Tomas Kollar

”Det brukar bli en sågning här och där”


Texterna publicerad på Hammarby Hockeys hemsida 8 oktober 2000

Tomas Kollar är 18 år gammal och en av Hammarbys talangfulla juniorer som tagit det långa steget från junior- till seniorhockey.
  För tillfället står han precis på gränsen till en ordinarie plats, tillsammans med Oscar Steen, som också är 16-17:e gubbe.


Kollar var bland de juniorer från fjolårets superelitlag som kom tvåa i SM. Han lyckades till slut ta en plats i truppen. Men det var en hård konkurrens.
  – Det har varit lite jobbigt, säger han. Man visste inte hur det skulle bli. Men jag har gjort mitt bästa hela tiden och man kan inte gå omkring och vara orolig hela tiden.
  Hur tycker du det är att spela seniorhockey?
  – Kul. Jag tyckte det gick bra på försäsongen, men nu i serien har jag inte fått spela så mycket.

Bra stöd

Tomas Kollar kom från AIK för fem år sedan.
  – Hammarby hade mycket bättre träningar och tränare. Det var inte i första hand för att jag höll på Bajen eller så.
  Han är född i Sverige av slovakiska föräldrar och hans pappa har själv spelat hockey.
  – De har varit ett bra stöd, säger Tomas Kollar. Han (pappa) har mycket åsikter. Det brukar bli en sågning här och där. Men jag brukar inte lyssna så mycket, ler han.
  På hans plats i omklädningsrummet sitter en puck med tejp omkring, med texten "1:a målet i HIFs A-lag", på. Den fick han under SCA-cupen uppe i Sundsvall.

Svårt bli ordinarie

Tomas Kollar har som sagt inte någon ordinarie plats i Hammarbys a-lag. Det har blivit några byten här och där, och det går inte att ta miste på att han inte gillar läget till hundra procent.
  – Det är svårare att ta sig in i laget om man inte får spela så mycket. Tränarna har sagt att vi kan spela oss in på träningarna, men det är inte samma sak. Samtidigt så är det bra spelare som får spela och inget att snacka om.

Lika bra som de andra

Även om Tomas Kollar verkar lite besviken och framför allt otålig, så ser han verkligen inte ut att vara uppgiven. Det svänger fort och förra säsongen blev det plötsligt brist på spelare när skadorna kom. Och när det gäller lagets styrka, så är han optimistisk.
  – Vi är lika bra som de andra lagen, säger han. Det är så jämnt och jag tror att vi kan gå till superallsvenskan. Men det blir svårt.

Benjamin Thorén
(091206)