldrig att glömma när jag i Skellefteås tröja fick vara med och ta mig tillbaka till elitserien.
  Då handlar det om säsongen 1987-88. Och framför allt på det sätt som Skellefteå tog sig tillbaka. Allsvensk final mot Västra Frölunda i bäst av fem matcher. 2-2 i matcher och Skellefteå skulle spela avgörande fighten borta, i Scandinavium.
  - På vägen ner i planet var det dödstyst. Det var väl knappast så att det var många som trodde på oss i den här matchen.
  Men vad hände! Skellefteå vinner med 10-1!!! Jo, ni läste rätt 10-1! 3-0 redan efter åtta minuters spel, och i tredje var det bara ett lag på banan. Skellefteå vann sista rundan med 5-0.
  I Strömbergs/Brunnhages hockeybok kan vi bl a läsa:
  ”En av Skellefteåtränaren Thommie Bergmans nyttigaste spelare var Sam Lindståhl...”
  - Upplevelsen i den allsvenska finalen var sanslös. Att vinna med 10-1 i en avgörande finalmatch, ja det var en otrolig känsla.
  - För mig känns Hammarby som en ny utmaning, jag hoppas verkligen jag får vara med och spela upp laget i elitserien. Stämningen i bajen är också väldigt fin, lättsam men samtidigt professionell, påpekar Sam.

Nr 16 Lasse Hallström


L
asse Hallström, ung (19), lång (185), och tung (93) center med stora utvecklingsmöjligheter.
  Redan förra säsongen fick Lasse chansen att hoppa in och känna på hetluften i A-laget, summa två träningsmatcher, sju tävlingsmatcher.
  - Att lira i allsvenskan kändes bara bra. Det gick ju lite knackigt för laget så det fanns ju liksom inget att förlora, det var bara in och köra.
  I år är det tuff konkurrens om platserna, speciellt på forwardsidan. Något som Lasse är varse.
  - Men det gäller att inte gnälla, utan bara ge järnet.
  Och inställningen inför den kommande säsongen är rak och riktig.
  - Om jag inte är bättre än dom övriga ska jag inte få någon chans. Det är bara så.

Nr 8 Magnus Helander


M
agnus ”Mankan” Helander liten och naggande god. Jodå ”Mini” Berg var nog liten, men stor i förhållande till ”Mankan”...169 kort, 62 kilo lätt...
  Men tro nu inte på den evinnerliga lögnen om storlekens betydelse, snabbhet och teknik är minst lika viktigt som tyngd. För två år sedan lirade ”Mankan” bandy i Gustavsberg i division 2 nu är det hockeyn som gäller.
  - Visst blir det svårare för mig personligen att ta en plats i laget med de nyförvärv som gjorts, men att laget förstärks är ju det viktigaste.
  ”Mankan” är också beredd att inledningen av säsongen kan bli lite tung.
  - Jag vet inte vad det beror på men jag blir alltid bättre ju längre säsongen går.

Nr 10 Mikael Boric


M
ikael Boric, en av dom många unga lirare i Bajen som imponerar. Speciellt lägger vi märke till hans skridskoteknik. hans något ”smygande” åkning är synnerligen effektiv.
  Ifjol 18 poäng totalt debutsäsongen i A-laget, 10 mål-8 ass, på 24 matcher.
  - Det gick helt klart hyfsat. Inför den här säsongen känner jag mig naturligtvis mera säker då jag fått pröva på hetluften en säsong.
  - Det känns också som det blir mera stadga i laget i år med nyförvärven Peter Nilsson, Anders Johnson och Sam Lindståhl.

(031003)