990303

De sjuka och skadade spelarna var tillbaka inför gårdagens drabbning i första playoffmatchen mot Arlanda. Niklas Karlsson gjorde ett par inhopp i slutskedet av matchen och skötte sig strålande. Johan Aspvik som hade problemmed en ljumske var ypperlig i hela matchen och noterades bl a för två målgivande passningar. Den första assisten var en perfekt brytning/tackling vid sargen som Björn Danielsson råkade ut för, och sedan vallade Aspvik pucken via sargen till "Linkan" som forcerade in 2-0-målet. Jonas Borgar som åkte på en bentackling senast, målade återigen i en 2 mot 1-situation. Denna gång slog han in pucken på tennis efter en midjehög passning av Kleis som dock svarade för en strålande uppåkning i samma spelsekvens. Även Calle Steen var tillbaka och han slet som vanligt förträffligt hela matchen.

Övriga noteringar från första playoffmatchen;
Strax innan Lovén skickade in 1-0 pucken via stolpen hade Robban Ohlsson ett skott som gick stolpe ut. 46 utvisningsminuter i en match som på långa vägarvar ojuste, vad är på väg att hända? Målkungen Stefan Pettersson har vaknat till liv igen, 2 mål och självförtroendet är på rätt plats. Ari Turpeinens 4-1 mål var läckert. Han checkade vid offensiva blå, bröt på tennis och skickade in pucken bakom Viitakoski, men faktum var att snabbskrinnaren Alnered svarade för kvällens balja när han satte 3-1 dryga minuten innan pausvila mellan andra och tredje. "Affe" snappade upp pucken vid offensiva blå, trampade runt motståndarna och hamnar i skottläge,men istället för att skjuta väntar han för länge, kommer bakom kassen och väggspelar med Robban Ohlsson. "Affe" tar ett nytt "tramparvarv"och denna gång skickar han in ett dragskott - så förbannat snyggt!
Jocke Persson blev inte bara utsedd till matchens lirare av matchsponsorn Rotec Bygg, han svarade dessutom för en riktigt svettig plockrädning i mitten av matchen som för tankarna tillbaka till Göran Högostasstorspel mot Ryssarna i Wien VM - 77.

990301

Hammarby ärnu klara för playoff och därmed också klara för nästa års seriespel i Allsvenskan där 6 lag från div 1 östra och 6 lag från div 1 norra bildar en serie.
Playoff 1 startar på onsdag (3 mars) med spel på Hovet klockan 19.00. Vid denna hemmamatch kommer det att sändas on-line resultat från bandymatchen Västerås-Hammarby på digitaltavlan.
Kom till Hovet och heja fram våra hockeykrigare!
Returen kommer att spelas på fredag (5 mars) ute i Pinbackshallen. Matchstart 19.00.
Skulle det bli en tredje och avgörande match så spelas den på lördag i Pinbackshallen med matchstart klockan 15.00.

Tyvärr så åkte Hammarby på ett par skador i mötet mot Arlanda. Backen Johan Aspvik gjorde illa sig i ljumsken och eftersom reservbackarna Nicklas Karlsson och George Umunna båda är sjuka hoppade "långpendlaren" Gustav Fant in och gjorde som vanligt ett gott arbete, centerforward som han normalt är. Krigaren Jonas Borgar åkte på en riktig bentackling som domaren Rönnmark missade. Tyvärr så tog smällen så illa att "Bogge" tvingades linka av isen. Calle Steen medverkadedessutom inte vid denna match.

990226

Vid playoff spelför Hammarby (vi kan fortfarande teoretiskt missa playoff platsen) så startar playoff 1 på onsdagen den 3 mars med Hammarby - Arlanda på Hovet klockan19.00. Returen spelas i Pinbackshallen under fredagen den 5 mars med matchstart 19.00. Skulle det bli en tredje och avgörande match så spelas även den i Pinbackshallen. Lördagen den 6 mars klockan 15.00 gäller då.

Vi ber om ursäktav vi har tappat bort en assist för Robban Ohlsson i mötet Tumba/Botkyrka-Hammarby. Robban passade till Mikael Borics något kufiska 1-0 mål.

990224

Grattis säger vi till Jonas Borgar som i söndags fyllde 24 år, och igår tisdag fyllde "The mean machine" Sandberg 22 år. Dubbelt firande på harmonibänken med andra ord och en himlans massa tårta.

Följande spelarehar blivit utsedda till matchens lirare under seriematcherna; Mikael Boric (5), Stefan Pettersson (4), Christian Sjögren, Kristoffer Martín, Magnus Helander (3), Robert Ohlsson, Arris Tsilichristos, Robert Lindqvist, Andreas Alnered, Anders Ek (2), Joakim Persson, Ari Turpeinen, Michael Holmqvist, Ola Sandberg, Calle Steen, Andreas Öhgren(1).

Tröjbytenunder året!
Häng med nuför något liknande har vi nog aldrig varit med om i Hammarby Hockeys historia.
Martin Broed startade säsongens träningsmatcher med nummer 33, men bytte sedan till 13 och 33:an togs sedan över av Ari Turpeinen. Gustav Fant startade säsongen med nummer 39 vilket gjorde att Jocke Persson fick ta Niklas Nordströms tröja nummer 43 i sin comeback. När sedan Fant stack till Halmstad/Ängelholm för studier tog Jocke över 39:an, medan Fant har fått ta 43:an när han har gästspelat med oss vid ett par tillfällen. Jocke Forsberg startade med nummer15, men han fick inget kontrakt så istället gick tröjan över till Robban Ohlsson som inledde säsongen "over there". Till sist kan vi nämna att en tröja har blivit stulen vilket gör att Magnus Helander spelar med nummer 7 och 8 beroende på om vi spelar i hemma eller bortadress.

990222

I målvaktsligan har nu Joakim Persson letat upp sig i delad ledning med Kristoffer Martín. Snittet är i dagsläget 9,56. Anders Ek som var reserv ute i Tumba har 8,04. Totalt har det skjutits 985 skott på våra målvakter, 110 har letat sig in bakom dem. Det totala snittet är 8,95.

Endast tre Hammarbyspelare har spelat samtliga 36 seriematcher. Detta gäller Arris Tsilichristos, Johan Kleis och Christian Sjögren. Minst antal spelade matcher denna säsong noteras George Umunna (4), Färjestadslånet Michael Holmqvist samt backen Niklas Nordström som spelade 5 matcher vardera.

990218

Joakim Persson höll åter nollan när Hammarby tog säsongens första seger mot Lidingö på Hovet. En straffräddning i minut 7 (Mattias Hällback) följdes av ett tjogvis strålande parader. Närmast en kvittering bakom Jocke var f d Hammarbybacken Orvar Stambert som med 7 minuter kvar av matchen prickade insidan av stolpen.

Jonas "Mr harmonibänk" Borgar blev med sitt mål i boxplay mot Lidingö matchens ende målgörare. Målet kom via en 2 mot 1 situation där Lovén flippade pucken över den liggande backen och där fanns "Bogge" på plats och klappade påvolley in pucken rätt upp i taket bakom skicklige Fredrik Josefsson i Lidingökassen.

Med tre omgångarkvar ligger nu Hammarby på den åtråvärda play-off platsen som 2:a efter Arlanda som i vecken kickade tränaren och f d Hammarbybacken Kai Nurmi. Återstående matcher för Hammarby är Tumba/Botkyrka (b) den 21 feb, Nyköping (b) den 24 feb samt sista omgången som spelas hemma mot Arlanda den 28 feb med matchstart klockan 16.00.

990217

Till helgen firar Globen 10 år, men vad är detta mot Kribba Martín som fyller 20 år idag! Detta firas troligen på Hovet med placering i båset som dörrvakt. Kribba har hur som helst fått tummen ur den berömda... och är nu på väg att ta körkort.

På tal om bilar så har även Martin Broed bytt bil. Från en självgående Audi till en nyare variant av samma märke. En A3:a ligger snart framför fötterna på bilfreaket Christian Sjögren. Samma fart på vägarna som på isen kanske?

990215

Den annars såframgångsrika formationen med Steen - Sjögren - Lindqvist sprack på två vis inför och under matchen mot Uppsala. "Linkan" låg hemma nedbäddad i sjuksängen, medan Calle Steen fick ett slag över handen i matchen och tvingades uppsöka hospitalet. Hurvida det är med honom återkommer vi i det snaraste. Formstarke Mikael Björnberg samt Magnus Helander låg även dom hemma i sjuksängen. 

Två spelare gjorde dock entré i Bajentröjan mot Uppsala och det var Mikael Boric som gjorde comeback efter sin "vrickningsskada". Nu var han ordentligt tejpad och bildade en formation tillsammans med Turpeinen och 3-målskytten Robban Ohlson.
A-junioren Joakim Wahlqvist gjorde säsongsdebut i A-laget genom att sitta på bänken i Gräbyhallen. Under den gångna veckan har Jocke tränat kontinuerligt med A-truppen.

Haningespelarna firadestora triumfer uppe i Uppsala. Robban Ohlsson gjorde tre mål samt fick priset som matchens lirare. Stefan Pettersson svarade för två målgivande passningar. Gustav "Jag dyker upp varje söndag" Fant gjorde två mål medan Jonas "Jag är ledaren för harmonibänken" Borgar gjorde en fantommatch och fick till belöning skjuta ett mål samt assistera fram till en kasse. Summa summarum ger det totalt 6 mål och 3 assist fyra dessa Haningebor. Strålande!

990210

Det råder skilda meningar om vem som är den värsta busen i ishockeyn just nu. I NHL toppar Florida Panthers backen, Paul Laus utvisningsligan med 169 minuter fördelat på 46 matcher. Detta ger ett snitt på 3,67 minuter per match. I Elitserien toppas utvisningsligan av f d NHL spelaren Stefan Bergqvist som numera är tillbaka i Leksand. På 33 matcher har han samlat på sig 126 minuter,vilket ger ett snitt på 3,81. Snittmässigt så är Malmösforwarden Niclas Sundblad faktiskt värre med 100 minuter på 25 matcher (4,00 isnitt). Hur ligger våran egen "buse" Ola "The mean machine" Sandberg till? Jorå han hänger med i täten med sina 117 minuterpå 31 matcher (3,77 i snitt) och han är således värre än Paul Laus!?!

Två "vikingar"stod på skridskorna i bortamötet mot Arlanda senast. Martin Broed opererade en tå under torsdagen, men spelade trots detta. Viking nr 2 var Christian Sjögren som fick ett skott på ankeln under mötet mot Nyköping på Hovet. Smärtorna var inte helt borta, men herr Sjögren fanns ändå på isen i Pinbackshallen.

Skytteligaledaren Stefan Pettersson har införskaffat en ny bil. Återigen rör det som en "svinfräsch" kärra som denna gång bär namnet, Toyota Corolla av årsmodell-98.

Under träningen på tisdagen körde bara halva gänget, medan andra halvan tränar i dag onsdag. Under ledning av en kraxande Jan "ont i halsen" Järlefelt tränades det mycket vinkelskott och vi kan även rapportera att kämpen Jonas Borgar svarade för den snyggaste vurpan under passet.

990204

Allas våran säkerhetsansvarig, Åke Hansson passade på att vila från arbetet på Hovet under vinstmatchen mot Nyköping. Åke slog nämligen på stort och fyllde år. Gentlemannamässiga som vi är kan vi avslöja dennya åldern på herr Hanson och den uppgår numera till 23 + moms och porto.
Grattis påre!

Två Hammarbyspelare tvingades kliva av matchen mot Nyköping. En groggy Robban Ohlsson klev av i mittenperioden efter en tackling i mittzon. Robban hann dock med att servera målpassningar till tre raka mål 3-0, 4-0 och 5-0 innan han åkte på en lårkaka. I omklädningsrummet skämtade man sedan med Robban angående skadan med följande argument.
- Hur kan han åka på en lårkaka när han inte har några muskler?
Andre man att kliva av var öppningsmålskytten, Boric som tydligen fick ett felskär och fick ont i vristen.

Ytterligare en grön/vitspelare tvingades lämna banan, men av helt andra orsaker. Det var Ola "The mean machine" Sandberg som hamnade i slagsmål med en motståndare i mittzon (Ola vann med domarsiffrorna 3-2). Detta resulterade i matchstraff för dem båda och vi får återkomma längre fram om deras straff påverkar spel i kommande omgångar.

Ett par noteringar från mötet Hammarby-Nyköping på Hovet.
Detta var första hemmasegern mot Nyköping under denna säsong och den kom således mycket lämpligt. Andreas Alnered var pigg värre på sina snabba ben och hann med att servera inte mindre än tre målgivande passningar, grattis!
Ett stort grattis sänder vi även till kämpen, Mikael Björnberg som äntligen fick köra en match från start. Micke tackade för sig genom att två mål.
Hammarby gjorde för ovanlighetens skull tre mål på riktiga rökare och då blickar vi tillbaka till Sandbergs 2-0, Petterssons underbara 3-0 samtCalle Steens stänkare som gav 6-0.
I inledningen av mittenperioden gjorde Hammarby tre mål inom loppet av 4,16 och gick således från 2-0 till 5-0.
Jocke Persson vaktade kassen för sjätte matchen i följd och han var strålande.En liten miss på 7-2 reduceringen som junioren, Kokkonen rakade in. Men igengäld så räddade Jocke ett par givna kassar.
Mix Skivor utsåg taktikern Ari Turpeinen till matchens lirare. Om sanningen ska framså hade de stora problem med valet då ett stort antal spelare var med i diskussionen in i det sista, däribland Alnered, Sjögren, Persson.

990201

Efter många turer fram och tillbaka valde unga löftet, Michael Holmqvist att packa trunken och bege sig tillbaka till Karlstad för spel i Färjestad. Michael stack redan förra torsdagen och spelade sedan med Färjestads A-juniorer under lördagen. I Bajendressen blev det 5 matcher och med 4 + 1 = 5p som facit för honom.

Jocke Persson närmade sig Kribba Martín (9,56) och Anders Ek (8,04) i målvaktsligan. Jocke har numera 7,32 i snitt. I matchen senast mot T/B var Ek reserv, medan Kribba satt på läktaren. På läktaren fanns även Ari Turpeinen som har varit sjuk under en tid. Förhoppningsvis så medverkar Turpen till onsdagens drabbning.

Grundseriens största vinster kom mot T/B (8-1) och Uppsala (8-2), medan de största förlusterna kom mot Arlanda (8-0 och 9-2).

Till på onsdag gäller det att bryta den tråkiga sviten i hemmamötena mot gästande Nyköping. I den 4.e omgången i grundserien åkte vi på däng med 1-4 och i den 18:e omgången var det dags för nästa förlust på Hovet, denna gång med siffrorna 4-5. Revansch att erfordra med andra ord.

Gustav "The snabeldjur" Fant gjorde ett mycket starkt inhopp i matchen mot Tumba/Botkyrka. Från skolbänken direkt till ett stort antal vunna tekningar samt ett mål och en assist. Strongt!

Stefan Pettersson gjorde en stark comeback från sin knäskada. Som vanligt så avlossade P den stora kanonen både i tid och otid och resultatet blev precis som hos herr Fant, ett mål och en assist. Därmed tar P upp jakten på skytteligaledarna Sjögren/Lindqvist

990124

Det sattes en rad rekord under matchen mot Uppsala på Hovet när fortsättningsserien sparkade igång. Dels gäller det skottstatistiken som var förkrossande 58-9. Tittar vi närmare på de två sista perioderna så var skotten där totalt 44-5! Uppsalas målvakt Björn Burling släppte in matchens två första skott, men såg sedan till att sitt rödklädda lag inte fick åka sju mil hem med en tvåsiffrig förlust.

Tittar vi närmare på personliga rekord så lovade Calle Steen oss ett mål och en assist strax innan matchstart. Nu gjorde Calle ingen balja (närmast var ett stolpskott), men i gengäld så passade han till hela fyra mål för kvällen. Det som dock kanske gladde mest var att Calle för kvällen spelade ut hela sitt register, vilket han oftast gör på träningarna, nu lossnade det även rejält i en seriematch.

Att Robban Lindqvist är en målfarlig herre vet nog alla om. Men fyra poäng på en match, fördelat på 3+1 är nog tveksamt om han har presterat i Bajentröjan tidigare. Kul för Robban när dessutom familjen var på plats på läktaren. Att han fick priset som matchens lirare av matchens sponsor, Mix Skivor rådde det inga som helst tvivel om. Med lite flax hade faktiskt Robban kunna ha blivit fem-målsskytt för kvällen. En halvminut efter 5-0 målet så jobbade han fram en målchans helt på egen hand, men Burling gjorde en fin skridskoparad från nära håll. Vid ett friläge i den sista perioden prickade Robban dessutom ribban. Som sagt, med lite flax så...

Bajens andrafemma för kvällen Kleis-Sandberg-Sjögren-Lindqvist-Steen satte nog ett litet rekord i sig denna säsong då man spelade 5-0 internt (powerplaymålen inräknade).
Totalt blev det 5 mål och 8 assist fördelat på Kleis (1+1), Sjögren (1+2), Lindqvist (3+1), Steen (0+4) medan "Sampa" fick vara utan pinnar för kvällen. Noterbart är även att just denna femma stod för alla Hammarbys utvisningar denna gång. Här slog nog Kleis till med ett personligt rekord då han åkte ut tre gånger på en period.

Skadade Steffe P satt på läktaren och fick se såväl Sjögren som Lindqvist ta sig förbi i poängligan som nu börjar bli otroligt jämn uppe i toppen. Sjögren och Lindqvist har nu 21p vardera, Steffe P står kvar på sina 20p. Lovén börjar få påhälsning med sina 18p då "Mankan" numera har 17p och Steen som nu har 16p.

På skade/sjukfronten så kan vi rapportera en glädjande nyhet och det är Robban Ohlsson som är tillbaka. Robban bildade in kedja med Holmqvist och Turpeinen och han skötte sig som vanligt strålande.
Steffe P har börjat åka skridskor igen på träningarna, men det lär nog dröja ett tag innan P kan ta i för fullt trots allt.
Martin Broed har på nytt insjuknat och han kunde således inte medverka mot Uppsala.
"Turbomannen" sattsom vanligt på läktaren, men några positiva nyheter om honom kan vi tyvärr inte rapportera.

Hammarby Hockey har som alla vet förstärkt truppen under vintern med Turpeinen, Holmqvist och Persson som vi naturligtvis grattar till "nollan" mot Uppsala även om han hade en otroligt lugn afton. Nu har även Hammarby Hockeys Souvenirshop gjort en förstärkning i butiken där nu ingen mindre än Anders "Jutte" Jutterström numera arbetar. Ännu ett skäl till att besöka Hornsgatan 96 med andra ord.

Vi hälsar Hammarby Hockeys nye naprapat, Harry Jansson hjärtligt välkommen till klubben. Harry ersätter därmed Johan Holmqvist.

990118

Nu gäller det att blicka framåt, samt att ta en plats till play-off! Hammarby har följande noteringar mot sina motståndare när fortsättningsserien sparkar igång nu på lördag för Hammarbys del.

Mot Arlanda: 1p 8-23 Mot Lidingö:1p 10-13 Mot Nyköping:2p 11-17 Mot T/B: 6p16-9 Mot Uppsala: 8p 24-10

990114

Efter 24 omgångar låg Stefan Pettersson på 11:e plats och Fredrik Lovén på 18:e i skytteligan för div 1 östra. I topp fanns inte helt oväntat, Lennart Hermansson (Lidingö) med 38p för SSKs Joakim Eriksson 31p.

I målvaktsligan tog Jocke Persson direkt greppet med finfina snittet 13,50. Kristoffer Martín och Anders Ek följer med 9,56 respektive 8,04. Noterbart är även att Ek och Persson har varsin "tvåminutare", medan Kribba har en assist.

På skadefronten så kommer Stefan Pettersson att testa på is under vecka 2. Hans gamla lagkamrat från Haninge, Robert Ohlsson röntgades under onsdagen och det hittades inga fel. I skrivande stund har vi dock inga besked när vårt spelgeni kan börja dominera isen igen. Vad det gäller födelsedagsbarnet Andreas Öhgren så pallade inte ljumskarna för isträning så han är dessvärre tillbaka på rehabeliteringsbänken. Vad det gäller Thomas Liiv såverkar det tveksamt om han kan komma tillbaka för spel överhuvudtaget denna säsong.

Hammarby Hockey kommer att ta kontakt med Örebros skyttekung under vecka 2 för eventuell övergång till Bajen. Vi var i kontakt med honom tidigare under säsongen, men då redde Örebro upp den ekonomiska krisen. Tyvärr så har den anrika klubben nu gått i konkurs, därav en ny kontakt. Mycket talar dock för att "Holma" som blev skytteligafyra i div i västra spelar för Leksand resterande tid av säsongen.

Speedkulan Christian Sjögren försökte tydligen muntra upp sina lagkamrater i utvisningsbåset i bortamötet mot Uppsala. I slutet av matchen satt det nämligen fyra Bajenspelare där samtidigt, så Sjögren passade påatt dra av ett luftgitarrsolo.

Vi säger återigen bye-bye och lycka till för vår center, Gustav "The snabeldjur" Fant som på måndag packar resväskan och beger sig ned för studier i Ängelholm.

Noterbart från Uppsalamatchen: Mikael Björnberg satte personligt poängrekord i Bajentröjan då han passade fram till tre av målen (Turpeinen, Broed, Turpeinen).
På tal om Ari "The Turp" så fick han heta något helt annat i Gränbyhallen. Eller vad sägs om Turpelainen.
I samma veva som Uppsala fick sin straff i den sista perioden så blev Hammarbys tränare, Jan Järlefelt utvisad. Orsak - Han skakade på huvudet och log.

Endast tre spelare har medverkat i samtliga 27 seriematcher så här långt. Detta gäller Arris Tsilichristos, Johan Kleis och Christian Sjögren.
Justaste spelaren så här långt torde vara Mikael Boric som endast samlat på sig tre stycken utvisningar på 25 matcher.

990112

Hammarby Hockey har nu gjort klart med en målvaktsförstärkning under resterande tid avsäsongen. Detta gäller ingen mindre än allas våran Jocke Persson som vänder hem till sitt kära Bajen. Senast Jocke vaktade kassen i den grön/vitadressen var 92/93 (Marreåret) och 93/94. Efter dessa säsonger skrev Jocke på för AIK där han spelade 2 säsonger innan han blev proffsi Tyska Ratingen Löwen. 97/98 blev det Sverige och Elitserien på nytt, denna gång för Västerås tillsammans med en annan Hammarbymålvakt, Magnus Eriksson. I slutet av den säsongen spelade Jocke även för Lidingö (utlånad av Västerås). Denna säsong har Jocke startat upp i sin moderförening Vallentuna, men är nu således tillbaka i sin egen favoritklubb Hammarby Hockey.
Anekdot: Jocke Persson är född 1970. Tog SM-Guld 1991 samt SM-Silver 1992 med Djurgården. Han har spelat 29 juniorlandskamper samt har provspelat för NHL klubben Boston Bruins. Jocke hälsar till Bajen Fans att han är glad att vara tillbaka i den grön/vitatröjan igen, där han hör hemma.

Vi passar här på att gratulera två personer för födelsedagar under vecka 2.
I morgon onsdag fyller Kristoffer Martíns eleganta flickvän, Caroline 20 år och på torsdag är det dags för turbomannen, Andreas Öhgren som blir 24 år. Fest har han redan haft med 48 personer i en 2:a. Hej å´hå!

990108

På skadefronten så har det förändrats en del sedan sist, tyvärr kanske inte allt så positivt. Martin Broed var sjuk under matchen mot Nyköping senast, men tränade under torsdagen. Andreas Öhgren har gått på is igen då man har hittat "felet" på pöjken. Robban Ohlsson och Magnus Helander är båda tillbaka för spel. Ola Sandberg som åkte på en smäll i ljumsken mot Nyköping tränade som vanligt under torsdagen. Det gjorde däremot inte Andreas Alnered. Skytteligaledaren, Stefan Pettersson haltade ordentligt i omklädningsrummet och det kommer nog dröja ett tag innan han på nytt utmanar Wallsten i racketsport. Troligen så har ett inre ledband fått sig en rejäl kyss.

Hammarby Hockey har gjort klart med ett lån under januari månad. Det gäller Färjestad centern, Michael Holmqvist född 1979, 191cm 87kg. "Honken" kommer ursprungligen från Djurgården och har ett koppel juniorlandskamper i bagaget. Tyvärr så missade han J-VM pga av skada. Under denna säsong har "Honken" spelat 9 matcher i Elitserien. Jan Järlefelt:
- "Honken" blir kanon nu när Gustav Fant lämnar föreningen för skolbänken i Ängelholm. Dessutom är han en mycket sevärd spelare med utsökt teknik.

990103

En stor idrottsprofil gick bort förra tisdagen 78 år gammal. Det gäller Rune Johansson som tillhörde de tongivande spelarna i Bamsingarna under dess storhetstid på 40-talet. Rune blev stor grabb nr 29 och var bl a med i världsmästargänget1953.

Den 10 januari sparkar serien igång på nytt med hemmamöte mot Lidingö HC. Matchen är framflyttad en timme till klockan 18.00 och de som visar upp biljett från Nordic Cup i Globen går in för 25:- vid sektion A5.

981230

Tydligen så tryckte inte våra hockeyspelare i sig alltför mycket skinka under juldagarna då även den andra träningsmatchen gick i vinnandets tecken. Efter en rejäl urladdning i den första perioden besegrade Hammarby hemmalaget Surahammar med 2-7 (0-5,2-1,0-1). Efter en strålande inledningsperiod så slog vi av på takten en aning och resterande matchtid blev således jämn målmässigt. Bajen var annars det klart bättre laget i såväl styrka som spelskicklighet där framförallt "röda femman" med Aspvik-Broed-Turpeinen-Borgar-Björnberg firade stora framgångar (noterbart var att "Turpen" var inblandad i 4 av målen 1+3). Målskyttar i Bajen var för kvällen Robert Lindqvist, Mikael Björnberg, Ari Turpeinen, CalleSteen, Johan Aspvik, Martin Broed och Christian Sjögren.

981228

Det bidde en segerför Bajen i träningsmatchen borta mot Mälarhöjden/Bredäng. För en gång skull lyckades vi vinna med uddamålet, något vi annars varit specialister på att förlora med under denna säsong. Periodsiffrorna skrevs till 1-1,0-1,1-1 och Bajens mål gjordes av Mikael Björnberg, Stefan Pettersson och Gustav Fant (endast ett par minuter innan slutsignalen).
Det var annars en typisk "julskinkematch" där alla kämpade väl, men kan betydligt bättre. Således en medioker tillställning där Ek stod i kassen och var godkänd. I övrigt bör nämnas att ingen spelare glänste, men det var heller ingen som gjorde bort sig. Boxplayspelet var det bästa för kvällen trot sett insläppt mål. Vilade för kvällen gjorde Ari Turpeinen (sjuk), Robert Ohlsson och Magnus Helander (skadade), Ola Sandberg och Niklas Karlsson (bara vilade) och som vanligt de långtidsskadade Andreas Öhgren, Thomas Liiv och Nicklas Nordström.

981227

Under annandagen sparkade junior-VM igång, men tyvärr så finns det ingen Bajare med i truppen. Under årens lopp så har vi haft följande mannar som på någotvis utmärkts sig lite speciellt.

1979 blev Pelle Lindbergh utsedd till turneringens bäste målvakt (Steen, Krutov och Kasatonov ingick bl.a. i all star team). Samme Pelle är dessutom tillsammans med Jens Johansson och Peter Andersson den spelare i Sverige som har spelat flest matcher i J-VM (21 st). Under dessa matcher höll Pelle "nollan" vid två tillfällen. Endast Sam Lindståhl (även han Hammarbyare under en säsong. Sam kom med i all star team 1987) och f d Leksingen Per-Ragnar Bergqvist är vassare med tre "nollor".

Följande Hammarbyare har varit med om en medalj i J-VM under 90-talet.
1994 (silver). Målvakten Jonas Forsberg (numera i AIK). Denna säsong var han kontrakterad av Djurgården, men var under en tid utlånad till Hammarby.
1995 (brons). Återigen målvakten Jonas Forsberg.
1996 (silver). Nils Ekman, Johan Molin och Fredrik Lovén.

Under 80-talet såfick vi bl a se Anders Johnsson, Peter Nilsson och Ove Pettersson bli världsmästare (1981).

981226

Hammarby Hockey harnu gjort klart med Ari Turpeinen för resterande tid av säsongen. Sedan tidigare hyrde vi Ari under en två veckors period, men nu tillhör han således Bajen säsongen ut.

981222

Tyvärr såblir det inget möte mellan Hammarby Hockey och Ryska topplaget Metallurg. Ryssarna har sedan tidigare blivit bestulna på sin utrustning och där försvann således kulorna för resan över till Sverige. M/B har försökt jaga ett annat ryskt lag som ersättare, men inget lag hade råd. Istället så kommer HammarbyHockey att möta arrangörerna, tillikaledes de överlägsna div 2 segrarna Mälarhöjden/Bredäng.

Fredrik Lundin fick kliva mötet Hammarby-Huddinge sedan han fått en ordentlig "kyss" av Jonas Borgar med hjärnskakning som följd. "Ludde" letade sig sedan upp på läktaren,men såg trots allt rätt pigg ut.

981221

Skadan för Ari Turpeinen var inte så illa som han själv befarade utan han var på is redan i fredags och kunde dessutom medverka mot sina gamla klubbkompisar i Huddinge igår.

Christian Sjögren som igår gjorde årets grymmaste balja åkte på en riktig smäll över läppen i mötetmot Tumba/Botkyrka. Sjögren blev knuffad/tacklad precis vid ett skottögonblick, tappade balansen och slog i munnen mot stolpen. Resultatet blev en ordentlig fläskläpp och som Sjögren själv uttryckte sig:
- Faan vad kul med alla kundbesök i morgon!

Vilade mot Huddinge gjorde Helander som fick en smäll i axeln mot Tumba/Botkyrka. Gustav Fant spelade endast ett par byten då han ändå kommer att lämna föreningen efter seriens slut för sina studier i Ängelholm. Johan Aspvik har fått semester ett par dagar tidigare så han fanns uppe i kylan i Kiruna.

Målvaktssnittet för våra mannar så här runt jul; Kristoffer Martín 10,12 (dessutom så har han en assist). Anders Ek 7,80 (som dessutom har en 2 minutare på sitt samvete).

I utvisningsligan tog Arris ett jätteskutt upp i tabellen i och med sin 10 minutare mot Huddinge. Omöjlige "Sampa" toppar med 76 min före hetlevrade Sjögren på 52. Sedan följer Lovén och Arris på 39 resp. 38 minuter.

Calle Steen och Kristoffer Martín fick äran att skriva autografer under gårdagen till alla knattar som samlades på Hovet. Lika bra att ni börjar öva er grabbar!

Vi passar även på att gratta Alnered som i lördags fyllde 20 år! Detta firade Affe med två assist under matchen mot Huddinge. Kanooon! Vi grattar även Gustav Fant som på juldagen fyller 23 år.

981216

Skadelägetförvärrat!
Nu är det tydligen så att någon "däruppe" med ett välkänt namn på tre bokstäver har något emot Hammarby Hockey. Skadade spelare har samlats på hög och sjukstugan likaså. Så varför inte öka på det hela med nyförvärvet Ari Turpeinen som lyckades få en spricka i foten i mötet mot Södertälje (borta 3-5 veckor). Johan Kleis är vår nye pendlare mellan slafen och muggen, och tränaren Jan Järlefelt mår pyton med hög feber (därav blixtinkallades Wallsten till båset mot Tumba/Botkyrka). Magnus Helander åkte på en tackling i mittenperioden mot T/B som tog illa i högra axeln. Han grinade ordentligt illa och vi får se vad läkaren Waldebäck har att säga. En match återstår ju innan juluppehållet.

Hardy Nilsson ger bra travtips
Vår sportchef Hardy Nilsson var på TV under onsdagskvällen då det var sändning från Solvalla. Skicklige travexperten Hardy fick bl a se sin egen häst Given Promise (som han äger tillsammans med Ronnie Glysing) vinna med Torbjörn Jansson i sulkyn. I samma lopp kom Bajenkusken, Erik "Busen" Svensson 3:a.

Gustav Fant imålet?
Vad händer om båda målvakterna Kristoffer Martín och Anders Ek skulle insjukna? Jo tydligen har det visat sig att Gustav "The snabeldjur" Fant är en hejare i kassen. Enligt Jonas Borgar så var Fant betydligt bättre än ett par av de ordinarie målvakterna i Haninge under pojkaren. Watch out Kribba/Ek.

Nu har det tydligen glömts prylar i omklädningsrummet igen. Vi har varit med om tröja och skridskor tidigare, denna gång var det dags för benskydden. Som tur var finns det alltid ett par extra med i reserv, oturen denna gång var att de var av olika längder. Vem som glömde prylarna denna gång talar vi tyst om.

981214

Den tidigare så tråkiga långtidsskadelistan har nu tyvärr ökats på med ytterligare en man då spelgeniet Robert Ohlsson åkte på en tackling under träningen i helgen. Den tog så illa att höften och ljumsken fick sig en smäll och nu är han tyvärr borta i 3 till 6 veckor.

På sjuklistan har Calle Steen kommit tillbaka in i truppen medan Fredrik Lovén och Johan Kleis numera pendlar mellan bingen och muggen.

Träningsmatcherna under juluppehållet är spikade och ser ut enligt följande;
28/12 kl 19.00 Hammarby - Metallurg Novokuznet(i M/Bs ishall)
30/12 kl 19.00 Surahammar - Hammarby
Noterat: Metallurg leder den Ryska ligan i skrivande stund.

981208

Vaccinationsdags för spelarna i HammarbyHockey!
Kanske är det på tiden då förkylningstiderna i truppen har varit stor på sistone. Nu senast så tvingades Martin Broed att vila och förhoppningsvis så slipper vi "vilande" spelare framöver.
På skadefronten har vi nu målvakten Kristoffer Martín som har haft lite ont i ryggen under en veckas tid. Idag måndag kommer han dock att återuppta sin plats i kassen på Hovet vid träningen kl 18.00.

Som ni vet så glömde Arris sin matchtröja mot Lidingö. Nu var dock backkollegan George Umunna strået vassare genom att glömma sina skridskor på Hovet när vi hade match i Pinbackshallen mot Arlanda. Frågan är bara hur han kunde missa dem, med tanke på storleken?

F d Hammarbybacken Björn Mannerkvist går skadad igen. I en match med sitt nya gäng, Mälarhöjden/Bredäng åkte han på en tackling i samma veva som båsdörren öppnades. Björn tog emot sig med handen som vek sig så olyckligt att båtbenet gick av i handen.

Vi ber om ursäkt å Stefan Petterssons vägnar att vi har stulit en assist för honom. I matchen mot Uppsala fick Bajen nämligen en dubbelassist på sista baljan som domaren inte noterade (inte vi heller för den delen). Så istället för att herr P ska fälla en tår så ger vi nu honom en extra pinne i poängligan.

981130

Kapten Tsilichristos var nog lite nervös strax innan matchstart mot Lidingö. Det var nämligen såatt han hade glömt matchtröjan kvar i omklädningsrummet på Hovet. Detta märkte dock Borgar som plockade med 45:an i sin trunk.

Tyvärr så kommer Hammarby att tappa skicklige centern Gustav "The snabeldjur" Fant mitt under denna säsong då han har kommit in på pilothögskolan nere i Ängelholm. Den18 januari bär det av och vi får hoppas att det går väl för Fanten. Kanske blir det hockeyspel med Rögle, vem vet?

På sjuk/skadefronten kan vi notera att Boric och Robban Lindqvist är sjuka, medan Andeas Öhgren inte har blivit bättre av sin laserbehandling för ljumsskadan. Liiv diskuteras det operation för, medan Nordström är nyopererad och han blir borta hela säsongen. Calle Steen som har varit sjuk under en tid startade matchen mot Lidingö, men klev av tämligen snabbt för Björnberg.

981125

Hammarby Hockey har gjort klart med ett lån från grannklubben AIK under en till en början tvåveckorsperiod. Detta gäller den välväxte forwarden, Ari Turpeinen. Den186cm, 95 kilo tunge mannen kommer att ge tyngd och styrka till Hammarbys anfallsspel och detta kommer vi att få se på Hovet redan ikväll.

Gårdagens träning bjöd påen hel del powerplayspel där Martin Broed var tillbaka från sin magsjukdom. Han fickäven ett skott på insidan av knät så det var bara att plocka fram ispåsen. Det var dock ingen fara med våran nr 13.

Tillbaka från magsjukan är även mannen med de magiska handlederna, Robban Ohlsson. Dessvärre så får vi nog avvara backen Johan Aspvik till kvällens drabbning. Johan fick en smäll över nosen senast mot Huddinge och fick där avsluta matchen med juniorgaller. Nu är han åter i träning med en ordentlig fläskläpp samt ömmande tänder. Födan de senaste dagarna har med andra ord varit flytande eller av barnmatskonsistens för att herr Aspvik ska ha fått någon näring överhuvudtaget.

981123

Skade/sjukläget är nu följande."Turbo" går på laserbehandling för sin ljumske och kan i värsta fall vara borta 4 veckor. Thomas Liivs höft höll inte när han testade på ispasset senast, nu talas det om operation för hans del. Martin Broed och Robban Ohlsson är magsjuka

Kribba Martín fortsätter att storspela i kassen och hans snitt är nu finfina 11,66 fördelat på 280 skott och 24 insläppta.

Senaste individuella strafftävlingen som grabbarna hade vanns av Arris medan Robban Lindqvist fick äta den berömda löken och ha på sig tomteluvan. Iskallt av "Linkan" att sätta straffen mot Huddinge som revansch på sig själv. Nämnas bör att Arris tyckte att det var godare att äta "förlustlöken" än "vinstäpplet".

Vi ber dessutom om ursäkt till Lovén som vi har råkat stjäla en assist av. Den har vi numera lämnat tillbaka igen.

Vid ett av de frivilla träningspassen på Hovet var "Järlan" och "Hårde Hardy" ute och körde för fullt. Il tempo gigante, eller?

981118

Grabbarna i laget har tidigare klagat över att de nya byxorna innehåller för mycket skydd som ger en viss stelhet i rörelseschemat. Frågar man målvakten Kristoffer Martín får man nog inte riktigt samma svar. I matchen senast mot Södertälje fick han ett slagskott från backen Thomas Nilsson som tog på låret. Resultatet av skottet gav ett präktigt blåmärke som Kribba ökade på under tisdagens badminton mot "grävskopan" Wallsten. Kribba lyckades nämligen med konststycket att klappa till sig själv via en smash, precis på blåmärket.

Söders stora playboy, Andreas Öhgren var på laserbehandling under tisdagen och fick beskedet att vissa fibrer i ett muskelfäste vid ljumsken är totalt slut. Detta kan i värsta fall leda till 4 veckors vila.

Mer ljumskskada, och nu gäller det en f d Hammarbyspelare Fredrik Svensson som numera spelar i Hardy Nilssons gamla norrlandsklubb, Skellefteå. Under inledningen av serien så har Fredrik tyvärr bara spelat en halv match. Under denna vecka kommer han att göra comeback.

981117

Rapport från senaste träningen:
Andreas "Turbo" Öhgren fick under måndagen laserbehandling för sin onda ljumske och fick isförbud från läkaren. Stefan Pettersson som har gjort 7 mål på de 3 senaste matcherna träffade knappt målet under 1 timmes tid. Annars var det full fart på träningen där George Umunna var nära att ramma tränaren Jan Järlefelt under en övning.

981116

Målvakten Kristoffer Martín har hittat storformen igen! I mötet senast mot Södertälje blev Kribba utsedd till bästa spelare i Hammarby och fick bl a en blomma i två våningar till pris. Han får nog fråga floristen, tillikaledes lagledaren Leif Dässman vardet var för modell. Vad det gäller snittet för Kribba så har han nu passerat det magiska 10 strecket med sina10,29.
Robban Ohlsson har fått vänta lite extra på sitt namn bak på ryggen. Anldningen är enkel. När tygbiten kom till oss så stod det Olsson istället för Ohlsson.
"Vår" trevlige Tjeck, Radim Haupt, sänder hälsningar från USA där han numera spelar. Destinationen är Mohawk Valley Prowlers sedan han spelat två matcher för Florida Panthers farmarlag där han noterades för två assist.
Vi sänder ett jättegrattis till Rolf Ridderwall som fyller 40 år på lördag.
Hur är det med kollen grabbar?
Klockan 15.58 ringer Christian Sjögren till kansliet för att fråga vilken tid det är träning i måndags. Vi svarar 16.30 varpå Sjögren utbrister i ett åh, faan nu är det bråttom.
Andreas Öhgren är fortfarande inte helt frisk från sin ljumskskada som har spökat i en månads tid nu. Hans far "Dubbelturbo" (som hade en kanonpingla från Malmö vid sin sida) var på plats i Scaniarinken under söndagen och fick äntligen se sin grabb vara med om att vinna en match under denna säsong. Nämnas bör även att "Dubbelturbo" är en hejare på "kasta puck i mitt" vid tävlingar i periodpauserna. Vid två tillfällen har han varit given segrare men i sista sekund så har någon lyckats pricka hans puck.
Om ni tycker att lagledaren Leif Dässman ser strålande brun ut så beror det på en veckas semester i Spanien. I hans ställe så har skadade Thomas Liiv hoppat in, och som han själv sade:
- Jag är en obesegrad lagledare!
Nu när bandysäsongen har sparkat igång kommer souvenirshopen på Hornsgatan 96 att öppet även på söndagar vid match på Zinken.
Öppettider:
Mån-Fre 10-18 (vid match 10-19)
Lör 10-14
Sön 10-14 (vid match på Zinken)
Hammarby Hockey hade under senaste hemmamatchen fint besök på Hovet då kanonmålvakten, Per Fahlström var polisansvarig för tillställningen.
På skadefronten så har det förbättrats rejält för skicklige Thomas Liiv. Via akupunktur så räknar Liiv med att vara på is igen under början av nästa vecka. Backen Nicklas Nordström kommer att opereras under denna vecka för sin korsbandskada i knät.
Robert Lindqvist tog ett rejält skutt upp i utvisningsligan efter sina 12 minuter under matchen mot Arlanda. "Linkan" har dessutom ledigt från träningen under torsdagen för att "spela hockey" i Nacka Ishall med sitt jobb.
Kan det vara så att tränarduon Järlefelt/Hollner är skrockfulla?
Ingen träning för grabbarna idag nämligen.
Kan det ha med datumet fredagen den 13:e attgöra.
Jason rules!
(Intervju med Kristoffer Martin:)
Tjenare Kribba! Har Du funnit fjolårsformen nu?
- Ja, det har fungerat riktigt bra de senaste matcherna.
Du har fått starta denna säsong på bänken av olika anledningar. Vi talar om övervikt, dålig på träningarna m.m.
- Övervikten var inte bara "fel kilon". Jag har blivit betydligt starkare också. Men jag har nu frångått att lyfta tunga vikter för smidigheten och snabbhetens skull. På försäsongen var jag lite halvrostig på träningarna, men nu flyter det på bra.
Vad betyder målvaktstränaren, Björn Karlsson för Dig?
- Han är mycket bra. Det är bl a hans idé med badmintonspel som kansliets Wallsten får ställa upp på. Den träningen har varit mycket viktig för snabbheten vid sido-förflyttningarna.
Det går rykten att Du är skotträdd!
- Va! Det var som tusan, det har jag aldrig hört.Har nog aldrig hört om en målvakt som är skotträdd över huvud taget. Jag har en känsla av det inte skulle fungera så bra.
Ledig i helgen, det var väl skönt!
- Ja, och välbehövligt. Det gäller att hålla koncentrationsförmågan uppe och det blir knivigt med matcher stup i kvarten.
Vilken tränare har betytt mest för dig genom åren?
- Det är utan tvekan, Jan-Åke Tiensuu.
Har du någon förebild?
- Det är Peter Åslin.
Jaha, dricka bira och åka rullstol!
Nja, mer innan den karriären. Numera är det NHL- målvakten Chris Osgood som har titeln, favoritmålvakt.
Är det någon av spelarna i laget som Du inte skulle vilja äta middag hemma hos?
- Ja, Öhgren ligger inte så bra till. Har en känsla av att det inte blir någon höjdarmåltid därdirekt. Calle Steen får inte heller glömma, han har en sån djäkla tåbira att man nog skulle tappa aptiten.
Åka bil med då?
- Har bara åkt med "Affe" och han ärhelt ok.
Umgås du mycket med några av spelarna i laget?
- Nej det gör jag inte. Av ishockeyspelare så umgås jag mestadels med Björn Mannerqvist som numera spelar i Mälarhöjden/Bredäng. Min flickvän och hans dito är dessutom kompisar vilket inte gör saken sämre.
Snygg tjej Du har förresten!
- Tack!
Lycka till framöver nu!
- Tack igen!
Hammarby Hockeys souvenirshop har nu smygöppnat sin butik på Hornsgatan 96. Vad det gäller spelbutiken på Götagatan 81 (korsningen Götgatan/Blekingegatan) så är den i full gång. Tänk på att alla inlämnade spel tillfaller klirr i kassan för Hammarby Hockey.
Hammarby Hockey hade fint besök på Hovet senast. Mittbacken Johan Andersson (som tydligen har ett 3-årskontrakt med Hammarby) fanns på plats för att kika på sin bror, Joakim Andersson som lirar i Lidingö.

Jocke Forsberg fanns även plats för att kolla in sina gamla kamrater (Jocke var siste man att få kliva av truppen denna säsong). I Väsby gör han dock stor succé tillsammans med sina mannar i första femman som under 9 matcher har gjort 55 poäng tillsammans. 15 av dessa har kommit från Jockes klubba.

Trefaldige skytteligavinnaren, Tony Skopac fanns även han på plats. Tony som vann 91/92 (23+21=44p), 93/94 (46+29=75p), 95/96 (23+20=46p) har nu lagt skridskorna på hyllan för gott i stora sammanhang, men att besöka gamla anrika Hovet och kolla på sitt favoritlag det kommer han aldrig ifrån.
Efter lång och trogen tjänst i Hammarby Hockey så har nu materialaren Sergio Ronchelli tagit steget över till grannomklädingsrummet där AIK håller hus. AIK-Roger behövde hjälp och eftersom "Sergan" är en gammal kamrat till honom samtidigt som vi redan har två andra materialare i Hasse Hansson och Mikael Persson så kom vi alla överens. Vi önskar "Sergan" lycka till i sin nya förening och tackar för alla dessa år med oss.
Två man hade lite ont i fossingarna vid senaste träningspasset. Backarna Johan Aspvik och Nicklas Karlsson hade nämligen fått var sin puck på grickan efter slagskottssituationer. Hardy Nilsson påpekade - Det är lugnt grabbar, pucken är av gummi!
På frågan till Kristoffer Martín hur kul på skalan 1 - 10 är det att vakta båsdörren i matcher fick vi svaret: "Den siffran finns inte med på skalan vill jag lova. Något tråkigare finns inte! När man var yngre och spelade pojkhockey spelade det inte så stor roll, men nu är det skrämmande tråkigt..."
Glädjande nyheter då Martin Broed kör för fullt på träningarna. Även Andreas Öhgren kör numera förfull maskin.

En halv glädjande nyhet var att Thomas Liiv inte hade discbråck, utan det var hans höft som hade åkt påen rejäl kyss. Thomas kommer att vila samt att få akupunktur för sin skada. Enligt han själv så hoppas han på spel om två veckor.

Vi har fått en ny assisterande lagkapten i kämpen Jonas Borgar. "Bogge" har tagit över rollen då både Liiv och Öhgren finns på skadelistan.
Arris Tsilichristos såg väldigt skojig ut på senaste träningspasset. Vid förra träningen så hade grabbarna en intern strafftävling där siste man fick straffet att äta en rå löksamt att bära en tomteluva fasttejpad på hjälmen. Snacka om att det blev varmt omskallen för stackars, Arris!
Vann tävlingen gjorde Martin Broed.
Ikväll (måndag) är det dags för Rolf Ridderwall tema på Hovet då Hammarby tar emot Södertälje SK. "Riddarn" skriver bl a autografer och delar ut souvenirer.
Efter samtal under dagen med bandytränaren Peter Isaksson så tvingas tyvärr bandygänget hoppa av presentationen av laget som skulle äga rum på Hovet på måndag 19/10 (Hammarby -Södertälje). Detta pga att de har planerat in en extra träningsmatch på studenternas i Uppsala under tisdagen.
Magnus Helander fick i fredags uppsöka Södersjukhuset sedan han krockat med skytteligaledaren, Fredrik Lovén på träningen. Ingen större fara med "Mankan" som dock troligtvis fick sy ett par stygn.

På träningen gick även backen George Umunnas ena skridsko sönder (som han väntade på i nästan tvåmånader). Georges täckte ett skott som tog på skenan och vips så satt den gamla grickan på foten igen.

Robert Ohlsson var på plats igen, men ordentligt trött i slutet av passet sedan han landat på Arlanda endast ett par timmar innan träningens start. Men trots ett par halvsömniga ögon så serverade Robban ett par "mackor" till kedjekamraterna, helt utan chans för motståndarbackarna.
Han kan bli guld värd, nu när serien vänder för första gången.
Vi sänder en hyllning till tacklingsspecialisten och nuvarande skytteliga 5:an, Martin Broed som i morgon lördag tar sin Jenny upp till altaret för att ingå äktenskap. Med tanke påatt söndagen har en seriematch som väntar (Arlanda borta i Pinbackshallen) så kommer det inte att bli något sjöslag från herr Broeds sida.
På lördag kommer travkusken, Erik Svensson att få Hammarby Hockeytröjan i sin hand av VDn Ronnie Glysing samt sportchefen Hardy Nilsson. Denna unika händelse kommer att bevakas i ett specialreportagei TV 4s program "Vinnare" som sänds kl 17.15. Erik är sponsrad av Hammarby Hockeys spel & souvenirbutik och kommer att använda tröjan vid samtliga lopp framöver.
Tuffe Niklas Karlsson blev "gårdagens kompis" sedan han delat ut en hel kartong med gratis ex av tidningen Slitz. Tyvärr så glömde nog Niklas att ge domaren ett exemplar. Hur förklarar man annars 2+2+2 i utvisningsbåset?
Vi sänder ett något försenat grattis till Magnus Helander som fyllde 23 år i tisdags. Detta firades bl a i omklädningsrummet med tårta till gänget. Materialaren Hasse Hansson var tydligen hungrig enligt vissa källor, eller så var tårtan hypergod.
Under denne vecka så har laget fått nya byxor (gröna) som enligt hela gänget nog varit de styvaste de någonsin har spelat i. Det kommer nog dröja till hemmamatchen på onsdag innan vi åskådare får bevittna de nya "paltorna" så grabbarna hinner mjuka upp dem på ett par pass.

Stackars George Umunna vars nya skridskor har varit restnoterade från Jofa under en lång tid. Inte heller några brallor fick George som istället drog på sig sina gamla vinröda bamsingbyxor. Då plockade "The mean machine" fram Georges nya undangömda byxor som hade gömts på skoj. Utan ett ord gick dock den väldige herr Umunna på is med de gamla byxorna på sig. Kan vi vänta oss ett par extra, tuffa tacklingar på backkompisen!?! och grannen i omklädningsrummet de närmaste dagarna?

Jonas Borgar gjorde ett riktigt praktmål på träningen i torsdags. Enligt han själv så kommer han leva på denna balja under resten av denna månad, nej föresten, detta mål slår t o m ut ett gammalt ungdomsmål mot Boo IF så denna pärla kommer jag att leva på resten av säsongen. På samma träning åkte Steffe P på årets läckraste tripping av kedjekompisen "The snabeldjur". Steffe P föll som en fura och dundrade in i planket med stor kraft och ett stort leende på läpparna.

På skadefronten är det nada inför kvällens drabbning borta mot serieledande Lidingö. Robert Lindqvist och Ola Sandberg som vilade senast mot Nyköping för sträckningari ljumsken finns båda på plats idag. Sjuke Thomas Liiv är även han tillbaka. Saknas under kvällens match gör istället Andreas "Turbo" Öhgren av personliga skäl.
Till nästa års permanenta Allsvenska så är det sedan tidigare spikat att Div 1 östra slår sig ihop med Div1 norra och inte Norra/Södra som det har stått i flertalet av de stora dagstidningarna de senaste dagarna. Italienska Media Partners hockeyansvarige Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson har kontaktat Hammarby Hockey angående den kommande Superligan i ishockey. Media Partners vill ha ett derby i Stockholm och eftersom AIK tackade nej till erbjudandet gick förfråganvidare till Hammarby. Blir Superligan verklighet kommer de medverkande lagen att få stora resurser att köpa ett antal spelare av stjärnstatus.
På skade/sjukfronten är det endast George Umunna som i skrivande stund inte är spelklar. George dras fortfarande med sin ljumsk- och handskada.
Calle Steen som varit sjuk en längre tid körde med A-laget i torsdags på Hovet. Hurvida Calle kommer att medverka mot Huddinge i den 3:e omgången är i skrivande stund oklart.
Senaste mannen att få lämna truppen var backen, Björn Mannerqvist som gick till Leksands farmarlag Mälarhöjden/Bredäng. Samma lag som såg till att Björne tappade ett par framtänderi träningsmatchen på försäsongen. Björna har dock redan slagit sig in i förstafemman där bl a Rickard Bergman, Niklas Gulliksson och Tommy Leinonen spelar. Vi önskar Björne lycka till i sin nya förening.
Spelgeniet Robert Ohlsson har nu stuckit till USA med förhoppning att ta en plats i ett lag. Skulle inte Robert platsa eller icke trivas "over there" så återvänder han hem till Hammarby. Tillsammans med Robert åker även Haningemålvakten Micke Thörnqvist.
Som ni nog förstod av texten i Expressen så blev den lite tokig i torsdagens upplaga. Det var inte Anders Wallsten utan Arris Tsilichristos som blev matchvinnaren mot Tumba/Botkyrka med två mål och en målgivande passning. I och med detta så tog den Grekiske guden topplaceringen i skytteligan efter två omgångar.

Warriorpriset mot Tumba/Botkyrka gick till den f d Tumbaspelaren, Thomas Liiv som slet förträffligt mot sina gamla lagkamrater. Jonas Borgars huvud verkar ha krymt! Under inledningsmatchen mot Södertälje tappade "Bogge" krukan två gångerunder loppet av tio minuter.
Ruffigaste spelaren så här långt (träningsmatcherna inräknade) är, inte helt oväntat, Ola "The mean machine" Sandberg som har dragit på sig 11 minuter samt ett matchstraff (han slängde handskarna, men motståndaren "vågade" inte ställa upp). Arris har även han ett matchstraff, medan kvicke Christian Sjögren som gång efter annan dominerar träningarna har dragit på sig flest två-minutare (6 st).
Efter den första seriematchen så har målvakten, Anders Ek  snittet 9,67
(antal skott han motar innan pucken slinker in).
Våra sjuklingar George Umunna och Calle Steen var på plats och hejade på sina lagkamrater nere i kringelstan. Värre var det med "Turbo" som efter att ha snurrat i en timme äntligen hittade till arenan (då hade det spelats en period). Någon gav honom den intelligenta vägbeskrivningen: "När Du kommer till Södertälje, vik av till höger."

"Turbos" svar på tidigare utskickade enkät och då gäller det frågan, favoritresa! Tyvärr så kan vi inte lämna ut herr Öhgrens svar p g a censur och då kanske ni förstår vilken "resa" han talar om.

Warriorpriset för bästa kämpainsats mot Södertälje går till två herrar, Mikael Björnberg samt Jonas "förkrymparhuvudet" Borgar.
Det har varit lite sjukstuga i truppen under en tid där bl a "Turbo", Broed, Sandberg, The snabeldjur och Lindqvist har varit däckade. Alla är nu mer eller mindre friska och är i full gång.
Biofreaket Stefan Pettersson har klippt sig, och var så stilig så då lagfotot knäpptes under ledning av Stig Kenne.
Vi passar även på att sända ett försenat grattis till backen, Martin Broed som fyllde 22 år för en dryg vecka sedan.
Efter matchen mot Bofors så hade grabbarna en grymt skojig inkilning för de nya lirarna. Vi tänker inte avslöja mer än att vissa av dem tydligen inte har slängt "handväskorna" ännu!
Spelgeniet, Robert Ohlsson kommer att sticka till USA den 28:e september i ett försök att ta en plats "over there". Den klausul var vi överens om när kontraktet skrevs med Robban.
Hammarby Hockey har engagerat Hardy Nilsson som sportchef och Rolf "Råttan" Edberg som evenemangsansvarig.
Efter en framgångsrik karriär somtränare i Tyskland (Köln, München, Düsseldorf) med bl a 5 tyska mästerskap, återvänder nu "Hårde Hardy" till svensk ishockey.
"Råttan" återvändertill moderföreningen efter ett antal år som spelare i AIK, Washington samt TreKronor. "Råttan" och Hardys erfarenhet och kompetens är ett starkt tillskott i en ny organisation som Hammarby Hockey nu bygger för framtida målsättningen- Elitserien.