Välkomna till en ny hockeysäsong!

Jan Järlefelt, tränare

JAN JÄRLEFELT:
Yrke: Lärare/tränare
Född: Ja...!
Bor: Sköndal
Längd: 177 cm
Vikt: 75 kg
Familj: Familj med två söner
Antal säsonger i Hammarby: Fyra som spelare, debutant som tränare
Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 1998/99

Efter många år i grannklubben är jag tillbaks i min moderklubb och föreningen som ligger djupast i mitt hjärta. Det känns både inspirerande och spännande. Säsongen startade i början av maj med träning fem dagar i veckan. Tyvärr hade det försvunnit många spelare sen förra säsongen så truppen var ej så stor i början, nämligen 10 st. Men endast efter några veckors hårt jobb hade vi 25 spelare i träning. Ett bevis på den attraktionskraft namnet Hammarby har

Spelarna har tränat mycket seriöst och ambitiöst vilket gjort att träningen har kunnat bedrivits på en hög nivå, såväl beträffande kvalité som kvantitet. Vi kommer bra tränade till issäsongen, styrkemässigt ligger vi på en högre nivå än tidigare säsonger.

Vi har spelat åtta träningsmatcher i skrivandets stund, sex mot div 1-lag och två st mot div 2-lag, och vunnit fem, spelat två oavgjorda och en förlust. Matcherna har varit ömsom vin, ömsom vatten. Vi har blandat bra sekvenser med dåliga och gjort mycket missta som motståndarna utnyttjat. Det gäller att man slipar bort sådana detaljer för att nå framgång. Laget är dock ganska ungt, medelålderna är 22 år, och med ung ambition och hård träning ska vi trimma in ett fungerande lag som ska bli bättre med tiden, hur långt det räacker får framtiden utvisa.

Målsättningen är dock att vara med i nästa års nya div 1-serie som kommer att bestå av två serier med tolv lag i varje. Allt annat får ses som en bonus i detta läge. Hoppas att just Du kommer och hjälper till att skapa en skön stämning på Hovet, kanske likt den som fanns på ”den gamla goda tiden”. Varför ska inte hockeyn följa i bandyn och fotbollens spår...?

”G B G” Järlan

(031015)