Johan Andersson

Intervju inför matchen mot Huddinge 991011


Texterna publicerade på Hammarby Hockeys hemsida säsongen 1999/2000

Välkommen tillbaka säger vi till Jocke Andersson som under en tid varit borta pga skada samt sjukdom. "Kimmen" tränar på nytt med grabbarna och ser med all säkerhet till att det dundrar i planket på Hovets "nya" sarg.
För två år sedan spelade Du för just Huddinge för att sedan ta steget till Lidingö. Varför lämnade Du Huddinge?
- Efter tre säsonger i föreningen kände jag att jag bara stod och stampade. Jag behövde nytt blod, en nytändning helt enkelt.
Årets upplaga av Huddinge är så gott som helnytt. Finns det några spelare kvar från Din tid?
- Backen Stefan Düsing samt Jonas Rådlund fanns med på den tiden, fast Düsing spelade inte så mycket då. Sen var ju Lasse Falk med även på min tid.
Du började säsongen ypperligt tillsammans med Robban Edholm som backpartner, men vad hände sen?
- Vi spelade rent ut sagt skitbra mot AIK och Oskarshamn, men sen åkte jag på en ryggskada och när den sedan var läkt så var viruset på plats istället.
Hur långt har Du kvar innan Du är helt ikapp?
- En, kanske två veckor, sen borde jag vara i fas med de övriga så att säga. Det man släpar efter med är själva matchträningen, men serien är ju lång så det kommer knappast att bli några problem på sikt.
Var Du på fotbollen senast i mötet Hammarby-Djurgården för att checka in brorsan?
- Javisst! Fan vilken nagelbitare det var sista 10 minuterna. Hoppas att de klarar sig kvar nu.
Brorsans insats?
- Som vanligt mycket bra. Tyvärr så fick han en varning och blir avstängd i nästa nagelbitare mot Göteborg.
Returmöte ikväll mot Huddinge, vad blir resultatet?
- Det blir säkert en tät match då Huddinge oftast är mycket skickliga defensivt. Men jag tror att vi vinner med 3-1 och Att Wallenberg avgör, han är förbannat bra!


Intervju inför säsongen

Joakim Andersson, 22 år, är 193 lång och väger 96 kilo. Så det är ingen man vill bli trampad på sin ömma tå av. Joakim har spelat i tre klubbar fram tills nu. Ungdomsåren var i Mälarhöjden/Bredäng, sedan blev det en rad säsonger i Huddinge och så förra året i Lidingö.
Varför Bajen?
- Jag snackade med Glysing och han berättade om Hammarbys planer. Det såg mycket intressant ut. Och det är klart man vill vara med om en sån satsning. Organisationen är perfekt och vi har fått ett ruggigt bra lag.
Joakim är som sagt stor och stark, något som naturligtvis är bra om man spelar back. Att han "inte viker en tum i man-mot-man-situationer" garvar han lite åt, men håller med.
- Ja, jag väger ju 96 kilo och då får man ett överläge i närkamper. Om man ger allt så vinner man 100 procent.
Gillar du fysisk hockey?
- Nja, det är klart att det roligaste är passningar, snygga mål och glamourhockey. Men vissa har inte den begåvningen.
Din bror (Johan i Hammarby fotboll) är också en stor, tung back. Spelar ni likadant, fast i olika sporter?
- Ja, det gör vi nog. Han spelade lite ovårdat förut. Fick ganska många gula kort. Men han har blivit bättre nu. Jag spelar fysiskt men inte så fult. Jag blir inte utvisad SÅ mycket.
Bröderna Andersson är födda djurgårdare (pga pappan), men för Joakim är det Bajen som gäller. Inte bara i hockey.
- Jag ser alla hemmamatcherna på Söderstadion. Det är ett grymt drag. Det skulle vara kul om det blev likadant på Hovet. Det skulle faktiskt inte spela någon roll om Djurgården åkte ut. Visst var jag djurgårdare, men de känslorna kan inte ha suttit så djupt.
Hur går det för er i år?
- Det är svårt att säga. Det är ju bara ungefär fem spelare kvar sen förra säsongen, men på papperet ser det riktigt bra ut. Får vi ihop laget så kan vi gå hur långt som helst. Vi bör klara oss till Superallsvenskan, det tycker jag.
Joakim har laddat upp med träning varje dag under sommaren. En veckas semester på Gotland har det blivit. Han kan tituleras "hockeyspelare" eftersom han just nu inte har någon annan sysselsättning. Men han hoppas att han kan greja ett jobb framåt hösten. Han tycker att Hammarby Hockey har värvat klokt i år. Inte bara några fixstjärnor utan många olika spelartyper. Och han tror inte att det finns någon risk för fiasko i stil med Team Boro.
På frågan om han kommer att färga så skrattar han bara.
- Jajjemän...

Benjamin Thorén
(091206)