Hej och välkomna!

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 1996/97

Denna säsong tror jag kommer att bli mycket intressant och rolig. Intressant därför att det är första gången som hela Hammarby skall spela samma typ av ishockey, allt från pojklagen till A-laget. Roligt blir det garanterat eftersom den hockey vi kommer att se är den snabba och tekniska som vi har sett våra ungdomar spela i flera år, med stor framgång både i Sankt Erikscupen och junior-SM. Vi tillhör som bekant en av de föreningar som fostrar de bästa ungdomsspelarna i landet. Nu är det alltså dags för våra spelare att visa publiken att det håller även i seniorsammanhang.

Vilka förväntningar har vi rätt att ställa på Jan-Åke och hans manskap? Innan träningsmatcherna började var jag, med tanke på den låga åldern på spelarna och de knappa ekonomiska resurserna, försiktig i min bedömning av lagets chanser. Nu har jag en mer optimistisk syn efter att ha sett laget i ett antal träningsmatcher där grabbarna har sett riktigt bra ut. Det skulle inte förvåna mig om det här laget spelar i en annan serie efter juluppehållet, men det är givetvis flera lag i serien som har dessa förhoppningar, så det kommer att bli tufft att komma bland de två bästa under hösten. Det gäller som vanligt att ha marginalerna på rätt sida.

Jag nämnde tidigare våra knappa ekonomiska resurser och de har knappast blivit bättre för oss med de s k Bosman-reglerna, vilket har inneburit att vi inte har kunnat få den ersättning för de spelare som lämnat oss som vi budgeterade. På lite sikt är troligtvis de nya reglerna bra, men i övergången har vi drabbats hårt. En liten tröst i eländet är de utbildningsfonder som Svenska Ishockeyförbundet upprättat, där de klubbar som mister spelare till högre serier kan få kompensation. Vi får hoppas på att den ishockey vi kommer att spela kommer att locka publik till Hovet så att vi får en större del av våra intäkter därifrån.

Avslutningsvis vill jag tacka grabbarna i laget för en uppoffrande träning så här långt och önska oss lycka till i serien.

Åter igen, hjärtligt välkomna publik, funktionärer och inte minst våra motståndare!

Thorbjörn Åkerfeldt (ordförande)


(031008)