Debatt:

Det krävs uppryckning!


För det första skall jag säga att jag varit Bajrare hela mitt liv och det är inte alltid så kul - särskilt inte när man bor i en håla som Ljungby. Jag försöker dock se så många matcher som möjligt - i år har det bara blivit tre i hockeyväg: triumfen mot gnaget, premiären mot Arlanda och nu sist bortafighten mot Lidingö.

För mig har hockeyn alltid "känts" lite extra och jag har alltid påstått att i år blir Bajens år - i år blir det kval - kanske rent av spel i elitserien. Och så i år så kom det som jag väntat på så länge - en storsatsning av Hammarby hockey!!
Och jag tycker att det lag Bajen har på pappret är av nästan elitserieklass - om man jämför med lag som VIK och LHC som i och för sig inte håller elitserieklass egentligen - och så får man stryk av lag som Lidingö som tom är farmarlag till Hammarby...

Sånt händer ibland men det har varit alldeles för många sådana matcher i år vilket kan leda till utebliven superallsvenskbiljett som i mina ögon vore en katastrof för Hammarby hockey.
Igår kämpade ju knappt spelarna på planen ens - och vad är det men säger:
Motivation slår alltid klass...

Nej det krävs en uppryckning bland både spelare men också bland supportrarna. Jag har förstått att vissa tycker att det är ointressant att kolla på Hammarby möta lag som Lidingö och tom förlora ibland, och går istället och ser på bandy eller nåt annat - men är man Hammarbyare så är man väl Hammarbyare och jag kan faktiskt inte förstå hur man kan hålla på Hammarby i fotboll och tex SSK i hockey.
Jag läste i gästboken för ett tag sedan en kille som tyckte att det var dumt att hockeyn och fotbollen hade samma gästbok eftersom han höll på Bajen i fotboll och SSK i hockey och tyckte att de kändes konstigt att skriva hur mycket han älskade Bajen men samtidigt skriva skit om Bajen hockey... NATTSVART är ordet !!

Nej det är nu spelarna behöver behöver stöd - så alla: se nu till att ta er till Hovet och bortaarenorna och stötta våra hockeykrigare så skall vi tillsammans reda upp en plats i superallsvenska och väl där kan ju allt hända.....

Ljungby
(991119)


Svar och kommentar från en Skellefteåsupporter:

Vill först säga att jag är ett stenhårt Skellefteå AIK-fan, så för mig ser livet ganska bra ut just nu. Men, jag vill också säga två saker...

1. Också jag har varit MYCKET förvånad över det minst sagt svala publikintresset för Bajen Hockey... När SAIK var på Hovet tror jag fanken det var fler som höll på SAIK, och det är lite konstigt. Så du gör helt rätt i att ta upp ämnet.

2. Hammarby har köpt hur många spelare som helst i år. På papperet är man bra, men... Jag har alltid tippat att Bajen inte klarar Superallsvenskan i år, helt enkelt för att det tar tid att svetsa ihop laget. Att det inte är klart ännu märks väl speciellt en sån gång som när man går på nitar mot Lidingö o dyl. Ha tålamod. Ha mycket tålamod.
För om ni kan behålla laget och kanske förstärka ytterligare till nästa säsong - då kan Hammarby på allvar vara med och slåss om en plats högt högt upp.

För övrigt måste man ju nästan säga det här... tror att ni får pisk i helgen! ( Annars vore man ju ingen supporter ). Skellefteå AIK vinner med 5-1!

Robban
(991120)

Kommentar från en Hammarbyare:

Instämmer helt och hållet det du skriver.
Jag går personligen på så många hemmamatcher som möjligt och tar också ungarna med mig.
Vad jag har sett så är Bajenklacken i det närmaste obefintlig. Det verkar som supportrarna skiter i Bajen Hockey till förmån för bandy och fotboll. Vilken skillnad mot när jag gick mer aktivt då var det minst 2000 på läktarna. Nu när dom har ett ganska bra lag så ser man knappt 500 tyvärr.

Enligt min uppfattning så tycker jag att hockey är roligare. Jag vet inte varför supportrarna har slutat gå på hockey. Kanske det att Bajen var inte speciellt bra under många säsonger. Men det kanske inte heller är en orsak, för Bajare är ett tåligt släkte som gläds över det lilla. Att dom har storsatsat inför den här säsongen har kanske passerat obemärkt till förmån för bandyn där dom har blivit Grymma.

Vi får hoppas på bättre sammanhållning och att spelarna faktiskt kämpar i alla perioder, inte bara som dom flesta matcher jag har varit på, vakna och börja lira hockey sista perioden.
Den inställningen räcker aldrig till Superallsvenskan.
Tack för ordet

Hälsningar Bajen Draken

(991120)